استقلال و پرسپولیس باید از لیگ قهرمانان آسیا حذف شوند
کاظم اولیایی مدیرعامل سابق استقلال مدعی شد که شرایط کنونی این باشگاه میراثی شوم از مدیریتهای گذشته است.
کاظم اولیایی مدیرعامل سابق استقلال تهران وضعیت کنونی این باشگاه را میراثی شوم از مدیریتهای گذشته دانست و از شرایط و نابسامانی مدیریتی آبیهای پایتخت گلایه کرد.
جلسه صدور مجوز حرفهای باشگاه استقلال و پرسپولیس از یک طرف با حضور اعضای این کمیته و مسئولان دو باشگاه و از سوی دیگر با حضور اعضای کمیتههای ذیربط کنفدراسیون فوتبال آسیا به صورت اینترنتی به میزبانی فدراسیون فوتبال برگزار شد و سرخابیها مستندات لازم درخصوص پرداخت بدهیهای خود را ارائه کردند.
کاظم اولیایی که یکی از اعضای کمیته تجدیدنظر صدور مجوز حرفهای فدراسیون فوتبال محسوب میشود نیز در جلسه فوقالعاده حضور داشت و بر همین اساس به سراغ وی رفتیم و درخصوص این جلسه و امیدواری وضعیت این دو باشگاه برای گرفتن مجوز حرفهای بینالمللی از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا به صحبت پرداخته و در این بین گریزی هم به شرایط استقلال زدیم.
در جلسه صدور مجوز حرفهای چه گذشت. در آخرین خبرها داشتیم که استقلالیها برای گرفتن مجوز خود باید از کنعانیزادگان رضایت بگیرند؟
هر دو باشگاه استقلال و پرسپولیس گزارشهای مالی خود را در جلسات جداگانه ارائه کردند و از سوی دیگر طبق لیست بدهی که کنفدراسیون فوتبال آسیا در اختیار دارد آنها تکبهتک و به صورت موردی پیگیر این لیست بدهی هر دو باشگاه هستند.
بر همین اساس در جلسه سهجانبهای که بین مسئولان ذیربط در کنفدراسیون فوتبال آسیا ازجمله مسئولان کمیتههای مالی، حقوقی و نقلوانتقالات و تعیین وضعیت که به صورت وبینار در این جلسه حضور داشتند و از سوی دیگر کمیته بدوی و تجدیدنظر صدور مجوز حرفهای و همچنین مدیران و مسئولان کمیتههای حقوقی و مالی و بینالملل دو باشگاه برگزار شد.
گزارشها و بررسیهای لازم در زمینه پرداخت بدهیها انجام شده و درنهایت مدارک ارائه شد و کنفدراسیون فوتبال آسیا نیز در ادامه مطالبات خود را بیان کرد و درحال حاضر این مدارک در دست بررسی اعضا قرار دارد و ما تا ۴۸ ساعت فرصت بررسی داریم تا هم راستیآزمایی کرده و هم مدارک را تطبیق بدهیم تا درنهایت شرایط مشخص شود.
البته گفتنی است صدور مجوز حرفهای دو بخش مالی و حقوقی دارد که از لحاظ حقوقی با توجه به شرایط موجود کار برای این دو باشگاه بسیار سخت است تا جایی که به نظر من با این حجم از بدهی، وضعیت مالی آسانتر رتق و فتق میشود و حتی این دو باشگاه از لحاظ سختافزاری و امکاناتی مثل استادیوم یا زمین تمرین نیز مشکل چندانی ندارند، اما سختترین قسمت که میتواند مشکلساز شود به بخش حقوقی مربوط است که از لحاظ حقوقی باید تعریف کنیم باشگاههای ما یعنی همین استقلال و پرسپولیس چه هویتی دارند.
در ادامه چه اتفاقی میافتد؟
گزارش باشگاهها روز گذشته ارائه شد و اعضای کمیتههای بدوی و تجدیدنظر صدور مجوز حرفهای مدارک را تحویل گرفتند و قرار شد طی روزهای آینده یک بررسی کارشناسی روی این مدارک انجام شود که در این بین مباحث مالی را اعضای مالی کمیته بررسی خواهند کرد و مباحث حقوقی را حقوقیها و ورزشی را نیز اعضای ورزشی مورد بررسی قرار میدهند درنهایت دوشنبه آینده جمعبندی نهایی را به کنفدراسیون فوتبال آسیا اعلام خواهیم کرد.
به نظر میرسد مشکل حقوقی به مشترک بودن مجمع ۲ باشگاه استقلال و پرسپولیس که وزارت ورزش نهاد بالاسری و مجمع هر ۲ باشگاه محسوب میشود، مربوط است؟
ما باید تعیین کنیم که هویت این دو باشگاه چیست. درواقع چیستانی هویت دو باشگاه را باید مشخص کنیم. بالاخره نمیتوانیم بگوییم این دو باشگاه دولتی هستند، چون اگر دولتی باشند حق شرکت در مسابقات را ندارند و باید بگوییم خصوصی هستند که همین خصوصی بودن خود یک ویژگیها و شرایطی دارد که همین موضوع پیچیدهترین بخش این قضایا بوده که باید تعریف حقوقی باشگاه را بیان کنیم، همانطور که پیچیدهترین بخش اساسنامه فدراسیون فوتبال درحال حاضر بخش هویتی آن است که هنوز لاینحل باقی مانده و مشخص نیست که فدراسیون فوتبال ایران دولتی هست یا سازمان مردم نهاد یا چیز دیگر. درحال حاضر این نهاد عمومی غیردولتی یک تعریف جامع و اختصاصی از طرف ماست که این تعریف مورد تایید و قبول فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا نیست و این مسائل و تعاریف را باید به صورت روشن و شفاف ارائه دهیم.
بهعنوان یک کارشناس فکر میکنید این ۲ موضوع مالی و حقوقی چقدر برای این ۲باشگاه در راستای صدور مجوز حرفهای دردسرساز شود؟
امیدواریم که دردسرساز نشود اما اگر ما هم یک چیزهایی را نبینیم یا نخواهیم ببینیم کنفدراسیون فوتبال آسیا و فیفا همه چیز را رصد کرده و خودشان در جریان جزئیات کامل قرار میگیرند و اگر ما چیزی را از قلم بیندازیم یا ملاحظهکاری کنیم آن وقت آنها غلط ما را میگیرند و این موضوع یکطرفه نیست. درواقع ما بهعنوان اعضای این کمیته از سوی نمایندگان کنفدراسیون فوتبال آسیا اینجا مدارک را بررسی میکنیم اما خود مسئولان AFC بهعنوان بالادستی ما بر این بررسیها نظارت میکنند تا گزارش غیرواقع به کنفدراسیون آسیا ارائه نشود.
و این موضوع با توجه به جریمه سال گذشته ۱۲۰ هزار دلاری کنفدراسیون فوتبال آسیا برای فدراسیون فوتبال ایران درخصوص تخلفاتی که در همین زمینه صورت گرفته بود میتواند خیلی حساس باشد.
بله، درست میگویید و همان جریمه باعث شد تا ما با دقت و ریزبینی مسائل را نگاه کنیم و واقعیات را بگوییم و اتفاقا واقعیاتی را بگوییم که منطبق با خواستههای منطقی و عقلانی باشد. درواقع باید طوری عمل کنیم که هم جریمه نشویم و هم اینکه باشگاههایمان دچار آسیب نشوند. این کار سخت و دشوار است اما نشدنی نیست.
کمی هم درباره استقلال صحبت کنیم؛ چطور شما بهعنوان یکی از مدیران سابق اما موجه استقلال که مورد قبول پیشکسوتان این باشگاه هستید در جلسه پیشکسوتان با وزیر ورزش شرکت نکردید؟
اتفاقا من هم دعوت داشتم اما همزمانی با یک کنفرانس چندجانبه که در قوه قضائیه برگزار شد باعث شد تا نتوانم به این جلسه بروم. از قبل به آن کنفرانس دعوت شده بودم و چون یکی از سخنرانان این مراسم بوده و قول داده بودم، نتوانستیم به خدمت وزیر برسیم، البته هماهنگیها برای جلسه پیشکسوتان را انجام داده بودیم اما من ترجیح داده بودم به جایی که قول داده بودم بروم. از سوی دیگر وزارت ورزش هم دیر دعوت کرد و تازه شب برگزاری جلسه از موضوع و زمان آن اطلاع پیدا کردم.
اینکه ترجیح دادید به جلسه دیگری بروید نشان میدهد که از روند باشگاه و وضعیت استقلال که در هر صورت بخشی از آن به تصمیمات وزارت ورزش و شخص وزیر بهعنوان رئیس مجمع این باشگاه مربوط میشود، رضایت ندارید؟
امیدواریم با تلاش جمعی همین روزها قدم بهتری برداشته شود در غیر این صورت شرایط اصلا مطلوب ما و پیشکسوتان و هواداران نیست. اتفاقا شرایط مایوسکننده و ناراحتکننده است و هوادار هم دلش خون است و حق را به شما میدهم، اما امیدواریم که ظرف کوتاهمدت و در آینده نزدیک بتوانیم تصمیماتی را بگیریم که هواداران یک مقدار آسوده خاطر شوند.
به نظر شما بهعنوان یک پیر فوتبالی که سالها در استقلال سمت داشتهاید، راهکار عبور از مشکلات چیست؟
راهکارهایی وجود دارد اما به صورت مفصل است و نمیتوان در این مقال به آنها پرداخت بالاخره راهکار قابل ارائه وجود دارد.
حداقل میتوانید در این بین یک مقصر را اعلام کنید. از دیدگاه هواداران وزیر ورزش مقصر است و از دیدگاه پیشکسوتان، مدیرانی که انتخاب شدهاند. شما چه کسانی را مقصر میدانید؟
شرایط موجود را شرایط خوبی نمیدانیم اما این ارث شومی است که از چندین سال گذشته روی همدیگر مانده و تلنبار شده است. سالهای قبل هم چندین بار به مسئولان اخطار دادم که به بیراهه میرویم. درواقع یک بیراهه را گرفته و سالهای سال است که آن را طی میکنیم و هر چقدر هم که با سرعت برویم بیشتر ناکام مانده و گم میشویم.
درواقع این یک زخم کهنه است و یک مقصر و دو مقصر هم ندارد. البته مقصر هم وجود دارد که میتوان آنها را معرفی کرد اما تقصیرات از گذشتهها وجود داشته و ما مسیر درست را انتخاب نکردیم و چون مسیر غلط را انتخاب کردیم هر چقدر هم که ادامه میدهیم بیشتر در این گرداب و باتلاق فرو رفته و بدهی روی بدهی آمده و ناکامی هم روی ناکامی میآید.
درواقع این موضوع شامل همه چیز میشود از لحاظ حقوقی، پاسخگویی به کنفدراسیون فوتبال آسیا و فیفا گرفته تا تعاریف حقوقی و مالی و سایر مسائل ازجمله همین بدهکاریها. باز هم تاکید میکنم این ارث شومی است که از سالهای قبل برای استقلال بهجا مانده و هر کس هم که میآید به این بدهیها اضافه کرده و آن را انباشته میکند و با وعده و قول، یک سرگرمی ایجاد میکند، اما وقتی پایان دورهاش فرا میرسد میبینیم که نهتنها بدهیها پرداخت نشده بلکه به آنها هم اضافه شده است.
در خبرها آمده بود به همراه اسماعیل خلیلزاده، میرشاد ماجدی، غلامرضا سعادتی، جهانگیر کوثری و مهدی حاجیوند بهعنوان موسسان در پی تاسیس شرکت تعاونی هواداران و پیشکسوتان استقلال هستید با هدف تلاش برای ترغیب دولت برای واگذاری استقلال خارج از بورس. این موضوع چقدر صحت دارد؟
یک قسمت از خبر منتشر شده درست اما یک قسمت دیگر داستانسرایی است. وقتی هیات واگذاری تصویب کرد باشگاه واگذار شود شرایط را اینطور تعریف کردند که ۱۰ درصد از سهام در بورس و فرابورس ارائه شده، ۵۰ درصد دیگر به شرکتهای بورسی و ۴۰ درصد باقیمانده به صورت شرکت تعاونی فراگیر به هواداران و پیشکسوتان ارائه شود و ما هم بهعنوان شرکت پیشکسوتان استقلال که به صورت قانونی ثبت شدیم برای اینکه در چارچوب قانون حرکت کنیم اقدامات لازم را انجام داده و در خود وزارت تعاون با حضور پیشکسوتان و اصحاب رسانه و حتی مسئولان وقت باشگاه جلسه را تشکیل دادیم تا درخصوص ۴۰ درصدی که میخواهند به تعاونی فراگیر بدهند ما قدم اول را در این خصوص برداشته باشیم و جالب اینکه وزارت تعاون این موضوع را قبول کرد اما بخش حقوقی وزارت ورزش آن را فعلا نگه داشته است. با این حال ما در راستای واگذاری باشگاه به بخش خصوصی اعتقاد داریم که این انحراف زمانی اتفاق افتاد که باشگاه دولتی بود و ما هم الان مجبوریم که غیرواقع به همه جا اعلام کنیم که دولتی نیستیم چون اگر اعلام کنیم دولتی هستیم همانطور که گفتم اجازه شرکت در مسابقات را به ما نمیدهند و حتی در این بین معاون وزیر هم برخی مواقع بیاحتیاطی کرده و اعلام میکند این دو باشگاه دولتی هستند و از آنجایی که این مصاحبهها و اظهارات رصد میشود این اظهارنظرها میتواند بعدا کار دست ما بدهد و یکباره تمام تیمهای ما از آسیا حذف خواهند شد، لذا در آنجا در جهت تسریع در قانون واگذاری باشگاهها این جلسه را برگزار کردیم و تمام تلاشمان را میکنیم تا باشگاه واگذار شود.
این روزها هواداران از اسماعیل خلیلزاده ذهنیت خوبی ندارند. چطور ایشان در این کارگروه حضور دارند؟
وقتی تعاونی فراگیر تشکیل میشود آن هم با دو میلیون نفر آدم، خلیلزاده هم یکی از آن دو میلیون آدم است. باز هم تاکید میکنم این تعاونی فراگیر است. وقتی که ما این جلسه را برگزار کردیم آقای خلیلزاده در تعاونی استان تهران مسئولیت داشتند و خودشان بهعنوان رئیس تعاونی استان تهران در آنجا حضور داشتند.
بهعنوان صحبت پایانی اگر حرفی باقی مانده بفرمایید.
این اتفاقی که رقم زدیم برای رهایی از بلاتکلیفی باشگاه استقلال است. فعلا که شرایط شترگاوپلنگ است و یک جا میگویند دولتی و یک جا هم میگویند خصوصی. وقتی میگویند باشگاه دولتی پس دولت طبق ماده ۲ قانون مالیاتی نمیتواند از خودش مالیات بگیرد و باشگاهها اینجا مشمول مالیات نمیشوند. پس وقتی باشگاهها را مشمول مالیات میکنند یعنی آنها خصوصی هستند. آنجایی که باید پول بگیرند میگویند خصوصی هستید و آنجایی که باید پول بدهند میگویند دولتی هستید. این شترگاوپلنگی است که اینها درست کردند یعنی کسانی که اطلاعات ندارند و کسانی که کارشناس نیستند و دلشان هم نمیسوزد، درواقع یک مشت سیاسی کار هستند که آمدهاند و از فوتبال دارند سوءاستفاده میکنند.
مدیرعامل اسبق استقلال گفت:ما باید تعیین کنیم که هویت این دو باشگاه چیست. درواقع چیستانی هویت دو باشگاه را باید مشخص کنیم. بالاخره نمیتوانیم بگوییم این دو باشگاه دولتی هستند، چون اگر دولتی باشند حق شرکت در مسابقات را ندارند و باید بگوییم خصوصی هستند که همین خصوصی بودن خود یک ویژگیها و شرایطی دارد که همین موضوع پیچیدهترین بخش این قضایا بوده که باید تعریف حقوقی باشگاه را بیان کنیم.
ارسال نظر