|

کدام کارت گرافیک ارزش خرید دارد؟

نمی‌شود از گیم و گیمینگ حرف زد و از سیستم‌های کامپیوتری گیمینگ یاد نکرد. اصلی‌ترین بخش یک سیستم گیمینگ هم کارت گرافیک آن است.

فناوری کدام کارت گرافیک ارزش خرید دارد؟

بنابر اعلام فروشگاه اینترنتی لیون کامپیوتر، سال گذشته شرکت‌های انویدیا و AMD نسل جدید کارت گرافیک‌های گیمینگ خود را معرفی کردند: کارت گرافیک‌های GeForce RTX ۳۰′ Ampere و Radeon RX ۶۰۰۰ RDNA ۲. هر یک از دو تیم سبز و قرمز نقاط قوت و ضعف خود را داشتند؛ ولی باز هم طبق معمول، «فناوری برتر» متعلق به تیم سبز بود.

در این مطلب قصد داریم به معرفی یک کارت گرافیک میان‌رده و یک کارت گرافیک بالارده از تیم سبز – سری کارت‌های Ampere بپردازیم: کارت گرافیک Asus RTX ۳۰۶۰ti Dual و کارت گرافیک Asus RTX ۳۰۸۰ti TUF Gaming در ادامه با ما همراه باشید.

معماری Ampere: تکامل فناوری‌های Ray Tracing و DLSS

پیش‌تر گفتیم که «فناوری برتر از آن شرکت انویدیاست». با توجه به پیشرفت فناوری‌های Ray Tracing و DLSS در کارت گرافیک‌های RTX Ampere، چندان بیراه هم نگفته‌ایم! اجازه بدهید ابتدا به معرفی اجمالی این دو فناوری بپردازیم.

فناوری Ray Tracing به معنی «رهگیری پرتو» و در حقیقت، یک تکنیک رندرینگ بسیار پیشرفته است. این فناوری با رهگیری‌ معکوس پرتوها و بررسی تعامل آن‌ها با محیط اطراف، جلوه‌های بصری خیره کننده‌ای خلق می‌کند. کارت گرافیک‌های Turing شرکت انویدیا اولین کارت گرافیک‌های مصرفی (Consumer) بودند که با هسته‌های RT، این قابلیت را به صورت Real Time یا «در لحظه» در دسترس عموم کاربران قرار دادند و حال در کارت گرافیک‌های Ampere، با نسل دوم هسته‌های RT و بلوغ بیشتر فناوری Ray Tracing مواجه هستیم.

عبارت DLSS مخفف Deep Learning Super Sampling و به معنای «اَبَر نمونه برداری با یادگیری عمیق» است. حالا کار این فناوری چیست؟ بازتولید صحنه‌ها در رزولوشن بالاتر با استفاده از فناوری‌های هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی. در حقیقت این قابلیت با استفاده از هسته‌های Tensor، صحنه‌ای که در رزولوشن‌های پایین تولید شده را با استفاده از هوش مصنوعی بازتولید می‌کند و بعضاً خروجی آن از تصویر رندر شده به صورت Native، کیفیت و جزئیات بیشتری هم دارد. در کارت گرافیک‌های Ampere، نسل سوم هسته‌های Tensor این کار را انجام می‌دهند.

کارت گرافیک ASUS RTX ۳۰۶۰ Ti Dual

بگذارید ابتدا با کارت گرافیک میان‌رده انویدیا شروع کنیم. کارت گرافیک RTX ۳۰۶۰ti قیمت ۴۰۰ دلاری دارد ولی ارزش خرید آن خیلی بالاست. می‌توان گفت که در حال حاضر، کارت گرافیک RTX ۳۰۶۰ti در بین مدل‌های میان‌ردۀ خانوادۀ Ampere بیشترین ارزش خرید را دارد. بگذارید ابتدا مشخصات فنی این کارت گرافیک را مرور کنیم:

جدول-کارت-گرافیک

از نظر طراحی، می‌توان گفت طراحی بسیار زیبا و حرفه‌ای دارد که به خنک کنندۀ اختصاصی شرکت ایسوس نیز مجهز شده است. این سیستم خنک کننده با دو عدد فن Axial-Tech، حرارت تولید شده توسط این کارت گرافیک را دفع می‌کند. طراحی فن‌های Axial-Tech تلفیقی از فن‌های دمنده و فن‌های عادی است و جریان هوا را بدون پراکندگی و اختشاش، به داخل هیت سینک هدایت می‌کند. در این فن‌ها از بلبرینگ دوگانه استفاده شده و به همین خاطر، عمر این فن‌ها زیاد و نویز تولیدی آن‌ها بسیار کم است.

در کارت گرافیک RTX ۳۰۶۰ti Dual شرکت ایسوس نورپردازی RGB نیز به کار رفته که زیبایی این کارت را دوچندان می‌کند و از طریق نرم افزارهای اختصاصی ایسوس قابل شخصی سازی است. برای راه اندازی کارت گرافیک به یک ورودی برق ۸ پین نیاز دارید و توان منبع تغذیه شما بهتر است، ۷۵۰ وات به بالا باشد (این مقدار پیشنهادی ایسوس است و شما می‌توانید بسته به PC خود، از پاورهای ضعیف‌تری مانند ۶۰۰ یا ۶۵۰ وات نیز استفاده کنید).

این کارت گرافیک ارزش خرید بالایی دارد. در جدول پایین، عملکرد این کارت گرافیک در دوازده بازی با کارت گرافیک‌های RTX ۳۰۷۰ و ۶۷۰۰RX XT و RTX ۲۰۷۰ Super و ۶۶۰۰RX XT مقایسه شده است. همان طور که می‌بینید، کارت گرافیک RTX ۳۰۶۰ti بین دو کارت گرافیک RX ۶۷۰۰ XT و RTX ۲۰۷۰ Super قرار می‌گیرد:

جدول2

کارت گرافیک ASUS RTX ۳۰۸۰ Ti TUF Gaming

بسیار خوب؛ بگذارید از همین ابتدا، یک مسئله را روشن کنیم: با یک هیولا روبرو هستیم. کارت گرافیک RTX ۳۰۸۰ti پس از کارت گرافیک RTX ۳۰۹۰، قدرتمندترین کارت گرافیک خانواده Ampere و یک هیولای به تمام معناست. اضافات و متعلقات شرکت ایسوس نیز به ابهت این کارت گرافیک اضافه می‌کند. ابتدا مشخصات این کارت گرافیک را مرور می‌کنیم:

جدول3

این کارت گرافیک توسط یک خنک کنندۀ سنگین‌وزن و اختصاصی شرکت ایسوس و سه عدد فن Axial-Tech خنک می‌شود. این سه عدد فن، به صورت خاصی پیکربندی شده‌اند. فن‌های کناری به صورت پادساعتگرد و فن وسط به صورت ساعتگرد است. این پیکربندی خاص فن‌ها، تربولانس و اختشاش جریان هوا را کاهش و عملکرد سیستم خنک کننده را بهبود می‌دهد. در این کارت گرافیک از نورپردازی RGB هم استفاده شده که نباید آن را از قلم بیندازیم. نورپردازی این کارت گرافیک از طریق نرم افزارهای اختصاصی شرکت ایسوس (AuraSync) قابل شخصی سازی است.

انرژی مورد نیاز کارت گرافیک RTX ۳۰۸۰ti TUF Gaming از طریق دو ورودی برق ۸ پین تأمین می‌شود. توان پیشنهادی منبع تغذیه برای استفاده از این کارت گرافیک نیز ۸۵۰ وات اعلام شده است. شرکت ایسوس برای کارت گرافیک‌های سری TUF Gaming از قطعات الکترونیکی با استاندارد نظامی استفاده می‌کند. به همین خاطر، این کارت گرافیک‌ها بسیار بادوام و جان‌سخت هستند.

این کارت گرافیک هم مانند RTX ۳۰۶۰ti ارزش خرید بالایی دارد. در جدول پائین، عملکرد این کارت گرافیک در دوازده بازی با کارت گرافیک‌های¡ RTX ۳۰۹۰ ۶۸۰۰RX XTو RTX ۳۰۸۰ و RX ۶۸۰۰ مقایسه شده است. کارت گرافیک ۳۰۸۰ti بین دو کارت گرافیک ۳۰۹۰ و ۶۸۰۰RX XT قرار می‌گیرد.

 

منبع: ایسنا
کدخبر: 204101

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین