|

صنعت نمایشگاهی در آستانه فاجعه ای بزرگ!

قنبری گفت: شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی در این ارتباط بارها اعتراض خود را به مراجع مربوطه نظیر ستاد ملی مدیریت کرونا و وزارت بهداشت در مکاتبات و جلسات اعلام کرده است.

نمایشگاه صنعت نمایشگاهی در آستانه فاجعه ای بزرگ!

با گذشت یکسال و نیم از شیوع ویروس کرونا، صنعت نمایشگاهی ایران در یکی از سخت ترین شرایط خود قرار دارد. این صنعت که نقش کلیدی در رشد و رونق تولید ملی و توسعه تجارت خارجی ایفا می کند با ادامه روند رکود و تعطیلی در آستانه ورشکستگی و حذف قرار گرفته است.

محمد جواد قنبری معاون امور نمایشگاهی شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی با بیان این مطلب افزود: ازسوی دیگر اخیراً شاهد صدور اطلاعیه های غیر تخصصی از سوی مراجعی نظیر اتاق اصناف مبنی بر عدم برگزاری نمایشگاه های تخصصی و عمومی در مراکز نمایشگاهی بودیم که خارج از حیطه وطایف آنان و خلاف قانون و ضوابط و دستورالعمل های وزارت صنعت، معدن و تجارت که شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی و سازمان توسعه تجارت ایران را بعنوان مراجع تصمیم گیر صنعت نمایشگاهی کشور تعیین کرده، است.

وی ادامه داد: نکته ای که در شرایط حاضر بدلیل تعطیلی های مکرر ناشی از پاندومی کرونا به اذهان فعالان صنعت نمایشگاهی خطور می کند اینکه چرا اغلب صنوف، مراکز خرید و پاساژها امکان فعالیت دارند اما سایت های نمایشگاهی کشور علیرغم اینکه جزء شاخص ترین مراکز اقتصادی در رعایت شیوه نامه های بهداشتی مصوب وزارت بهداشت هستند همچنان باید تعطیل باشند.

قنبری گفت: شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی در این ارتباط بارها اعتراض خود را به مراجع مربوطه نظیر ستاد ملی مدیریت کرونا و وزارت بهداشت در مکاتبات و جلسات اعلام کرده و تذکر لازم را نیز به اتاق اصناف ابلاغ و از مراجع ذیصلاح و مرتبط وزارت صمت درخواست کرده که برای دفاع منطقی و بیان نظرات کارشناسی و تخصصی در خصوص برگزاری نمایشگاه ها باید نماینده صنعت نمایشگاهی کشور در جلسات ستاد ملی مدیریت کرونا حضور یابد که طبق آخرین پیگیری ها هماهنگی و اقدامات لازم در این راستا از سوی معاونت بازرگانی داخلی وزارت صمت بعمل آمده است.

وی افزود: از سال گذشته با پیگیری های مستمر آقای دکتر زمانی شاهد فعالیت مجدد مراکز نمایشگاهی کشور هر چند بصورت محدود بودیم اما ده ها نمایشگاه تخصصی با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی و تحت نظارت ستاد ملی کرونا برگزار شد که البته با موانع و محدودیت های مکرر  بعدی در سال ۱۴۰۰ متأسفانه مجدداً با افت برگزاری نمایشگاه ها مواجه شده ایم.

او همچنین گفت: مدیرعامل محترم شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی همچنان مصمم و پیگیر رفع موانع برپایی نمایشگاه ها در سراسر کشور است و در این ارتباط چه بصورت مکاتبات رسمی و چه نشست ها و جلسات حضوری پیامدهای عدم برگزاری نمایشگاه ها را به مسئولین ذیربط گوشزد کرده است. متأسفانه طی یکسال و نیم گذشته بواسطه عدم استمرار برگزاری نمایشگاه ها بیش از هزار میلیارد تومان خسارت و زیان به صنعت نمایشگاهی کشور و فعالان این صنعت وارد شده و هزاران نفر نیز بصورت مستقیم و غیر مستقیم که مشاغل و فرصت های شغلی آنان به این صنعت وابسته است نظیر برگزارکنندگان، غرفه سازان، سایت داران، شرکتهای تبلیغاتی و رسانه ای، بخشهای حمل و نقل و ترانسفر، تورهای نمایشگاهی و مراکز اقامتی و … بیکار شده و شغل خود را از دست داده اند و کسی هم پاسخگوی بیکاری آنان و مشکلات ناشی از آن نیست.

وی همچنین یادآور شد: بی توجهی به ظرفیت های صنعت نمایشگاهی بعنوان یکی از پیشران های مهم اقتصادی آسیب جدی به حوزه تجارت و اقتصاد کشور وارد می کند و این در حالی است که سایت های نمایشگاهی کشور با وسعت زیاد، سقف های بلند و امکانات جانبی، غربالگری، تب سنجی، محدودیت بازدید عمومی ناظران بهداشتی و … بخوبی شاخص های مربوط به پروتکلهای بهداشتی از جمله فاصله های اجتماعی را مراعات می کند و شرایط ایده آلی را برای حضور موثر شرکت های تولیدی و هلدینگ های اقتصادی در نمایشگاه ها و بازاریابی آنان فراهم می کند.

معاون امور نمایشگاهی شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی در پایان تاکید کرد: با صدای بلند به همه مسئولان کشور اعلام می کنیم صنعت نمایشگاهی ایران بیش از این تحمل رکود و تعطیلی و ورشکستگی صدها شرکت و فعالان حوزه های مرتبط کاری خود را ندارد و چنانچه تدابیر و همکاری لازم از سوی دست اندرکاران امر بهداشت و ستاد ملی مدیریت کرونا اتخاذ نشود بزودی شاهد بحران بیکاری و اقتصادی در این بخش مهم از حوزه تجارت و اقتصاد کشور خواهیم بود.

 

منبع: اخبار نمایشگاه ها
کدخبر: 194832

ارسال نظر

 

آخرین اخبار