معاون وزیر دفاع در گفتگو با گسترش نیوز مطرح کرد؛
آوردگاه محصولات شرکتهای دانشبنیان در دومین نمایشگاه ایران ژئو
دومین دوره نمایشگاه ایران ژئو از تاریخ ۹ الی ۱۲ بهمنماه سال جاری و همزمان با فرا رسیدن چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی برگزار خواهد شد.
دوره نخست برگزاری نمایشگاه ایران ژئو با استقبال بسیار خوبی از فعالان این حوزه روبرو شد. پیرامون کم و کیف برگزاری دوره نخست این رویداد و جزییات برگزاری دوره دوم نمایشگاه ایران ژئو با امیر دکتر مجید فخری معاون وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و رئیس شورای سیاستگذاری دومین نمایشگاه ایران ژئو به گفتگو نشستیم.
تحقق اهداف اولین نمایشگاه ایران ژئو
امیر دکتر مجید فخری در این گفتگو اظهار داشت: اولین دوره برگزاری نمایشگاه ایران ژئو اهداف پیشبینی شدهای داشت که گردآوری شرکتهای دانشبنیان، خصوصی، دانشگاهها و دستگاههای متولی و بهرهبردار در یک مکان مشخص به منظور به اشتراکگذاری دستاوردها و ایجاد فضای همافزایی میان آنها از مهمترین آنها بود. به فضل خدا این اهداف در اولین دوره برگزاری این رویداد محقق شد.
وی افزود: سال گذشته ما با موضوع کرونا مواجه بودیم. بسیاری از دستگاهها به همین دلیل نسبت به حضور در این رویداد اکراه داشتند. با این حال تعداد مشارکتکنندگان و بازدیدکنندگان و همچنین حضور مقامات در این رویداد موفقیت چشمگیری را برای اولین دوره برگزاری نمایشگاه ایران ژئو به ارمغان آورد. خوشبختانه استقبال از این رویداد بسیار فراتر از انتظار بود. ما هر ساله در فضای نمایشگاهی داخل سازمانهای جغرافیایی و نقشهبرداری، اینگونه نمایشگاهها را برگزار میکردیم اما حداکثر جمعیت بازدیدکننده این رویدادها در حد افراد خود سازمانها و شرکتها بود.
معاون وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در ادامه خاطرنشان کرد: بر اساس آماری که سال گذشته به دست ما رسید اولین نمایشگاه ایران ژئو حدود ۵هزار بازدیدکننده داشت. این آمار برای حوزه ژئوماتیک کشور بسیار آمار خوبی است. حضور و مشارکت مسئولان دستگاههای بهرهبردار در این رویداد کمک کرد که این نمایشگاه بستر بسیار خوبی برای رشد حوزه ژئوماتیک کشور باشد.
برگزاری دومین دوره برگزاری ایران ژئو همزمان با دهه فجر
رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح در بخش دیگری از صحبتهای خود به تشریح جزییاتی از دومین دوره برگزاری این رویداد پرداخت و گفت: این دوره از ۹ تا ۱۲ بهمنماه سال جاری و همزمان با دهه مبارک فجر برگزار خواهد شد. در این دوره از برگزاری این رویداد هم دستگاههای متولی اطلاعات مکانی و هم بهرهبرداران، شرکتهای خصوصی، دانشگاهها، انجمنها و.. استقبال بیشتری از این رویداد کردهاند. با توجه به برگزاری موفق سال گذشته حتماً ما با حجم بیشتری از مشارکتکنندگان و بازدیدکنندگان روبرو خواهیم بود.
وی تصریح کرد: تجربه برگزاری اولین دوره نمایشگاه ایران ژئو به ما کمک خواهد کرد که از نظر برگزاری نشستهای تخصصی بسیار پربارتر عمل کنیم. امیدواریم بتوانیم بخشی از این نمایشگاه را به شرکتهای خارجی اختصاص دهیم. ما نشست تخصصی روسای سازمانهای متولی تولید اطلاعات مکانی به همراه دستگاههای بهرهبردار و شرکتهای خصوصی را به منظور بیان چالشها برگزار خواهیم کرد. تعدادی تفاهمنامه میان دستگاهها نیز در خلال برگزاری این رویداد به امضا خواهد رسید. رونمایی از محصولات شرکتهای دانشبنیان با سطح و عمق بومیسازی بالاتر نیز از دیگر برنامههای جانبی دومین نمایشگاه ایران ژئو خواهد بود.
حضور دانشبنیانها در این رویداد
رئیس شورای سیاستگذاری دومین نمایشگاه ایران ژئو در ادامه گفت: این رویداد آوردگاه محصولات شرکتهای دانشبنیان خواهد بود. بنابراین با توجه به شعار سال، یکی از نگاههای اساسی ما در حوزه برگزاری این نمایشگاه، حضور دانشبنیانها در این رویداد است. دستگاهها یا سازمانهایی که طی سال گذشته کاری ویژه یا کارکردهای خاصی در حوزه ژئوماتیک کشور داشتهاند نیز میتوانند دستاوردهای خود را در بستر برگزاری این رویداد ارائه کنند. لازم به ذکر است که برای حضور شرکتها در این رویداد محدودیت خاصی وجود ندارد و در مقابل، نوآور و پیشرو بودن در صنعت اطلاعات مکانی از اهمیت بالایی برخوردار است.
تأثیر برگزاری نمایشگاه ایران ژئو بر حوزه ژئوماتیک کشور
امیر دکتر مجید فخری در ادامه به تأثیر برگزاری نمایشگاه ایران ژئو بر حوزه ژئوماتیک کشور اشاره کرد و گفت: به طور قطع برگزاری این نمایشگاه تأثیر شگرفی بر این حوزه دارد. خوشبختانه شرکتهای حاضر در اولین دوره برگزاری این رویداد از حضور در این نمایشگاه ابراز خرسندی داشتند. نیازهای این حوزه در این نمایشگاه احصا شد. این نیازها به عنوان مسئلههای دستگاهی به اشتراک گذاشته شد. دانشگاههایی که در این رویداد حضور داشتند مباحث جدیدی را مطرح کردند. به عقیده من با مشکلاتی که برای برگزاری اولین دوره برگزاری این رویداد وجود داشت این آوردگاه تولیدکنندگان و فناوران حوزه ژئوماتیک فضای بسیار مناسبی را برای یک کار بزرگ در کشور فراهم کرد.
لزوم حمایت از حوزههای فراموش شده در زنجیره فناوریهای ژئوماتیک
معاون وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در پاسخ به سوال خبرنگار گسترش نیوز مبنی بر اینکه به عقیده شما برای حمایت از حوزههای فراموش شده و معطل مانده در زنجیره فناوریهای ژئوماتیک چه اقداماتی باید انجام داد، گفت: ما باید یک همکاری و گردهمایی میان دستگاههای متولی تولید اطلاعات مکانی را داشته باشیم. این دستگاهها باید در سطح سیاستگذاری و راهبری حوزه ژئوماتیک کشور نقشآفرینی کنند و قوانین و پروژههای بزرگ ملی جدید را در برنامههای بودجه پیشبینی کنند. اگر ما شاهد این اتفاق باشیم شرکتهای خصوصی بسیار بزرگی میتوانند در حوزههای کاری خود فعال شوند. با فعال شدن این مجموعهها تعداد بسیار زیادی از جوانان تحصیل کرده کشور در حوزه ژئوماتیک به کار گرفته خواهند شد. به عبارتی سیلی از اشتغال، فناوری، دانش جدید و اقدامات نوین در کشور به راه خواهد افتاد.
ارسال نظر