شناسایی ۱۴۰۰ محدوده امیدبخش اکتشافی توسط ایمیدرو
مدیر اکتشاف ایمیدرو از شناسایی ۱۴۰۰ محدوده امیدبخش اکتشافی توسط این سازمان و همکاری بخش خصوصی تاکنون خبر داد.
علی اصغر زاده در سومین همایش چشمانداز فلزات غیر آهنی ایران و فناوریهای وابسته ضمن بیان این مطلب گفت: ایمیدرو با همکاری بخش خصوصی از سال ۹۳ تاکنون، ۶۵۰ هزار کیلومتر مربع پهنه اکتشافی را عملیاتی کرد.
وی ادامه داد: از این میزان، فاز شناسایی و پی جویی ۴۸۰ هزار کیلومتر مربع به اتمام رسید و به محدودههای امیدبخش قابل توجهی دست یافت.
صدور ۵۳ پروانه اکتشاف
مدیر اکتشاف ایمیدرو با اشاره به اقدامات انجام شده برای محدودههای امیدبخش شناسایی شده، تصریح کرد: تاکنون، ۱۰۰۰ محدود برای واگذاری به بخش خصوصی در اختیار سازمانهای صنعت، معدن و تجارت استانها قرار گرفت.
وی ادامه داد: در ۴۰۰ محدوده دیگر نیز پیگیر دریافت پروانه اکتشاف برای فازهای عمومی و تفصیلی هستیم. از این تعداد محدوده، ۵۳ پروانه اکتشاف صادر شده است. همچنین، ۵ گواهی کشف صادر و از طریق فراخوان به بخش خصوصی واگذار شد.
چالشهای اکتشاف
اصغر زاده با اشاره به چالشهای پیش روی اکتشاف کشور بیان کرد: از جمله این چالش ها، فرسودگی ناوگان حفاری است که برای رفع آن، با شرکتهای حفار، جلساتی برگزار شده تا نسبت به واردات تجهیزات و ماشینآلات جدید اقدام کنند.
وی افزود: چالش دوم، مطابقت پایین آزمایشگاههای کشور با استانداردهای جهانی است که خطای نتایج در آنها بالاست و موجب گمراهی فعالیتهای اکتشافی میشود.
مدیر اکتشاف ایمیدرو، به موضوع صدور دشوار مجوز اکتشاف به عنوان چالش سوم، اشاره کرد و گفت: صدور مجوزهای اکتشاف با تصور تخریب منابع طبیعی با کندی صورت میگیرد. این مسئله موجب میشود تا از ذخایر معدنی کشور برای توسعه صنایع محروم شویم.
وی ادامه داد: این در حالی است که اقدامات اکتشافی، تخریب چندانی بر طبیعت وارد نمیکنند. تنها تخریب ناشی از اقدامات اکتشافی، حفاری ناشی از گمانه هاست که قطر هر گمانه به ۱۰ سانت نمیرسد. جاده هایی هم که برای عبور ماشینآلات حفاری ایجاد میشود با عرض کم و تخریب ناچیز است.
ارسال نظر