|

مواد خام معادن افغانستان در راه ایران

عضو مجمع نمایندگان خراسان رضوی با اشاره به وجود معادن بسیار زیاد در خواف، سنگان و همچنین در خاک افغانستان گفت: خط آهن خواف-هرات می‌تواند در رابطه با انتقال مواد خام از کشور افغانستان جهت فراوری آن در ایران، نقش بسزایی ایفا کند.

معدن مواد خام معادن افغانستان در راه ایران

اکبر احمدپور، درباره تأثیرات راه آهن خواف - هرات در روابط اقتصادی ایران و افغانستان، اظهارکرد: قطعا تکمیل راه آهن خواف-هرات مزایای متعددی برای دو کشور ایران و افغانستان دارد، بدون شک راه‌اندازی این خط ریلی به بهبود و تقویت رابطه ایران و افغانستان کمک می‌کند و همچنین می‌تواند در ارتباط کشورمان با آسیای میانه بسیار موثر باشد.

وی ادامه داد: کشور افغانستان در نقطه ورود به آسیای میانه واقع شده است و مطمئناً این اتصال از منظر اقتصادی و سیاسی برای ایران دستاوردهای مثبت زیادی را خواهد داشت.

نماینده مردم خواف و رشتخوار در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: یکی از بازارهای هدف ایران، کشور افغانستان است، هم در بحث صادرات و هم در بحث واردات تبادل خوبی را در مواد پتروشیمی و صنعتی با این کشور داریم و بالعکس در بحث اقلام کشاورزی و مواد خام صنعتی کالاهای زیادی از افغانستان به کشورمان وارد می‌شوند.

وی بیان کرد: با توجه به وجود معادن بسیار زیادی که در خواف و سنگان و همچنین در خاک افغانستان وجود دارد، بدون شک این خط ریلی می‌تواند در رابطه با انتقال مواد خام از کشور افغانستان جهت فراوری آن در ایران نقش بسزایی را ایفا کند.

احمدپور، افغانستان را از نظر معادن، مواد خام و اقوام متعدد، کشوری بکر توصیف کرد که باید توسط مسئولان ایران بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

عضو مجمع نمایندگان استان خراسان رضوی بیان کرد: با توجه به جنگ‌های داخلی و بیرونی این کشور در سال‌های گذشته، افغانستان از دید سرمایه‌گذاران غافل مانده است و سرمایه‌گذاری چندان مطلوبی در آن صورت نگرفته است که امیدواریم که با افتتاح این خط ریلی تا شهر هرات، بتوان مواد خام معادن این کشور را جهت فراوری به ایران وارد کرد و فرصت‌های اقتصادی بسیاری را برای کشورمان رقم زد.

این نماینده مجلس، تکمیل راه آهن خواف-هرات را سبب کاهش بار ترافیکی در مرز زمینی دوغارون دانست و گفت: گلایه‌های بسیاری از ترافیک‌های چند روزه در این مرز زمینی به دستمان رسیده است که این موضوع هزینه‌های سنگینی را بر دوش راننده‌های کامیون وارد کرده است.

وی افزود: با تکمیل خط آهن خواف-هرات می‌توان امیدوار بود که امنیت حمل کالا و جابه‌جایی مسافران ارتقا می‌یابد و دیگر نظیر حمل‌ونقل جاده‌ای شاهد تلفات سوانح رانندگی نخواهیم بود موضوعی که می‌تواند از این نظر هم مورد توجه تجار و مسافران زیادی قرار گیرد.

نماینده مردم خواف و رشتخوار در مجلس شورای اسلامی، به قرابت‌های فرهنگی میان مردم دو کشور دوست و برادر ایران و افغانستان اشاره کرد و گفت: با توجه به ریشه‌های تاریخی و زبانی مشترک میان مردم ایران و افغانستان و همچنین حضور مهاجران این کشور در ایران، نمایندگان مردم در مجلس از هر طرحی که ایران و افغانستان را به هم پیوند زند، استقبال زیادی می‌کنند و در جهت تسریع انجام آن موانع موجود را تسهیل می‌کنند.

احمدپور تصریح کرد: بدون شک راه‌اندازی قطار در خط آهن خواف-هرات می‌تواند بخش اعظمی از مسافران که در تبادل میان دو کشور هستند را جابه جا کند که این موضوع از نظر بهره‌وری اقتصادی برای مسولان دو کشور حائز اهمیت است.

بنابراین گزارش راه آهن خواف-هرات به طول ۱۳۹ کیلومتر، به صورت یک خطه ساخته شده و آماده افتتاح با حضور مقامات دو کشور است، این خط ریلی خواف در استان خراسان رضوی را به هرات، شهر پرجعیت در غرب افغانستان، متصل می‌کند؛ از جمله اهداف راه‌اندازی این مسیر ریلی، اتصال کشور افغانستان به شبکه ریلی، توسعه اقتصادی، ترانزیت کالا توسط کریدور شرقی-غربی از طریق مرز آستارا به اروپا، تسهیل در ترانزیت و کاهش ترافیک در گمرک زمینی دوغارون عنوان شده است.

منبع: فارس
کدخبر: 129809

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین