|

معرفی انواع تجهیزات حفاظت فردی مشاغل

استفاده از تجهیزات حفاظت فردی یکی از راه های کاهش آسیب ها و خطرات در کارگاه ها میباشد. استفاده از یکی از لوازم ایمنی میتواند تا میزان بالایی سلامت نیروی کار را تضمین کند.

تجهیزات حفاظت فردی

سلامتی یکی از مهمترین دارایی های هر فرد است که تاثیر زیادی بر سلامت روان و کیفیت زندگی شخصی و شغلی او دارد. متأسفانه، خطرات سلامتی در هر محیطی می تواند برای فرد خطرناک باشد. طبق زندگی امروزی، افراد حداقل 8 ساعت در روز را در محل کار می گذرانند. در نتیجه پیشگیری از هر گونه آسیب ناشی از کار به افراد و رعایت اصول ایمنی یکی از اولویت های اصلی در محیط کار است. یکی از بهترین راه ها برای جلوگیری از آسیب، استفاده از انواع تجهیزات حفاظت فردی در محیط کار است. برخی از انواع تجهیزات حفاظت فردی و لزوم استفاده از آنها در زیر ارائه و توضیح داده شده است.

دستکش

وسایل حفاظت فردی چیست و چرا استفاده از آن در مشاغل توصیه می‌شود؟

تجهیزات حفاظت فردی به تجهیزات و وسایلی اطلاق می شود که همه افراد باید برای حفظ سلامت و ایمنی خود در محیط کار از آنها استفاده کنند. با توجه به تنوع مشاغل، عواملی که سلامت افراد را تهدید می کند نیز بسیار متنوع است. تصادفات و صدمات وارده به افراد یکی از رایج ترین پدیده ها در حوزه بهداشت حرفه ای است. در نتیجه، استفاده از تجهیزات حفاظت فردی می تواند از صدمات جدی ناشی از کار طولانی در برخی از محیط های کاری خطرناک جلوگیری کند.

تجهیزات حفاظت فردی محافظت از گوش

گوش و شنوایی انسان یکی از مهم ترین عوامل بازدارنده در برابر خطر است. اگر فردی دائماً با صداهای بلند و آزاردهنده در تماس باشد، ممکن است دچار کم شنوایی ناشی از سروصدا شود یا به مرور زمان ناشنوا شود. حفاظت از این عضو موثر یکی از اصول مهم ایمنی در محیط کار است. انواع گوشی های ایمنی موجود برای استفاده به دو دسته تقسیم می شوند:

گوشی‌های داخل گوش (Ear Plugs): در این گوشی ها امکان انتقال عفونت گوش بالا بوده و کاهش صدا در این گوشی‌ها کمتر از انواع دیگر است.

گوشی‌های هدفونی یا خلبانی (Ear Muffs): یکی از مهم ترین مزیت های این گوشی ها کاهندگی صدای بالا و عدم انتقال عفونت به گوش می باشد.

یک نوع هدفون یا گوش گیر برای استفاده شخصی افراد ساخته می شود که به دلیل انحصاری بودن، انتقال عفونت کاهش می یابد و به دلیل ساخت با توجه به آناتومی گوش، کاهش صدا در آنها بیش از مدل های آماده موجود در بازار در مواردی که صدا بالای 110 دسی بل است، توصیه می شود از هر دو نوع گوشی استفاده شود تا صدا تا حد امکان کاهش یابد.

تجهیزات حفاظت فردی برای حفاظت از دست‌

دست ها یکی از مهم ترین اندام ها برای انجام فعالیت های روزمره می باشند. حفاظت از این عضو از این جهت حائز اهمیت است که در تماس با انواع خطرات از جمله سوختگی، شکستگی، بریدگی، قطع عضو، تماس با مواد شیمیایی و ... است. یکی از مهم ترین وسایل حفاظت از دست برای جلوگیری از حوادث، استفاده از دستکش های محافظ است. دستکش های محافظ انواع مختلفی دارند.

انواع دستکش‌های حفاظتی

دستکش لاتکس: این دستکش از لاتکس طبیعی ساخته شده و خاصیت ارتجاعی دارد. مقاومت نسبی در برابر اسیدها، بازها، املاح و کتون ها دارد.این دستکش ها برای استفاده افرادی که در محیط هایی که با مواد غذایی در تماس هستن. همچنین این دستکش برای مونتاژ وسایل الکتریکی، تهیه وسایل پزشکی و ... نیز مناسب است.

دستکش نئوپرن: این دستکش از لاستیک مصنوعی پیشرفته ساخته شده است که نسبت به انواع لاتکس مقاومت بهتری در برابر فرآورده های نفتی دارد. مقاومت در برابر اسیدهای خورنده، الکل ها، جوهرها، خنک کننده ها، کتون ها، چربی ها، مواد شوینده و غیره. یکی از ویژگی های این دستکش است. این دستکش ترجیحاً در فرآیندهای شیمیایی، پتروشیمی، رنگرزی، شستشوی صنعتی، چربی زدایی و ... کاربرد دارد.

دستکش نیتریل: نیتریل یک نوع لاستیک مصنوعی است که تحت عناوین NBR و اکریلونیتریل یا بوتادین نیز شناخته می‌شود.

دستکش وینیل: جنس این دستکش‌ از PVC  می باشد که در برابر همه PH‌ها بجز اسیدسولفوریک مقاومت دارد.

دستکش های چرمی: این دستکش ها از دست ها در برابر جرقه های الکتریکی، گرمای متوسط ​​و سطوح ناهموار محافظت می کند. کارهایی مانند جوشکاری بیشترین کاربرد را از این دستکش ها دارد.

دستکش آلومینیومی: از این دستکش ها در مشاغلی مانند جوشکاری، کوره، لعاب کاری و ریخته گری استفاده می شود.

دستکش آرامید: آرامید یک ماده مصنوعی است که مقاومت خوبی در برابر گرما و سرما دارد. شرکت هایی که با این خطرات در تماس هستند باید از این نوع دستکش استفاده کنند.

تجهیزات حفاظت فردی برای حفاظت از پا

شایع ترین آسیب های شغلی در این اندام فشردن، تماس با قسمت های تیز و تیز، سوختگی و ... است. کفش ها و چکمه های مخصوص کار دارای ویژگی های خاصی هستند که بسته به کار فرد و عوامل خطر برای جلوگیری از حوادث تعیین می شود. در بیشتر موارد، ویژگی های یک کفش کار مناسب شامل سرپوش فولادی برای جلوگیری از آسیب رسیدن به پنجه پا می شود، قسمت بالایی کفش از چرم (عایق الکتریکی) یا PVC (عایق شیمیایی) است. زیره کفش انعطاف پذیر بوده و از موادی مانند پلی اورتان ساخته شده است.

ایمنی

نکات ایمنی مرتبط با لباس کار

لباس کار باید با توجه به خطرات هر شغل انتخاب شود تا تا حد امکان از خطرات جلوگیری شود.

لباس کار باید به اندازه بدن کارگر باشد و هیچ قسمتی از آن گشاد نباشد. کمر آن همیشه بسته و جیب های آن کوچک است و تعداد جیب ها باید تا حد امکان کم باشد.

کارگرانی که با انواع ماشین آلات کار می کنند باید لباس کار بدون قطعات باز و پاره داشته باشند.

بستن کراوات، آویزان زنجیر، ساعت، کلید و غیره از روی لباس کار اکیدا ممنوع است.

در محل کار که خطر انفجار یا آتش سوزی وجود دارد، پوشیدن مواد قابل اشتعال در لباس کارگران مربوطه اکیداً ممنوع است.

کمربند ایمنی: یکی از مهمترین ابزارهای محافظت از کل بدن به خصوص هنگام کار در ارتفاع، استفاده از کمربند ایمنی است. کمربند ایمنی از جان افراد در صورت سقوط محافظت می کند.

تجهیزات حفاظت فردی برای حفاظت از ریه

ایمنی۱

در مواردی که فرد در تماس مداوم با اشیاء عفونی، گرد و غبار، مواد شیمیایی و ... باشد، احتمال آسیب رسیدن به ریه بسیار زیاد است. این خطرات که به 3 گروه آلاینده گاز، بخار و ذرات گرد و غبار تقسیم می شوند، می توانند باعث آسیب و حتی مرگ کارگر شوند. بهترین راه برای محافظت از ریه ها استفاده از ماسک های محافظ مختلف با توجه به نوع خطرات شغلی است.

انواع ماسک های موجود در بازار شامل موارد زیر است که با توجه به نوع آلاینده استفاده میشود:

  • ماسک رساننده هوای اتمسفری
  • ماسک دارای کپسول هوا
  • ماسک دارای لوله هوارسانی
  • ماسک تصفیه‌کننده هوا
  • ماسک حذف‌کننده بخار و گازها
  • ماسک کارتریج‌دار
  • ماسک گازی
  • ماسک کربن فعال
  • ماسک جدا‌کننده ذرات
نویسنده: رپورتاژ
کدخبر: 293791

اخبار مرتبط

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین