|

فعال صنعت نمایشگاهی در گفت و گو با گسترش‌نیوز تشریح کرد:

آینده صنعت نمایشگاهی در دوران پساکرونا

علی معین با اشاره به اینکه شیوع ویروس کرونا هر آنچه را که برای برگزاری یک رویداد نمایشگاهی لازم است را تحت تاثیر قرار داده است گفت: با توجه به شرایط موجود باید دید که آینده صنعت نمایشگاهی به کدام سو خواهد رفت.

نمایشگاه آینده صنعت نمایشگاهی در دوران پساکرونا

این روزها در برخی شهرهای کشور شاهد برگزاری جسته گریخته رویدادهای نمایشگاهی هستیم. تهران، اصفهان، شیراز، گیلان، اردیبل و چند شهر دیگر با رعایت برخی پروتکل‌های بهداشتی به برپایی نمایشگاه‌های تخصصی البته با مخاطب محدود و کنترل بازدیدها اقدام کردند.

نگاهی به وضعیت تقویم‌های نمایشگاهی در سال ۹۸ نشان می‌دهد، طی ۱۵۰ روز از آغاز سال به صورت میانگین چیزی بیش از ۱۰۰ رویداد نمایشگاهی در کشور برگزار شد. این در حالی است که  از آغاز سال جدید روی هم رفته بیشتر از ۱۵ نمایشگاه در کشور برگزار نشده و این یعنی بیکاری کامل حداقل ۸۵ درصد برگزارکنندگان، سایت داران و غرفه‌سازان.

نباید فراموش کنیم که صنعت نمایشگاهی یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین ارکان اقتصاد کشور است که رکود در برگزاری رویدادها و بیکاری بیش از ۵ هزار فعال نمایشگاهی، ضرر بیش از هزار میلیاردی را برای این عرصه به همراه داشته است.  در این میان فعالان صنعت نمایشگاهی اعم از سایت داران و غرفه سازان و برگزارکنندگان نیز با ضرر هنگفتی روبه‌رو شدند.

فعالان این حوزه برای جبران این عقب ماندگی چه فعالیت هایی را انجام داده‌اند و چه مسیری را در پیش دارند؟ خبرنگار گسترش نیوز به همین منظور گفت‌وگویی را با علی معین، فعال نمایشگاهی و کارشناس حوزه غرفه سازی ترتیب داده که در ادامه می‌خوانید:

علی معین در ابتدای این گفت‌وگو اظهار داشت: صنعت نمایشگاهی با توجه به شیوع ویروس کرونا دستخوش تغییرات و ضربه شدیدی شده است که یکی از آثار منفی شیوع این ویروس تاثیر در حضور بازدیدکنندگان است؛ چرا که تعداد بازدیدکنندگان از یک نمایشگاه یکی از اصلی ترین نقاط قوت برگزاری نمایشگاه‌ها و رویدادها است.

علی-معین

وی در ادامه افزود: وقتی به سالهای گذشته باز می‌گردیم می بینیم که صنعت نمایشگاهی در آن سال‌ها نیز دستخوش تحولات و تغییرات فراوانی  شده است اما کماکان بقا دارد و روز به روز به سمت پیشرفت در حرکت است و ما امیدواریم که با مهار و کنترل شیوع ویروس کرونا امکان برگزاری نمایشگاه‌ها به روال سابق فراهم شود؛ اما باید توجه داشت که خواه و ناخواه شیوع این ویروس، اقتصاد، تولید، خدمات، صنعت نمایشگاهی و به طور کلی هر آنچه را که برای برگزاری یک رویداد نمایشگاهی لازم است را تحت تاثیر قرار داده است.

چالش های صنعت نمایشگاهی

این فعال صنعت نمایشگاهی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به چالش‌های موجود در صنعت نمایشگاهی اشاره کرد و گفت: عموما نمایشگاه‌ از پنج بخش تشکیل شده است که سایت، برگزارکننده، مشارکت‌کننده، غرفه ساز و بازدیدکننده این پنج بخش اصلی را تشکیل می‌دهند؛ در این میان اگر هر کدام از این بخش ها را از صنعت نمایشگاهی فاکتور بگیریم عملاً نمایشگاه ها موضوعیت نخواهند داشت.

معین در ادامه تصریح کرد: از بُعد سیاسی سایت‌ها و کسانی که در حوزه صنعت نمایشگاهی فعالند خواهان آن هستند که با روش‌های مختلف نمایشگاه‌ها برگزار شود؛ در این میان برگزار کنندگان نیز می ترسند که زحمات چندین و چند ساله آنان در اثر عدم برگزاری در یک سال موجب ضربه سنگین به صنعت نمایشگاهی شود لذا تلاش می کنند که نمایشگاه ها برگزار شوند.

 وی در ادامه با بیان اینکه در خصوص حضور غرفه دار یا مشارکت‌کننده در نمایشگاه ها دو مقوله فرهنگ و وجود بستر جامعیت عمل را باید مورد نظر قرار داد، گفت: ترس از شیوع کرونا، عدم بازخورد مناسب و بالا بودن هزینه‌های اقتصادی دست به دست هم می‌دهند تا حضور مشارکت کننده ها در نمایشگاه جامعیت عمل به خود نگیرد؛ از طرفی سایت داران بنا به دلایل سیاسی می‌خواهند که نمایشگاه‌ها برگزار شود، برگزار کنندگان نیز در این فکر هستند که اگر نمایشگاه برگزار نشود با زیان مالی روبرو خواهند شد پس تلاش می‌کنند که نمایشگاه ها را به هر طریق ممکن برگزار کنند.

معین افزود: در این میان غرفه سازان نیز به دلیل افزایش چشمگیر هزینه ها و ریسک های بالا، فعالیت در این شرایط را اقتصادی نمی‌بیند و بازدیدکننده نیز به دلیل شیوع ویروس کرونا از حضور در نمایشگاه‌ها اجتناب می‌کند؛ لذا دافعه و جاذبه خاصی در این پنج حلقه تشکیل دهنده صنعت نمایشگاهی به وجود آمده است که این وضعیت،  حالت کنونی صنعت نمایشگاهی است که باید دید با گذر زمان به کدامین سو خواهد رفت.

حمایت دولت از فعالان نمایشگاهی

این فعال صنعت نمایشگاهی در ادامه با اشاره به اینکه متاسفانه دولت صنعت نمایشگاهی را به رسمیت نمی‌شناسد، اظهار کرد: دولت باید بستری را برای برگزاری نمایشگاه‌های کوچک و قوی فراهم کند، حال این بستر می‌تواند پرداخت یارانه و وضع قوانین در جهت حمایت از فعالان صنعت نمایشگاهی یا کاهش هزینه‌های جاری و غیره باشد.

 معین در بخش پایانی صحبت‌های خود اظهار داشت: مشکلات اقتصادی ما از مشکلات سیاسی کشور نشأت گرفته است لذا اگر بتوانیم به واسطه نمایشگاه‌ها مشکلات سیاسی حل شود تا از این طریق صنعت نمایشگاهی نقش خود را در اعتلای وضعیت اقتصادی کشور به خوبی ایفا کند.

کدخبر: 109740 سهیل فرزین
  • ناشناس ارسالی در

    همون یارانه معیشتی هم به کسانی کالباس و می دادید ندادید صاحب خونه من با ۳خونه باید بگیره من مستاجر هیچ خواهرم شوهر کارگر هیچ برادرم جوشکار ساده هیچ اینم برای خودتون

ارسال نظر

 

آخرین اخبار