|

رویداد می‌میرد، اما پوسترها زنده می‌مانند

دبیر انجمن صنفی برگزارکنندگان نمایشگاه‌های بین‌المللی ایران معتقد است به کمک رویدادهایی مانند جشنواره پوسترهای نمایشگاهی می‌توان به تبلیغات نمایشگاهی رنگ و بویی تازه داد.

شهنام سپاسدار، دبیر انجمن صنفی برگزارکنندگان نمایشگاه‌های بین‌المللی ایران در گفت‌وگو با «پایگاه خبری گسترش» به برپایی همزمان ۳ رویداد اختصاصی برای خانواده صنعت نمایشگاهی اشاره می‌کند و می‌گوید: از ۲ تا ۵ اسفند ۳ رویداد مهم از جمله نمایشگاه بین‌المللی صنعت نمایشگاهی، سمینار بین‌المللی صنعت نمایشگاهی و جشنواره ملی پوسترهای نمایشگاهی به صورت همزمان برای خانواده صنعت نمایشگاهی ایران برگزار می‌شود.

وی معتقد است برپایی جشنواره ملی پوسترهای نمایشگاهی، گامی مثبت در مسیر رونق پوسترهای نمایشگاهی است و می‌افزاید: برپایی چنین رویدادی به خودی خود بیانگر اهمیت پوستر است. در حقیقت می‌توان گفت همان‌طور که فرودگاه، شناسنامه یک کشور و نمایشگاه، شناسنامه کالا، اقتصاد، فرهنگ و جامعه به شمار می‌آید، پوستر نیز شناسنامه یک نمایشگاه و پنجره ورودی یک رویداد است. بر همین اساس هم طراحی پوستر از اهمیت بالایی برخوردار است.

دبیر انجمن صنفی برگزارکنندگان نمایشگاه‌های بین‌المللی ایران همچنین اظهار می‌کند: به نظر می‌رسد رقابت افرینی در روند برپایی جشنواره پوسترهای نمایشگاهی باعث ایجاد انگیزه در مجریان برگزاری نمایشگاه و یادآوری اهمیت طراحی پوسترهای جذاب خواهد شد. به عبارت دیگر مجریان نمایشگاهی بار دیگر دلیل صرف هزینه در بخش پوستر را به یاد می‌آورند. به عنوان نمونه ما به عنوان یکی از برگزارکنندگان رویدادهای نمایشگاهی سعی می‌کنیم با نگهداری از پوسترهای جذاب و بازطراحی آنها، از آنها در رویدادهای مرتبط بعدی نیز استفاده کنیم.

سپاسدار با نگاهی به کارآیی پوسترهای نمایشگاهی می‌گوید: پوستر در بسیاری از شیوه‌های تبلیغاتی یک رویداد مورد استفاده قرار می‌گیرد. تبلیغات بنری، آگهی‌های مطبوعاتی، کارت‌های دعوت به رویداد و حتی کتاب نمایشگاه از جمله مواردی است که در آن می‌توان از پوستر به عنوان نماد رویداد استفاده کرد. بر همین اساس هم می‌توان با اطمینان از پوستر به عنوان دریچه یک رویداد یاد کرد.

وی همچنین با اشاره به نقاط ضعف پوسترهای نمایشگاهی ایران اظهار می‌کند: وقتی ابزار مکانیزه به حوزه تبلیغات وارد شد، سرعت طراحی افزایش چشمگیری پیدا کرد. به عنوان نمونه در گذشته طراحی پوستر یک رویداد به صورت دستی انجام می‌شد و بر همین اساس هم تعداد طراحان پوسترهای نمایشگاهی انگشت‌شمار بود، اما حالا با کمک نرم‌افزارهای متعدد شمار طراحان و سرعت طراحی نیز افزایش یافته و به همین دلیل تشخیص کیفیت پوسترهای برتر کار دشواری شده و باید آن را به کارشناسان طراحی پوستر سپرد.

Shahnam-Sepasdar.jpg

دبیر انجمن صنفی برگزارکنندگان نمایشگاه‌های بین‌المللی ایران با اشاره به فعالیت‌های موسسه فرهنگی و مطبوعاتی صمت می‌گوید: موسسه فرهنگی و مطبوعاتی صمت در روند برپایی جشنواره پوسترهای نمایشگاهی اقدامات موثری انجام داده است. تبلیغ این رویداد در فضای مجازی و همزمانی آن با دو رویداد مهم صنعت نمایشگاهی می‌تواند باعث اثرگذاری هرچه بیشتر نخستین جشنواره پوسترهای نمایشگاهی شود.

وی در ادامه سخنان خود با نگاهی به رویدادهای تخصصی خانواده صنعت نمایشگاهی، به مقایسه رویدادهای نمایشگاهی ایران و جهان پرداخته و می‌گوید: یک نمایشگاه بین‌المللی زمانی به سوددهی می‌رسد که ۷ - ۸ دوره از برگزاری آن گذشته باشد و به طور معمول تا ۴ سال ابتدایی نه‌تنها هیچ رویدادی سودآوری برای برگزارکنندگان ندارد، بلکه هزینه‌هایی را هم به آنها تحمیل می‌کند که غیر قابل بازگشت هستند. در کشورهای مختلف جهان همواره برگزاری یک رویداد برعهده شخصی است که آن را برای نخستین بار معرفی و برگزار کرده است و این مجوز به شخص دیگری داده نمی‌شود، مگر اینکه مجری اولیه به تعهدات خود پایبند نبوده باشد، یا تخلفی انجام داده باشد.

سپاسدار همچنین به نمونه ایرانی برپایی رویدادهای تخصصی در ایران اشاره و اظهار می‌کند: برخلاف نمونه‌های جهانی، در کشور ما پس از برگزاری موفق یک رویداد، پس از چند سال مجموعه‌های مختلف دولتی و غیردولتی سعی می‌کنند مسئولیت برگزاری آن را برعهده بگیرند و به‌راحتی شرکت برگزارکننده و تمام مجموعه‌ای که از کنار برگزاری آن رویداد نان می‌خورند را کنار می‌گذارند؛ در این میان زحماتی که در سال‌های ابتدایی برگزاری نمایشگاه انجام شده، نادیده گرفته می‌شود.

دبیر انجمن صنفی برگزارکنندگان نمایشگاه‌های بین‌المللی ایران در پایان سخنان خود با اشاره اهداف برگزاری نمایشگاه و سمینار صنعت نمایشگاهی می‌گوید: در نمایشگاه و سمینار صنعت نمایشگاهی سعی داریم همین موضوع را بیان کنیم که برگزاری هر نمایشگاهی سازوکار مناسب و سیستم تخصصی خودش را نیاز دارد و اینطور نیست که هر انجمن یا صنفی بتواند با دریافت مجوز رسمی، یک رویداد بین‌المللی را مدیریت کند. بهتر است این امر را به خود مجریان نمایشگاه بسپارند.

کدخبر: 28510

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین