|

ریل اکسپو؛ رویدادی موفق که نباید از دست برود

نمایشگاه حمل‌ونقل ریلی ۲۰۲۰ قرار است در تیر ماه ۱۳۹۹ برگزار شود.

گسترش‌نیوز - خودکفایی در تولید ریل از جمله مهم‌ترین تحولات اقتصادی کشورمان به‌شمار می‌رود. ازاین‌رو همه‌ساله باهدف توسعه و تاکید هر چه بیشتر بر حمل‌ونقل ریلی در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران شاهد برپایی رویدادی با عنوان نمایشگاهی«ریل اکسپو» هستیم. در ادامه به بررسی رویدادهای نمایشگاهی ریل اکسپو در چند سال گذشته می‌پردازیم. با ما همراه شوید.

railexpo-history2.jpg

ریل اکسپو ۲۰۱۳

نخستین نمایشگاه بین‌المللی حمل‌ونقل و صنایع ریلی از ۱۷ تا۲۰ اردیبهشت‌ ۱۳۹۲ در نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار و در همین سال عنوان تجاری «ریل اکسپو» برای این نمایشگاه انتخاب شد.

ریل اکسپو ۲۰۱۴

دومین نمایشگاه بین‌المللی حمل‌ونقل ریلی، صنایع و تجهیزات وابسته ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۳ با حضور وزیر راه و شهرسازی، معاونان وی و جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نمایشگاه بین‌المللی تهران در سالن‌های ۱۳، ۱۵، و ۲۵ و با حضور ۱۱۰ شرکت خارجی و داخلی آغاز به‌کار کرد.

دومین نمایشگاه بین‌المللی حمل‌ونقل ریلی ایران، با حمایت و مشارکت وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت راه و شهرسازی، انجمن صنایع ریلی، انجمن صنفی شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی، اتحادیه قطارهای شهری(مترو)، دانشکده مهندس راه‌آهن و پایگاه خبری تین برپا شد.

در این دوره علاوه بر شرکت‌های داخلی، ده‌ها شرکت خارجی از دیگر کشور‌ها ازجمله آلمان، ترکیه، چین، اتریش، اسپانیا، مالزی، هند، ایتالیا و هنگ‌کنگ حضور یافتند.

در حاشیه نخستین روز این نمایشگاه، توافقنامه همکاری میان دو شرکت مپنا فوله پارس و واگن پارس به امضا رسید. براساس این موافقتنامه، مقرر شد فوله پارس به نمایندگی از گروه مپنا، ۲۰۰ دستگاه ترمز برای واگن‌های باری ساخت شرکت واگن پارس تولید کند.

در این نمایشگاه بین‌المللی، انواع صنایع و خدمات گوناگون ریلی بخش مسافری درون‌شهری، برون‌شهری و بخش باری، انواع واگن‌ها، واگن‌های نیرومحرکه، واگن مولد، واگن مانوری، لکوموتیو برقی و دیزلی، قطعات مصرفی واگن‌های اتوبوسی واگن‌های باری ارائه شد و شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی، شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات پس از فروش، خدمات تعمیر و نگهداری و خدمات بیمه‌ای حضور یافتند.

در این رویداد بین‌المللی شرکت‌های معتبر قطعه‌ساز و تجهیزات مرتبط با صنایع ریلی ازجمله، واگن پارس و واگن‌سازی که در حوزه قطارهای شهری و مترو فعالیت دارند نیز حضور داشتند. این دوره از نمایشگاه پس از ۴ روز برگزاری یکم خرداد ۱۳۹۳ به کار خود پایان داد.

ریل اکسپو ۲۰۱۵

سومین نمایشگاه بین‌المللی حمل‌ونقل ریلی، صنایع، تجهیزات و خدمات وابسته با حضور تعداد زیادی از متخصصان، فعالان حوزه حمل‌ونقل ریلی ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۴ آغاز به‌کار کرد. افزایش تعداد شرکت‌های خارجی و همچنین افزایش تعداد شرکت‌های حاضر در نمایشگاه و افزایش ۱۰۰درصدی فضای نمایشگاهی از ویژگی‌های برگزاری این نمایشگاه نسبت به دوره قبلی آن بود.

در رویداد ریل اکسپو ۲۰۱۵، هیات‌های سرمایه‌گذاری، بازرگانی و تجاری کشورهای روسیه، ترکیه، جمهوری آذربایجان و افغانستان با حضور در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران، از سالن‌ها و غرفه‌های این نمایشگاه بازدید کردند و با تولید‌کنندگان و صنعتگران حوزه ریلی و تجهیزات وابسته کشورمان وارد مذاکرات تجاری و سرمایه‌گذاری شدند.

وزیران صنعت، معدن و تجارت، راه و شهرسازی، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و برخی از سفیران و رایزنان اقتصادی سفارتخانه کشورهای خارجی در تهران از سومین نمایشگاه بین‌المللی صنعت حمل‌ونقل ریلی ایران بازدید کردند.

برگزاری همزمان سومین نمایشگاه صنایع ریلی با چهارمین همایش بین‌المللی پیشرفت‌های اخیر در مهندسی راه‌آهن و نخستین همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری در راه‌آهن، فرصت مناسبی را برای معرفی و بازرگانی همه‌جانبه حمل‌ونقل ریلی ایجاد کرد که این موضوع ازجمله نقاط قوت برگزاری آن در این دوره بود.

در بخش حضور شرکت‌ها نیز ازنظر تعداد، این نمایشگاه شاهد رشد حدود ۸۰ درصدی بود، به‌گونه‌ای که از ۷۰ شرکت در سال گذشته، در این دوره به بیش از ۱۲۰ شرکت رسید.

railexpo-history1.jpg

ریل اکسپو ۲۰۱۶

چهارمین نمایشگاه بین‌المللی حمل‌ونقل ریلی، صنایع، تجهیزات و خدمات وابسته از ۲۶ تا ۲۹ اردیبهشت‌ ۱۳۹۵ با حضور وزیر راه و شهرسازی و در سالن‌های ۸، ۹، ۱۰، ۱۱، ۱۲، ۱۳، ۱۴، ۱۵، و ۲۵ A، ۲۵ B، ۲۵C، ۲۵ D، ۲۵E، ۲۵F نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار شد.

در این نمایشگاه که بزرگ‌ترین نمایشگاه بین‌المللی حمل‌ونقل ریلی خاورمیانه به شمارمی‌رود، صدها شرکت بزرگ داخلی و خارجی، نوین‌ترین فناوری‌ها، تجهیزات، صنایع و خدمات حوزه صنعت حمل‌ونقل را به نمایش گذاشتند.

در این رویداد نمایشگاهی انواع خدمات گوناگون ریلی بخش مسافری درون‌شهری، برون‌شهری و بخش باری، انواع واگن‌ها، واگن‌های نیرومحرکه، واگن مولد، واگن مانوری، لکوموتیو برقی و دیزلی، قطعات مصرفی واگن‌های اتوبوسی، واگن‌های باری، شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی، شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات پس از فروش، خدمات تعمیر و نگهداری و خدمات بیمه‌ای به نمایش گذاشته شد.

در ریل اکسپو ۲۰۱۶ علاوه بر شرکت‌های داخلی، ده‌ها شرکت خارجی از دیگر کشورها ازجمله ایتالیا، آلمان، ترکیه، چین، روسیه، فنلاند، انگلیس، قزاقستان و چک تولیدات و خدمات خود را ارائه کرده‌اند.

در کنار شرکت‌های بزرگ داخلی، غول‌های صنعت ریلی جهان ازجمله زیمنس آلمان، آلستوم فرانسه، استادلرسوئیس، بمباردیر و بوخومر آلمان نیز در ریل‌‌ اکسپو ۲۰۱۶ حضور داشتند.

ریل اکسپو ۲۰۱۷

پنجمین نمایشگاه بین‌المللی حمل‌ونقل ریلی، صنایع، تجهیزات و خدمات وابسته با عنوان ریل اکسپو ۲۰۱۷، ۲۵ اردیبهشت با حضور وزیر راه و شهرسازی و ۱۳۰ شرکت خارجی و بیش از ۱۶۰ شرکت داخلی برگزار شد. همچنین در این نمایشگاه ۶ راه‌آهن کشورهای خارجی و ۵ انجمن صنایع ریلی کشورهای مرتبط حضور یافتند. در این دوره از نمایشگاه انجمن‌های ریلی کشورهای آلمان، اسپانیا، ایتالیا و لتونی نیز در کنار انجمن‌های ریلی ایران مشارکت داشتند.

در این رویداد بین‌المللی شرکت‌هایی از کشورهای سوئد، سوئیس، بلژیک، فرانسه، هند، اوکراین، ترکیه، نیوزلند، ایتالیا، لتونی، اسپانیا، روسیه، جمهوری چک، چین، آلمان و صربستان حضور یافتند. این رویداد که در سالن‌های ۶، ۷، ۸، ۹، ۱۰، ۱۱، ۱۲، ۱۳، ۱۴۱۵، ۲۷ برپاشده بود، ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ به‌کار خود پایان داد.

ریل اکسپو ۲۰۱۸

ششمین نمایشگاه بین‌المللی حمل‌ونقل ریلی، صنایع، تجهیزات و خدمات وابسته با حضورعباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی وقت، امیر حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری ۲۹ خرداد آغاز به‌کار کرد.

در این رویداد ۲۰۰ شرکت داخلی به همراه ۹۰ شرکت خارجی از کشورهایی همچون آلمان، چین، روسیه، لتونی، اسپانیا، ترکیه، جمهوری چک و اتریش با ارائه آخرین دستاوردها در بخش‌ لکوموتیو و واگن‌های مسافری حضوری پررنگ داشتند. راه‌‌اندازی خط تولید موتور دیزل ۱۱ هزار و ۳۰۰ اسب بخار، قرارداد تامین سرمایه مالی از بازارسرمایه برای بخش خصوصی و رونمایی از کتاب ۱۰۰ سال مهندسی ریلی در ایران از برنامه‌های روز گشایش این نمایشگاه بود.

در این رویداد بین‌المللی، شرکت‌های داخلی، نوین‌ترین تولیدات، تجهیزات و خدمات حوزه حمل‌ونقل ریلی را ارائه کردند و در کنار آنها شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی خارجی از کشورهایی مانند آلمان، انگلیس، سوئیس، فرانسه، ایتالیا، ترکیه، چین، فنلاند، بنگلادش، بلژیک، جمهوری چک، روسیه، اوکراین، استرالیا، لهستان، بلغارستان و سوئد حضور یافتند.

در نمایشگاه ریل اکسپو ۲۰۱۸، انواع صنایع و خدمات ریلی بخش مسافری درون‌شهری، برون‌شهری و بخش باری، انواع واگن‌ها، واگن‌های نیرومحرکه، واگن مولد، واگن مانوری، لکوموتیو برقی و دیزلی، قطعات مصرفی واگن‌های اتوبوسی، واگن‌های باری، شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی، شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات پس از فروش، خدمات تعمیر و نگهداری و خدمات بیمه‌ای، ارائه و در معرض دید علاقه‌مندان قرار گرفت. این دوره از نمایشگاه که تا یکم تیر ۱۳۹۷ ادامه داشت در محل سایت تهران و در سالن‌های، ۷، ۸، ۹، ۱۰، ۱۱، ۱۲، ۱۳، ۱۴۱۵، ۲۷ برگزار شد.

و اما ریل اکسپو ۲۰۱۹

پس از ۶ دوره موفق نمایشگاهی در زمینه حمل‌ونقل ریلی، سال گذشته نیز شاهد برگزاری هفتمین دوره آن با عنوان ریل اکس‍‍پو ۲۰۱۹ بودیم. هفتمین نمایشگاه بین‌المللی حمل‌ونقل ریلی، صنایع، تجهیزات و خدمات وابسته قرار است از ۱۹تا ۲۹ خرداد ۱۳۹۸ در نمایشگاه بین‌المللی تهران با حضور شرکت‌های داخلی و خارجی فعال در حوزه حمل‌ونقل ریلی برگزار شد.

حال باید صبر کرد و دید رویداد سال ۲۰۲۰ که قرار است در تیر ماه برگزار شود چه شرایط و زوایایی خواهد داشت.

کدخبر: 97654

ارسال نظر

 

آخرین اخبار