۶۵۰هزار کیلومتر مربع اکتشاف توسط ایمیدرو
رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: شرکتها و واحدهای معدن و صنایع معدنی، علاوه بر پروتکلهای بهداشتی مقابله با کرونا، ضوابط سختگیرانهای بهداشت، ایمنی و محیطزیست خود را نیز اجرا میکنند.
خداداد غریب پور که امروز با رادیو گفتوگو، سخن میگفت، یادآور شد: در گام نخست، این بخش تابع ستاد ملی مقابله با کرونا است و به طور دقیق دستورالعملها را اجرا میکند اما ضوابط سخت گیرانه HSEE مربوط به خود را هم اجرایی میکند
به گفته غریب پور، در این فرآیند، هیچ کدام از واحدها تعطیل نشدهاند یا افت تولید نداشتهاند.
کمک به سیستم درمانی
وی با اشاره به کمکهای این حوزه به سیستم درمانی کشور، ادامه داد: به عنوان مثال تمامی واحدهای معدنی و صنایع معدنی، کپسولهای اکسیژن خود را در اختیار واحدهای درمانی گذاشتهاند.
معاون وزیر صنعت معدن و تجارت با ابزار تشکر از تلاشهای بیوقفه کادر درمانی کشور، گفت: شرکتهای معدنی و صنایع معدنی تلاش کردهاند که در قالب مسوولیت اجتماعی، بخشی از تجهیزات مورد نیاز بخش درمان کشور را نیز تامین کنند.
افزایش سرمایه صندوق بیمه برای حمایت از معادن کوچک
وی در بخش دیگری از سخنانش درباره احیا و فعالسازی معادن کوچک مقیاس، اظهارکرد: سرمایه صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی، با هدف اجرای طرح احیا و فعالسازی معادن کوچک مقیاس، امسال به ۵۰۰ میلیارد تومان میرسد و سال آینده نیز در نظر داریم که سرمایه این نهاد، به هزار میلیارد تومان افزایش یابد.
غریب پور ادامه داد: با در نظر گرفتن ضریب تکاثری هفت، شرایط پرداخت وام تا سقف ۳۵۰۰ میلیارد تومان در جهت حمایت از معادن کوچک فراهم شده است.
ضرورت اکتشاف در عمق
رئیس هیات عامل ایمیدرو همچنین به انجام بیش از ۶۵۰هزار کیلومتر مربع اکتشاف توسط این سازمان و شرکتهای تابعه و بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: درحالحاضر اولویت، شناسایی مواد معدنی در کشور است که در چه نقطهای و در چه عمقی قرار دارند.
غریب پور تاکید کرد: اخیرا اکتشاف در عمق را به عنوان یک ضرورت ملی در دستور کار توسعه قرار دادهایم و به همین منظور درصدد دستیابی به فناوری استخراج در عمق هستیم.
وی درباره همکاری با بخش دانشگاهی کشور گفت: در حوزههای همچون مدیریت پسماند، کاهش گازهای گلخانه ای، بهینهسازی مصرف انرژی و بهرهوری عوامل تولید، در حال همکاری با دانشگاهها هستیم.
غریب پور تصریح کرد: ایمیدرو و شرکتهای تابعه و زیرمجموعه، بیش از ۲۱۹ قراداد پژوهشی با دانشگاهها و مراکز علمی منعقد کرده است که هدف آن حل نیازهای معدن و صنایع معدنی است.
وی ادامه داد: واپسین همکاری ایمیدرو نیز با دانشگاه علامه بوده که قرار است در بخشهای نیروی انسانی، اقتصادی، مالی و بازرگانی فعالیت داشته باشیم.
غریب پور اظهارکرد: ایمیدرو برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان نیز مرکز استارت آپهای معدن و صنایع معدنی را با کمک دانشگاهها راهاندازی کرده است.
رشد تولید
رئیس هیات عامل ایمیدرو درباره وضعیت طی هفت ماه امسال گفت: طی این مدت به رغم همه گیری ویروس کرونا در کشور و با رعایت ضوابط مربوطه، با رشد و همچنین جهش تولید برخی محصولات از جمله آلومینیوم مواجه بودیم به طوری تولید این فلز با ۷۰درصد جهش همراه شد.
وی افزود: تولید در زنجیره آهن از جمله کنسانتره، گندله سنگ آهن و آهن اسفنجی به ترتیب ۴، ۸ و ۱۱.۴ درصد افزایش یافت. همچنین تولید کاتد مس ۶درصد رشد پیدا کرد.
بازارگردانی ۸هزار میلیارد تومانی شرکتهای بزرگ
غریب پور درباره نقش معدن و صنایع معدنی در بورس، گفت: در ماههای اخیر ارزش بازارگردانی شرکتهای این حوزه از جمله صنایع مس، مبارکه، چادرملو و گل گهر، سرمایهگذاری معادن و فلزات، فولاد خوزستان و...به ۸هزار میلیارد تومان رسیده است.
وی افزود: این شرکتها علاوه بر بازارگردانی، با افزایش سرمایه اقدام بزرگی در جهت توسعه این بخش کردهاند.
غریب پور در ادامه گفت: شرکت چادرملو بیش از ۵۸۰۰میلیارد تومان افزایش سرمایه داشته و فردا دوشنبه شرکت ملی مس ۱۰هزار میلیارد تومان دارد. پس از آن فولاد مبارکه نیز۱۰هزار میلیارد تومان افزایش سرمایه خواهد داشت.
رئیس هیات عامل ایمیدرو با تاکید بر اینکه در زنجیره معدن و صنایع معدنی خبرها امیدوارکننده است، گفت: فقط شرکت ملی مس و فولاد مبارکه افزون بر ۴ میلیارد یورو پروژه توسعهای در اختیار دارند که در نهایت به تقویت حقوق سهامداران میانجامد. به گفته وی، ارزش طرحهای توسعه شرکتهای بزرگ معدن و صنایع معدنی، معادل ۴.۵ میلیار یورو (به صورت ارزی)، و ۴۰هزار میلیارد تومان (به صورت ریالی)، است.
غریب پور با اعلام اینکه معدن و صنایع معدنی ۲۴درصد بورس را تشکیل میدهند، تصریح کرد: آینده این شرکتها از وضعیت کنونی بهتر خواهد بود و بازار رو به رشدی دارند.
زیرمجموعههای شرکت مس در آستانه ورود به بورس
وی همچنین درباره ایمیدرو اظهارکرد: این سازمان دولتی است و فروش سهام شرکتهای وابسته به ایمیدرو در اختیار دولت و سازمان خصوصیسازی است و خود فروشنده سهام نیست.
غریب پور افزود: درحالحاضر شرکت مس با مدیریت ایمیدرو، ۴-۵ شرکت از زیرمجموعه خود را آماده ورود به بورس کرده است
ارسال نظر