شکایت مادر داغدار از این اپلیکیشن + جزئیات
یک مادر با شکایت از متا، شرکت مادر فیسبوک و اینستاگرام و همچنین کمپانی اسنپ (Snap)، مالک اسنپچت مدعی شده که این پلتفرمها باعث نوعی اعتیاد میشوند که دختر او پیش از خودکشی در سن ۱۱ سالگی نیز از آن رنج میبرده است.
شبکههای اجتماعی اغلب مورد شکایتهای مختلفی قرار میگیرند که در آنها به آسیب این دسته از اپلیکیشنها به افراد زیر سن قانونی اشاره شده است. اکنون «تمی رودریگز» در شکایت خود ادعا میکند که این پلتفرمها بر اساس نوعی «جذابیت» ایجاد شدهاند که ذاتا مضر است، به ویژه برای کاربران جوانی مانند دخترش «سلنا» که خودکشی کرده است.
رودریگز ادعا میکند که استفاده از خدمات این اپلیکیشنها باعث شده تا دختر او از افسردگی، کم خوابی، غیبت در مدرسه، اختلالات غذا خوردن و آسیب به خود رنج ببرد که در نهایت منجر به خودکشی او شده است.
او ادعا میکند که دخترش «بیش از دو سال با اعتیاد شدید به اینستاگرام و اسنپ چت دست و پنجه نرم کرده» و همچنین یک درمانگر نیز با تایید این ادعا توضیح داده: «هرگز بیماری را تا این حد با اعتیاد به شبکههای اجتماعی ندیده است.»
عدم وجود ویژگیهای نظارتی در اینستاگرام و اسنپ چت
هرچند اینستاگرام و اسنپ چت حداقل سن قانونی برای ایجاد حساب کاربری جدیدی را ۱۳ سال اعلام کردهاند، اما این مادر در شکایت خود به عدم وجود کنترلهای والدین و همچنین عدم بررسی دقیق تاییدیههای مربوط به سن توسط این پلتفرمها اشاره میکند. در ادامه این دادخواست توضیح داده شده:
تنها راه قابل دسترسی تمی رودریگز برای محدود کردن دسترسی به محصولات متهمان، مصادره فیزیکی دستگاههای مجهز به اینترنت سلنا است که حتی با این وجود، سلنا میتواند برای دسترسی به حسابها خود از سایر دستگاهها استفاده کند.
شرکت متا هنوز نسبت به این گزارش واکنشی نشان نداده و یکی از سخنگویان اسنپ توضیح داده است:
ما از شنیدن خبر درگذشت سلنا بسیار متاثر شدهایم. درحالی که درباره جزئیات این پرونده نمیتوانیم اظهارنظر کنیم، هیچ چیز برای ما مهمتر از رفاه کاربرانمان نیست.
اینستاگرام در سال میلادی گذشته نیز با ادعاهای مشابهی روبرو شده بود که در تمام آنها به تاثیر این شبکه اجتماعی بر جوانان اشاره شد. همچنین تاثیرات این شبکه اجتماعی بر کودکان و نوجوانان نیز هم اکنون موضوع تحقیق یک ائتلاف دو حزبی از دادستانهای کل است.
ارسال نظر