چه اقداماتی برای گوهرسنگها میشود؟
معاون طرحهای توسعه معدن و صنایع معدنی ایمیدرو اعلام کرد: استراتژی صنعت گوهرسنگها توسط کارگروه بهینهسازی صنعت سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی ایمیدرو تا هفته دوم خردادماه امسال نهایی میشود. وی همچنین ایجاد یا ارتقای آزمایشگاه گوهرسنگها مورد تایید نهادهای مرجع جهانی را از دیگر برنامههای این کارگروه در توسعه این بخش اعلام کرد.
محمد آقاجانلو در نشست اعضای کارگروه بهینهسازی صنعت سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی افزود: به منظور تسریع در اجرای برنامههای توسعه صنعت گوهرسنگ ها، استراتژی برای این بخش تهیه شده که پس از نهایی شدن، وارد فاز عملیاتی خواهد شد.
معاون طرحهای توسعه معدن و صنایع معدنی ایمیدرو با اشاره به ضرورت تعیین فرآیند، برای آزمایشگاههای گوهرسنگ ها، گفت: با تعیین یک فرآیند استاندارد در زمینه سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی میتوان اهداف تولیدی و صادراتی را با سرعت بیشتری دنبال کرد.
وی با اشاره به دیگر برنامههای توسعهای کارگروه فوق در رونق صنعت گوهرسنگ ها، اعلام کرد: بررسی روشهای نوین اکتشافی و شناسایی محدودهها و همچنین راهاندازی معادن غیرفعال در شمار برنامههای این بخش قرار گرفته است و در این زمینه شرکت تهیه و تولید مواد معدنی و خانه معدن ایران اجرای این برنامهها را عهده دار هستند.
آقاجانلو در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به ضرورت استانداردسازی آزمایشگاههای گوهرسنگ در کشور، اظهارکرد: برای استانداردسازی آزمایشگاهها در گام نخست باید، آزمایشگاهی را به عنوان مرجع، تجهیز و دستورالعملهای لازم را در آن اجرا کرد.
در ادامه این جلسه عباس رنجبر مدیر زیرساخت ایمیدرو نیز با اشاره به برنامههای مورد توجه در زمینه تسهیل مسائل گمرکی گوهرسنگها در صادرات، گفت: برگزاری جلسه با مدیران ارشد گمرک به منظور هم اندیشی برای رونق صادرات این بخش در دستور کار قرار دارد.
از سوی دیگر رئیس کانون هماهنگی سنگهای قیمتی و جواهرات مشهد نیز اظهارکرد: این برای نخستین بار است که در کشور یک اقدام اجرایی برای توسعه این صنعت، به همت ایمیدرو صورت گرفته است.
محمد جواد پیش بین با بیان اینکه تاکنون ۹ استاندارد برای شناسایی گوهرسنگها تدوین شده است، افزود: بخش قابل توجهی از برنامههای توسعهای در صادرات گوهرسنگها به مسائل گمرکی مربوط میشود و با برگزاری نشست با مسئولان گمرک، این موضوع قابل حل است.
نام ایرانی فیروزه (پیروزه) در آستانه جهانی شدن
وحید احدنژاد عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور و عضو این کارگروه با یادآوری جایگاه جهانی فیروزه (پیروزه)، ایرانی گفت: کنفدراسیون جهانی جواهرات (CIBJO)، قرار است که نام ایرانی "فیروزه" را جایگزین نام فعلی آن (Turquoise) کند.
در ادامه منصور قربانی عضو کمیته تدوین طرح مطالعاتی استراتژی و برنامههای عملیاتی این صنعت، گفت: از صنعت سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی میتوان به عنوان یک صنعت اشتغالزا و اثرگذار در اقتصاد ملی نام برد.
وی با اشاره به اینکه برای رونق تولید در این بخش باید برخی اقدامات توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام شود، گفت: گوهرسنگها باید از بهره مالکانه یا حقوق دولتی تا رسیدن به هدف؛ یعنی سهم یک درصدی ایران از گردش مالی سالانه جهانی این صنعت، معاف شوند.
آزمایشگاه گوهرسنگها در دانشگاه شهید بهشتی
رئیس کمیسیون طلا و جواهر اتاق اصناف ایران نیز طی سخنانی عنوان کرد: حدود پنج سالی است که یک آزمایشگاه گوهرشناسی در محل دانشگاه شهید بهشتی دایر شده است که میتوان از ظرفیت آن در رونق این حوزه بهره برد.
محمد کشتی آرای افزود: تعداد اینگونه آزمایشگاههای تخصصی باید در کشور افزایش یابد تا توسعه صنعت سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی را سرعت بخشیم.
وی گفت: راهاندازی بازارچههای گوهرسنگ ها، تعیین ساز و کار مشخص برای استفاده از ظرفیتهای بازار بزرگ تهران به عنوان محل اصلی داد و ستد گوهرسنگها و همچنین استفاده از مطالعات دانشگاهی باید در سرفصل برنامههای این حوزه تعریف شود.
در این جلسه محمدرضا جان نثاری مدیر دفتر اکتشافات فلزی و غیرفلزی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی و مجید وفایی فرد مدیر مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران نیز از امکانات آزمایشگاهی و توانمندی مجموعههای خود برای تحقق اهداف شبکه آزمایشگاهی کشور در صنعت سنگهای گوهر و چگونگی ایجاد آزمایشگاه مرجع نیزسخن گفتند.
ارسال نظر