|

ایجاد ۴ قطب گوهر سنگ در کشور

معاون طرح‌های معدن و صنایع معدنی ایمیدرو گفت: ایمیدور برنامه‌هایی را برای توسعه بخش گوهرسنگ در دست اقدام دارد که از جمله این برنامه‌ها می‌توان به ایجاد چهار قطب گوهرسنگ در کشور اشاره کرد.

معدن

حسام مقدم علی در نخستین همایش ملی علوم گوهر با بیان اینکه این سازمان در بخش‌هایی همچون تأمین مواد اولیه، فناوری و فرآوری، منابع انسانی، زیرساخت و فضای کسب و کار برنامه دارد افزود: همکاری، مشارکت و هم افزایی سازمان‌های مرتبط با این حوزه از جمله وزارت صمت، سازمان استاندارد، گمرک، اتاق بازرگانی و ... لازمه تحقق اهداف این سند جامع گوهرسنگ است.

وی گفت: هدف ایمیدرو از راهبری سند جامع گوهرسنگ تسهیل گری، حمایت و بسترسازی است.

­معاونطرح‌های معدن و صنایع معدنی ایمیدرو افزود: مرکز تحقیقات فرآوری موادمعدنی ایران به دلیل برخورداری از امکانات پیشرفته در اولویت قرار دارد، علاوه بر این، مراکزی نیز در یزد و آذرشهر در حال تجهیز و مرکز دیگری در فردوس با کمک بخش خصوصی در حال تجهیز است که این مراکز منطقه‌ای می‌توانند به توسعه منابع انسانی، استانداردسازی و رفع موانع کسب و کار کمک کنند.

حمایت ایمیدرو از برگزیدگان همایش

مقدم علی گفت: ایمیدرو از برگزیدگان مسابقات نخستین همایش ملی علوم گوهر حمایت خواهد کرد، در این راستا، فراهم کردن فرصت‌های آموزشی در خارج از کشور و نیز دعوت از مدرسین خارجی برای ارتقا دانش فنی در حوزه‌های مختلف اکتشاف، فرآوری و فناوری را مدنظر قرار خواهد داد.

­معاون طرح‌های معدن و صنایع معدنی ایمیدرو افزود: امیدوارم شاهد برگزاری این همایش در سطح منطقه‌ای و بین المللی و با حضور تجار، فعالان و چهره‌های سرشناس منطقه‌ای و جهانی در حوزه گوهرسنگ باشیم.

در این همایش رئیس مرکز تربیت مربی فنی و حرفه‌ای کشور هم گفت: علاقه‌مندان به یادگیری هنر گوهر تراشی، به صورت رایگان در مراکز فنی و حرفه‌ای کشور آموزش می‌بینند.

رضا باجولوند افزود: افراد برتر مسابقات گوهر تراشی این همایش، به عنوان استاد کار معرفی و از ظرفیت آن‌ها استفاده می‌شود.

وی همچنین ایجاد شبکه تخصصی مربی گوهر سنگ، برگزاری دوره‌های بین المللی، رتبه بندی استاد کاران و برگزاری مسابقات ملی مهارت را از برنامه‌های پیشروی این سازمان در بخش گوهر سنگ‌ها اعلام کرد.

رئیس مرکز تربیت مربی فنی و حرفه‌ای کشور همچنین از ایجاد آموزشگاه تخصصی گوهر سنگ‌ها برای تربیت استاد کاران مهارتی هم خبر داد و افزود: سازمان فنی و حرفه‌ای از ظرفیت‌های بخش خصوصی در این زمینه هم استقبال می‌کند.

مجری طرح گوهر سنگ کشور هم برگزاری نخستین همایش ملی گوهر سنگ‌ها را گامی رو به جلو برای رسیدن به اهداف توسعه تجارت جهانی گوهر سنگ دانست.

ابو محمد هاشمی در ادامه به ظرفیت بالای کشور در فراوری سنگ‌های قیمتی و لزوم توسعه سهم ایران از تجارت جهانی گوهر سنگ‌ها اشاره کرد و از ایجاد اتاق گوهر در ۵ گمرک کشور برای تسهیل صادرات سنگ‌های قیمتی هم خبر داد.

همایش دو روزه گوهر سنگ با همکاری ایمیدرو، انجمن گوهر سنگ ایران و دانشگاه خوارزمی امروز در مرکز تربیت مربی کرج برگزار شد در روز نخست این همایش مسابقات گوهر تراشی با حضور گوهر تراشان از سراسر کشور برگزار و نفرات برتر معرفی شدند.

در همایش ملی گوهر سنگ پیشنهاد شد زادروز ابوریحان بیرونی به عنوان روز ملی گوهر سنگ در تقویم کشور نام گذاری شود.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما
کدخبر: 273529

ارسال نظر