|

در مجمع عمومی عادی شرکت ملی صنایع مس ایران:

میزان سود ۲۸ تومانی به ازای هر سهم تعیین شد

مجمع عمومی عادی شرکت ملی صنایع مس ایران با حضور حداکثری سهامداران برگزار شد و پس از گزارش عملکرد این شرکت در سال ۱۳۹۹ میزان سود به ازای هر سهم ۲۸ تومان تعیین و ۱۰۰ تومان از ۱۲۹ تومان سود قابل تقسیم به افزایش سرمایه ۱۰۰ درصدی به تصویب رسید.

معدن میزان سود ۲۸ تومانی به ازای هر سهم تعیین شد

مجمع عمومی عادی شرکت ملی صنایع مس ایران با موضوع استماع گزارش هیات‌ مدیره و بازرس قانونی، تصویب صورت‌های مالی سال (دوره) مالی منتهی به ۳۰ اسفند ۹۹، انتخاب حسابرس و بازرس قانونی، انتخاب روزنامه کثیر‌الانتشار، انتخاب اعضای هیات مدیره، تعیین حق حضور اعضای غیر موظف هیات مدیره و تعیین پاداش هیات مدیره با حضور ۶۴ درصد از سهامداران برگزار شد.

اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در مجمع عادی این شرکت اظهارکرد: رشد ناخالص تولید و رشد اقتصادی در بسیاری از کشورها روند منفی داشته به طوریکه رشد اقتصادی دنیا در سال ۲۰۲۰ چیزی حدود منفی ۳.۵ درصد برآورد شده و رشد اقتصادی در سال ۲۰۲۱ روند مثبتی را طی کرده است که این موضوع به معنای فایق آمدن دنیا به کرونا بوده و رشد اقتصادی دنیا به سمت مثبت شدن حرکت می‌کند. پیش‌بینی می‌شود در ایران نیز رشد ناخالص ملی بین ۲ تا ۲.۵ درصد رشد را داشته باشد. به طور کلی تخمین زده می‌شود که کشورهای توسعه یافته طی دو سال آینده و کشورهای در حال توسعه تا پنج سال آینده به شرایط کرونایی مسلط خواهند شد و از نظر رشد اقتصادی نیز در مسیر رشد حرکت خواهند کرد.

سعدمحمدی

وی افزود: میزان تولید کاتد در دنیا طی سال ۲۰۲۰ به این ترتیب است که کشور چین ۹۴۵۶ میلیون تن و کشور شیلی ۲۳۳۰ میلیون تن کاتد تولید کردند که آمار نشان می‌دهد نسبت به سال ۲۰۲۱ با کاهش میزان عیار روبه‌رو شدند. همچنین چین در سال ۲۰۲۰ حدود ۹۴۵۶ هزار تن و ژاپن ۱۵۴۹ هزار تن مس پالایش شده را تولید کردند که در این بین هند در حال صعود در جایگاه سومی بود که با شیوع کرونا از این برنامه جا ماند. در خصوص مصرف مس نیز می‌توان گفت کشور چین با ۱۲۰۸۲ میلیون تن بزرگ‌ترین مصرف‌کننده مس در دنیا بوده که با حجم قابل توجه تولید مس حدود ۲.۵ میلیون تن نیز مس وارد می‌کند.

ایران باید همسو با دنیا گام بردارد

سعدمحمدی ادامه داد: سرانه مصرف مس در دنیا حدود ۳.۲ کیلوگرم با عیار ۰.۵ درصد به ازای هر نفر بوده است که پیش‌بینی می‌شود طی ۱۵ سال آینده با افزایش جمعیت چیزی حدود چهار میلیون تن به میزان تقاضای جهانی افزوده خواهد شد. همچنین پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۴۵ با حرکت به سمت تولید خودروهای هیبریدی و افزایش مصرف انرژی‌های تجدیدپذیر حدود ۲.۵ میلیون تن به تقاضای مس در دنیا اضافه می‌شود. دنیا به سمت استفاده از مس حرکت می‌کند. بنابراین ایران نیز باید در این حوزه سرمایه‌گذاری‌های لازم را انجام دهد. پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۵۰ میزان مصرف نفت از ۳۲ درصد به ۴ درصد کاهش یابد و همچنین میزان استفاده از الکتریسیته از ۲۱ درصد به ۵۱ درصد افزایش یابد که با توجه به خاصیت رسانایی فلز استراتژیک مس میزان مصرف فلز سرخ افزایش خواهد یافت و اگر ایران هم راستا با اقتصاد دنیا حرکت نکند قطعا از دنیا عقب خواهد افتاد و از بازار بین‌الملل جا می‌ماند.

وی بیان کرد: معدن مس سریدون با ذخیره یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون تن با عیار ۰.۴۸ درصد کشف شده است و تا پایان امسال ذخیره این معدن به یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تن خواهد رسید و پروژه تولید کنسانتره از آن را در دستور کار قرار خواهیم داد. اکتشافات شرکت مس ادامه دارد و تا به امروز حدود یک هزار و ۲۷۳ متر حفاری صورت گرفته است که بیشترین عمق حفاری در شرکت مس به حساب می‌آید و این اکتشافات ۱.۵ میلیارد تن به ذخایر مس اضافه کرده است که از این میزان حدود ۵۲۳ میلیون تن مربوط به سونگون و یک میلیارد تن نیز در کرمان مورد اکتشاف قرار گرفته است. ذخیره فعلی مس خالص حدود ۴۰ میلیون تن بوده و در رتبه هفتم دنیا قرار داریم و امیدواریم تا سال آینده در رتبه ۶ جایگزین اندونزی شویم. در سال گذشته حدود ۱۰۰ هزار متر حفاری اکتشافی انجام شد و برنامه برای ۱۵۰ هزار متر حفاری را داریم.

افزایش درآمد فملی به چهار میلیارد دلار

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران توضیح داد: شرکت در سال ۱۳۹۹ در حوزه‌های تولید سنگ سولفوری ۴ درصد، کنسانتره مس ۶ درصد، مس محتوی ۴ درصد و مس محتوای معدنی ۴ درصد فراتر از عمل کرده است. سرمایه‌گذاری در ۲۹ پروژه را در دست اقدام داریم که میزان ذخیره را به ۳۱۰ میلیون تن، تولید کنسانتره به ۲.۳ میلیون تن و واحد ذوب به ۶۰۰ هزار تن ارتقا خواهد داد. پیش‌بینی می‌شود میزان درآمد شرکت طی چهار سال آینده به چهار میلیارد دلار افزایش یابد که با این وضعیت جزو پنج شرکت برتر دنیا قرار خواهیم گرفت.

سعدمحمدی مطرح کرد: درحال‌حاضر نیروگاه برق ۵۰۰ مگاواتی در اختیار شرکت مس است که جهت جلوگیری از کمبود برق با حمایت ایمیدرو برای احداث نیروگاه ۸۰۰ مگاواتی سرمایه‌گذاری انجام شده و جواز تاسیس را نیز اخذ کرده‌ایم. گفتنی است که برای تامین گاز نیز در حال برنامه‌ریزی هستیم. کارخانه و معدن درآلو تا پایان امسال، پروژه دره‌زار در سه ماهه اول سال ۱۴۰۱ و در سه ماهه سال ۱۴۰۱ نیز کارخانه فلوتاسیون سرباره سرچشمه افتتاح خواهد شد. گفتنی است طی یک سال آینده حدود ۴۰۰ هزار تن به میزان تولید کنسانتره اضافه می‌شود و چیزی حدود ۷۵۰ میلیارد دلار نیز به درآمد شرکت افزوده خواهد شد. تولید یک میلیون و ۶۱۰ هزار تن اسید سولفوریک در دستور کار است و با احداث یک واحد اسید فسفریک در بندرعباس، ارزش محصول را از ۷۰ دلار به ازای هر تن اسید سولفوریک به ۹۵۰ دلار به ازای هر تن برای اسید فسفریک خواهیم رساند.

در پایان مجمع عمومی عادی شرکت ملی صنایع مس ایران موسسه ایران مشهود به عنوان بازرس قانونی و حسابرس مستقل انتخاب شد. همچنین میزان سود به ازای هر سهم ۲۸ تومان تعیین و ۱۰۰ تومان از ۱۲۹ تومان سود قابل تقسیم به افزایش سرمایه ۱۰۰ درصدی آینده منتقل شد. مجمع مس میزان ۰.۸۵ درصد از فروش معادل ۳۵۶ میلیارد تومان را به مسئولیت اجتماعی اختصاص داد و مبلغ ۷۰ میلیارد تومان به موضوع کرونا تخصیص داده شد.

 

کدخبر: 187518

ارسال نظر

 

آخرین اخبار