مایکروسافت در رویداد فردا دست پر خواهد آمد؟
مایکروسافت چند هفته پیش از برگزاری رویداد سرفیس بعدیاش در تاریخ ۳۱ شهریور خبر داد. اگرچه ردموندیها اطلاعات بیشتری درباره این رویداد منتشر نکردهاند، اما انتظار داریم این کمپانی از محصولات زیادی رونمایی کند.
حالا که مراسم «کالیفرنیا استریمینگ» اپل برگزار شده و کوپرتینوییها محصولات زیادی از گوشیهای سری آیفون ۱۳ گرفته تا نسل جدید آیپد مینی بدون دکمه هوم را معرفی کردهاند، علاقهمندان به دنیای فناوری منتظر رویداد یکی دیگر از غولهای دنیای فناوری یعنی مایکروسافت هستند.
ردموندیها در رویدادهای سرفیس از جدیدترین نسل محصولات محبوبشان مانند سرفیس بوک و پرو رونمایی میکنند، البته شاید در این مراسمها با دستگاههای کاملا جدیدی هم روبهرو شویم. با این حال در رویداد ۲۰۲۱ احتمالا خبری از محصولات متفاوت نخواهد بود و مایکروسافت تنها دستگاههای کنونیاش را بروزرسانی میکند.
اگرچه سرفیس پرو قدرت پایینتری نسبت به سرفیس بوک دارد، با این حال همچنان محصولات اصلی سری سرفیس به حساب میآید و مایکروسافت سرمایهگذاری کلانی روی آن کرده است. سرفیس پرو سال ۲۰۱۲ با ویندوز ۸ از راه رسید و در این سالها با نسلهای جدیدش روبهرو شدهایم. حالا باید منتظر رونمایی از سرویس پرو ۸ با امکان اجرای ویندوز ۱۱ در رویداد سرفیس ۲۰۲۱ باشیم.
همانطور که میتوان انتظار داشت، سرفیس پرو ۸ با سخت افزار بروز شده نسبت به نسل قبلیاش روانه بازار میشود، البته این تبلت به پردازندههای نسل یازدهم اینتل مشابه سرفیس پرو ۷ پلاس مجهز خواهد شد. آخرین باری که مایکروسافت از پردازندههای یکسان در محصولات سرفیس پرو استفاده کرد به سالهای پیش و سرفیس پرو ۲ و ۳ برمیگردد. البته نسل سوم با طراحی تازه از راه رسید.
انتظار داریم طراحی پنل جلویی تبلت جدید ردموندیها تغییراتی را تجربه کند. احتمالا طراحی این بخش بیشتر شبیه سرفیس پرو ایکس میشود، یعنی با حاشیههای کمتر و نمایشگر بزرگتر روبهرو خواهیم شد. از سرفیس پرو ۴ تا سرفیس پرو ۷ پلاس، همگی به نمایشگر ۱۲.۳ اینچی مجهز شدهاند، اما در نسل جدید ردموندیها احتمالا به سراغ پنل ۱۳ اینچی با نسبت تصویر ۳: ۲ میروند و حاشیههای اطراف آن را هم کاهش میدهند.
سرفیس پرو ۸ مانند سرفیس پرو ۷ پلاس قابلیت حافظه قابل تعویض خواهد داشت تا اگر دادههای مهمی دارید، بتوانید آن را از دستگاه جدا کنید. مایکروسافت همچنین برای این محصولش قابلیتهای بیدار شدن با لمس و بیدار شدن در هنگام نزدیک شدن به آن را درنظر میگیرد. بنابراین باید منتظر سنسورهای بیشتری در حاشیه بالایی نمایشگر باشیم. در نهایت شاید با پورت تاندربولت هم روبهرو شویم.
سرفیس بوک ۴
یکی دیگر از محصولات احتمالی رویداد ۳۱ شهریور مایکروسافت، لپتاپ قدرتمند سرفیس بوک ۴ خواهد بود. انتظار میرود این دستگاه با طراحی جدید و مشخصات فنی بسیار بهتر از نسل قبل از راه برسد تا به محصولی شایسته برای میزبانی ویندوز ۱۱ تبدیل شود.
طبق گزارشها، کاربران دیگر نمیتوانند نمایشگر را از دستگاه جدا کنند و به همین دلیل شاید با نام «سرفیس بوک استودیو» یا «سرفیس لپتاپ استودیو» معرفی شود. سبک طراحی مدنظر ردموندیها جدید نیست و برای مثال محصولاتی مانند اچپی Elite Folio از طراحی مشابه بهره میبرند. با وجود اینکه نمیتوان نمایشگر را از کیبورد جدا کرد، همچنان امکان استفاده از آن به عنوان تبلت وجود خواهد داشت.
این سبک طراحی میتواند به نفع کاربران باشد چرا که سبک طراحی کنونی مشکلات مخصوص به خودش را دارد. برای مثال وزن سنگین بخش بالایی مانع از استفاده راحت از آن روی پا میشود. دلیل چنین موضوعی استفاده از قطعاتی مانند پردازنده، یکی از باتریها، رم و فضای ذخیرهسازی در نمایشگر است تا امکان استفاده جدا از آن وجود داشته باشد. در طراحی جدید، این قطعات در پایه قرار میگیرند.
یکی دیگر از مزایای قرارگیری قطعات در پایه، امکان استفاده از پردازندههای قدرتمندتر مانند پردازندههای ۴۵ واتی سری H است. این پردازندهها بیشتر در لپتاپهای قدرتمند مورد استفاده قرار میگیرند و در صورت تجهیز سرفیس بوک جدید به آنها، افراد حرفهای بیشتری نسبت به خرید آن ترغیب میشوند.
از دیگر ویژگیهای احتمالی سرفیس بوک جدید میتوان به نمایشگر بزرگتر ۱۴ اینچی با رفرش ریت ۱۲۰ هرتزی اشاره کرد، البته احتمالا با رفرش ریت متغیر یا همان پویا روبهرو خواهیم شد. این احتمال هم وجود دارد که ردموندیها از دو پورت USB Type-C در این محصول استفاده کنند.
سرفیس پرو ایکس جدید
یکی دیگر از محصولات احتمالی این رویداد، سرفیس پرو ایکس جدید خواهد بود که البته انتظار داریم تفاوت آن با نسل کنونیاش محدود به بروزرسانیهای سخت افزاری باشد. یکی از شایعات مربوط به این دستگاه، استفاده از نسل سوم پردازنده اسنپدراگون ۸cx است که البته هنوز معرفی نشده. تراشههای مایکروسافت SQ۱ و SQ۲ در حقیقت نسخه اورکلاک شده اسنپدراگون ۸cx هستند.
این احتمال وجود دارد که SQ۳ زودتر از نسل سوم اسنپدراگون ۸cx از راه برسد یا اینکه نسل جدید سرفیس پرو ایکس همچنان مجهز به تراشه SQ۲ باشد. این دستگاه احتمالا تنها در مدل وایفای از راه میرسد و از نظر طراحی هم تفاوتی با نسخه کنونیاش نخواهد داشت. در حالت کلی احتمالا با محصول هیجانانگیزی روبهرو نخواهیم شد.
سرفیس گو ۳
محصول بعدی سرفیس گو ۳ خواهد بود که انتظار نداریم از نظر طراحی تفاوت چندانی با نسل قبلیاش داشته باشد. سرفیس گو یکی از معدود محصولات سرفیس بود که در نسل دوم با تغییرات طراحی روبهرو شد و بجای پنل ۱۰ اینچی، نمایشگر ۱۰.۵ اینچی را در اختیار کاربران قرار داد. بنابراین احتمالا با شاسی یکسانی روبهرو میشویم، هرچند شاید با حافظه قابل تعویض از راه برسد.
بجای طراحی جدید، سرفیس گو ۳ احتمالا با سخت افزار بهبودیافته از راه میرسد. احتمالا کاربران میتوانند سرفیس پرو ۳ را با پردازنده پنتیوم گلد ۶۵۰۰Y و Core m۳-۱۰۱۰۰Y سفارش دهند. هردو پردازنده با لیتوگرافی ۱۴ نانومتری تولید شدهاند و جزو خانواده بروز شده Amber Lake به حساب میآیند، بنابراین با بهبود عملکرد قابل توجهی روبهرو خواهیم شد.
در حال حاضر بطور دقیق نمیدانیم سرفیس گو ۳ در این رویداد حضور خواهد داشت یا خیر چرا که «پانوس پانای» تا به امروز در رویدادی از چنین محصولی رونمایی نکرده و دستگاه چندان محبوبی هم نیست. شاید ردموندیها از این محصول برای نمایش ویندوز ۱۱ روی تبلتهای کوچک استفاده کنند تا شرکتهای بیشتری در این مسیر گام بردارند.
سرفیس Duo ۲
یکی دیگر از محصولات قابل انتظار برای مراسم چهارشنبه این هفته، نسل جدید گوشی هوشمند ردموندیها یعنی سرفیس دوئو است. نسل کنونی این محصول با وجود طراحی منحصر بهفردش، در بازار نتوانسته عملکرد خوبی از خودش نشان دهد که البته این موضوع بیدلیل هم نبود. مایکروسافت از دوربین بیکیفیتی در این گوشی استفاده کرده و آن را به تراشه قدیمی مجهز کرده، اما حالا میخواهد این کمبودها را در نسل جدیدش جبران کند.
سرفیس دوئو ۲ طراحی کلیاش شبیه نسل کنونیاش خواهد بود و همچنین با دو نمایشگر داخلی روبهرو میشویم. مایکروسافت برای این دستگاه از دوربین اصلی سهگانه استفاده خواهد کرد که طبق تصاویر افشا شده و رندرها، برآمدگی زیادی دارد. بنابراین میتواند برای برخی کاربران آزاردهنده باشد، هرچند اگر کیفیت بالایی را در اختیار آنها قرار دهد، ارزشش را خواهد داشت. البته باید به این موضوع اشاره کنیم که بخاطر محدودیتهای فیزیکی، وجود چنین برآمدگی منطقی خواهد بود و نمیتوان چندان به مایکروسافت خرده گرفت.
برخلاف نسل قبلی، ردموندیها اینبار از تراشه جدید استفاده میکنند و طبق گزارشها، سرفیس Duo ۲ به چیپ اسنپدراگون ۸۸۸ مجهز میشود که اگرچه جدیدترین تراشه کوالکام نیست، اما اکثر پرچمدارهای ۲۰۲۱ به آن مجهز شدهاند و عملکرد بسیار بهتری نسبت به اسنپدراگون ۸۵۵ سرفیس Duo دارد. نسل دوم این دستگاه همچنین از شبکه ۵G هم پشتیبانی خواهد کرد.
غایبان رویداد مایکروسافت
مسلما در این مراسم با چندین دستگاه سری سرفیس روبهرو نخواهیم شد. برای مثال نباید منتظر رونمایی از سرفیس لپتاپ ۵ باشیم چرا که اخیرا نسل چهارمش معرفی شده و برای نسل بعدیاش ردموندیها به نسل جدیدی از پردازندههای اینتل نیاز دارند. بنابراین باید اوایل سال آینده میلادی منتظر معرفی سرفیس لپتاپ ۵ با پردازندههای نسل دوازدهم اینتل موسوم به Alder Lake باشیم.
علاوه بر سرفیس لپتاپ، مایکروسافت از سرفیس استودیو جدید هم رونمایی نخواهد کرد حتی اگر در آخرین مدلش از پردازندههای نسل هفتم اینتل استفاده کرده باشد. یکی دیگر از غایبان بزرگ این رویداد، سرفیس نئو خواهد بود که البته احتمالا دیگر خبری از آن نخواهد شد.
ظاهرا مایکروسافت دیگر علاقهای به پشتیبانی ویندوز از نمایشگرهای دوگانه یا دستگاههای تاشو ندارد. به همین دلیل، احتمالا سرفیس نئو هیچوقت وارد بازار نمیشود و البته خبری از نسل جدیدش هم نخواهد بود.
سرفیس نئو دو سال پیش همراه با سرفیس دوئو و ویندوز ۱۰X معرفی شد. ویندوز ۱۰ ایکس سیستم عامل جدید ردموندیها برای کامپیوترهای مجهز به دو نمایشگر بود، البته پس از مدتی این کمپانی از برنامهاش برای آوردن آن به دستگاههای عادی خبر داد. البته در نهایت مایکروسافت پروژه ویندوز ۱۰X را لغو کرد و برخی ویژگیهایش را به ویندوز ۱۱ آورد.
در کنار مرگ ویندوز ۱۰ ایکس، توقف تولید پردازندههای Lakefield یکی دیگر از دلایل عدم عرضه سرفیس نئو خواهد بود. البته شاید ردموندیها از طراحی جدید و متفاوتی برای آن استفاده کنند و همچنین به سراغ پردازندهای از خانواده Alder Lake اینتل بروند.
ارسال نظر