|

جاذبه‌های بومی نمایشگاه گردشگری در یک نگاه

یازدهمین رویداد گردشگری پایتخت امسال شاهد برنامه‌های متنوعی از سوی استان‌های شرکت کننده است.

به گزارش پایگاه خبری گسترش، در میان استان‌های کشور مازندران، همدان، آذربایجان شرقی، اردبیل، کردستان، هرمزگان، خوزستان، قزوین و کرمان ماه‌ها پیش از آمادگی خود برای حضور پررنگ در این رویداد و برگزاری محورهای تازه در این نمایشگاه خبر داده بودند.

هتل کپری، نماد کرمان

استان کرمان برای حضور در این رویداد از ماه‌ها پیش برنامه‌ریزی‌های خود را آغاز کرده بود. براساس اعلام محمد جهانشاهی، معاون گردشگری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان کرمان، این استان در فضایی حدود ۵۰۰ مترمربع و با نمادهایی از جمله هتل کپری، قلعه گنج، سیاه‌چادر عشایر، کویر لوت و جذابیت‌های گردشگری جنوب استان در این رویداد حاضر شده است.

طب سنتی «کورده‌واری» کردستان

کردستان نیز در فضایی به مساحت ۸۵ مترمربع به معرفی جاذبه‌های فرهنگی و گردشگری و طبیعت‌گردی استان خود می‌پردازد. طب سنتی «کورده‌واری» به عنوان نماد گردشگری سلامت استان کردستان، در این نمایشگاه معرفی می‌شود. در یازدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران مساحتی افزون‌بر ۸۵ مترمربع به استان کردستان تخصیص داده شده و بخش‌هایی همچون بخش نمایش و معرفی جاذبه‌های گردشگری، بخش طبیعت‌گردی، بخش فرهنگی و هنری همراه با ارائه اقدامات و فعالیت‌های بخش‌های خصوصی به نمایش در خواهد آمد.

معرفی موزه مردم‌شناسی خانه کرد به عنوان یکی از بزرگترین موزه‌های مربوط به این قوم، پرنده‌نگری به عنوان یکی از زیباترین بخش‌های گردشگری کردستان، معرفی و ارائه دمنوش‌های منحصربه‌فرد این استان در کنار سوغات و شیرینی سنتی کردی از جمله محصولات گردشگری این استان در یازدهمین نمایشگاه گردشگری تهران است. همچنین در بخش معرفی فرهنگی کردستان رقص سنتی هلپرکی در دو بخش کودک و بزرگسال و موسیقی سنتی این استان در طول برپایی نمایشگاه به اجرا درمی‌آید.

تکم‌گردانی اردبیلی‌ها

اردبیل نیز امسال با آیین سنتی تکم‌گردانی به نمایشگاه گردشگری آمده است. تکم‌گردانی یکی از آیین‌های سنتی اردبیل در آستانه آغاز سال نو و عید نوروز به شمار می‌آید که در آن عروسکی چوبی به نام«تکم» با خواندن شعر و رقصیدن، نوید آمدن بهار را می‌دهد. علاوه بر این آیین سنتی عروس‌بران عشایر شاهسون اردبیل، موسیقی آذری و آشیقی و بازی‌های بومی این استان نیز در این نمایشگاه به مخاطبان معرفی می‌شود.

gardeshd1212.JPG

پرچم‌داران گردشگری اسلامی

استان آذربایجان شرقی که امسال پرچم‌دار پایتخت گردشگری اسلامی شناخته شده و عنوان «تبریز۲۰۱۸» را به خود اختصاص داده نیز به یازدهمین نمایشگاه گردشگری پایتخت آمده است. آذربایجان شرقی در این رویداد آداب و رسوم، آیین‌ها، هنرهای نمایش، تئاتر و موسیقی محلی، جاذبه‌های گردشگری، طبیعی، تاریخی، معنوی، سلامت، سوغات و صنایع‌دستی استان خود را معرفی می‌کند و درصدد توسعه صنعت گردشگری خود است. همچنین برپایی سیاه‌چادرها با هدف معرفی فرهنگ، پوشش، سنت، آداب و رسوم، غذاها و شیرینی‌های عشایر که در قالب جزیره ایلات به نمایش درآمده، از جمله تفاوت‌های یازدهمین رویداد گردشگری پایتخت نسبت به سال‌های گذشته است.

۴۰ برنامه فرهنگی با قزوین

قزوینی‌ها نیز با ۴۰ برنامه فرهنگی و هنری در این رویداد حضور یافته‌اند تا بتوانند ضمن معرفی جاذبه‌های گردشگری طبیعی، تاریخی و مذهبی استان خود، سهمی از جذب گردشگر را به خود اختصاص دهند. در میان برنامه‌های استان قزوین می‌توان اجرای کارگاه‌های آموزشی زنده، معرفی مکتب‌های تعزیه و موسیقی تاریخی قزوین و معرفی سوغات و شیرینی‌های قزوین را مشاهده کرد.

نقش حنا بر دستان گردشگران

هرمزگان که امسال در دو غرفه ۸۰ و ۲۰ متری به رویداد گردشگری پایتخت آمده، طرحی تازه به گردشگران ارائه کرده است. ترسیم رایگان نقش حنا روی دست بازدیدکنندگان نمایشگاه یکی از جاذبه‌های غرفه هرمزگان به شمار می‌آید. علاوه بر این اجرای موسیقی سنتی این استان در کنار حصیربافی، عرضه غذاها و شیرینی‌های بندری از دیگر دستاوردهای فرهنگی و گردشگری هرمزگان است که در نمایشگاه گردشگری می‌توان مشاهده کرد.

شاهنامه‌خوانی به زبان بختیاری

علاوه بر تمام برنامه‌های یادشده، استان خوزستان با هدف معرفی فرهنگ، هنر و جاذبه‌های استان خود فضایی به مساحت ۲۰۰ مترمربع را در این رویداد به خود اختصاص داده است. در بخش معرفی فرهنگ استان خوزستان، گروه آیینی عربی و سیاه‌چادر میسان حضور یافته است. همچنین این استان برای روز پایانی نمایشگاه و برنامه اختتامیه، طرح شاهنامه‌خوانی بختیاری را به اجرا در خواهد آورد.

کدخبر: 27913

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین