|

پشت پرده افزایش قیمت در بازار موبایل / مصوبه جدید در راه است؟

مشاهدات میدانی از بازار موبایل حاکی از افزایش قیمت گوشی‌های تلفن همراه است. به نظر می‌رسد این رشد قیمت برای گوشی‌های اقتصادی به علت مناسبت روز پدر و افزایش تقاضا بوده است؛ اما داستان برای گوشی‌های پرچمدار و برخی برندهای خاص متفاوت است.

اگرچه بازار موبایل تا چندی پیش درگیر رکود بود اما شواهد خبر از افزایش قیمت برخی مدل‌های تلفن همراه در بازار می‌دهد. مسئولان صنفی اعتقاد دارند شوک تقاضای ناشی از برخی مناسبت‌های داخلی و خارجی مانند روز پدر و ولنتاین، موجب افزایش قیمت‌ها در بازار موبایل شده است.

اما شنیده‌های دیجیاتو حاکی از آن است که افزایش قیمت گوشی‌های بالای ۶۰۰ دلار و پرچمدار به علت پیشواز فروشندگان برای مصوبه‌ای است که احتمالا هفته آینده اجرایی خواهد شد. بر همین اساس شنیده می‌شود ارز محاسباتی برای واردکنندگان گوشی‌های بالای ۶۰۰ دلار (و در برخی گمانه زنی‌ها گوشی‌های بالای سیصد دلار) از ارز نیمایی به ارز حاصل از صادرات صادرکنندگان خشکبار تغییر پیدا خواهد کرد.

تغییری که احتمالا از هفته آینده اجرایی شده و قاعدتا موجب افزایش نرخ ارز واردات این دسته از گوشی‌ها می‌شود. براساس شنیده‌های دیجیاتو این تغییر نرخ ارز به درخواست صادرکنندگان و جهت تهاتر ارزی بوده است که به تصویب سازمان توسعه تجارت رسیده است.

برخی شنیده‌های دیجیاتو حکایت از این دارند که این تغییر ارزی فقط در برخی برندها مانند اپل و سامسونگ اعمال خواهد شد و احتمال افزایش قیمت مجدد آن‌ها طی روزهای آتی وجود خواهد داشت.

از همین رو اگرچه گوشی‌های اقتصادی و خوش قیمت احتمالا به علت مناسبت روز پدر یا ولنتاین افزایش یافته اما به نظر می‌رسد با مصوبه اخیر شاهد افزایش قیمت قطعی گوشی‌های پرچمدار باشیم.

گفتنی است افزایش قیمت‌ها بیشتر در بازارهای فیزیکی موبایل بوده و تفاوت قیمت‌ها در فروشگاه‌های آنلاین آن چنان محسوس نیست.

چندی پیش نیز رئیس گمرک در نشست با فعالان اقتصادی از ممنوعیت واردات گوشی‌های بالای ۶۰۰ دلار در سال آینده خبر داده بود. خبری که اگرچه تکذیب شد اما با توجه به حذف بند عوارض گوشی‌های بالای ۶۰۰ دلار از لایحه بودجه ۱۴۰۱، با واکنش‌های مختلفی همراه شد.

براساس آمارها از سوی انجمن واردکنندگان موبایل، این دست از گوشی‌ها با وجود آنکه سهمی کمتر از ۱۰ درصد از میزان واردات موبایل به کشور دارند اما ارز اختصاص یافته به واردات آن‌ها به کل واردات بسیار بیشتر است.

منبع: دیجیاتو
کدخبر: 242690

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین