|

انواع مواد اولیه ‌ای که در تولید صابون نقش بسزایی دارند

 

تولید صابون فرآیند پیچیده‌ای است که بر مواد اولیه مختلفی تکیه دارد که هرکدام به کیفیت، عملکرد و پایداری محصول نهایی کمک می‌کنند. درک انواع مواد اولیه‌ ای که در تولید صابون نقش بسزایی دارند، برای درک پیچیدگی این صنعت ضروری است.

انواع مواد اولیه ‌ای که در تولید صابون نقش بسزایی دارند

صابون چیست؟

صابون‌ها به‌عنوان نمک‌های اسید چرب بالاتر در نظر گرفته می‌شوند. آن‌ها در مقیاس صنعتی از طریق صابون‌سازی چربی‌های حیوانی یا روغن‌های گیاهی با استفاده از هیدروکسیدها مثل آویسل به دست می‌آیند. در نتیجه این فرآیند، جدا از صابون مناسب، گلیسرول نیز تشکیل می‌شود که خاصیت مرطوب کنندگی بیشتری دارد. برای اطلاع از قیمت آویسل و یا دیگر موارد اولیه به وبسایت مراجعه کنید.

انواع مواد اولیه‌ ای که در تولید صابون نقش بسزایی دارند

صابون‌هایی که به صورت روزانه استفاده می‌شوند حاوی ترکیبات شیمیایی متعددی هستند. این‌ها شامل روغن‌ها، حلال‌ها، اسانس‌ها، رنگدانه ها، امولسیفایرها، سورفکتانت ها، تثبیت کننده‌ها، غلیظ کننده‌ها، نگهدارنده ها و مواد کف کننده هستند. بیایید نگاه دقیق‌تری بیندازیم.

روغن‌های معدنی

روغن‌های معدنی عملکرد نرم‌کننده‌ها را انجام می‌دهند، به این معنی که دارای خواص روغن‌کنندگی خوبی هستند که به لطف آن پوست نرم‌تر و صاف‌تر می‌شود. این‌ها برای پوست‌های خشک یا حساس مناسب هستند. علاوه بر این، بسیار پایدار هستند و فقط به صورت سطحی عمل می‌کنند. روغن پارافین و وازلین در این دسته قرار می‌گیرند.

رنگدانه ها

رنگدانه‌ها یکی از انواع مواد اولیه‌ ای که در تولید صابون نقش بسزایی دارند هستند. صابون‌های موجود در بازار در رنگ‌های مختلف موجود هستند - از سفید برفی گرفته تا سایه‌های روشن و رنگارنگ گرفته تا برخی از رنگ‌های بسیار تیره. آن‌ها با رنگدانه‌ها ساخته می‌شوند که با شاخص رنگ (نماد CI) و عدد مربوطه در لیست مواد تشکیل دهنده صابون مشخص شده‌اند. رنگدانه‌های موجود می‌توانند طبیعی یا مصنوعی باشند.

انواع مواد اولیه‌ ای که در تولید صابون نقش بسزایی دارند

اسانس ‌های ضروری

اسانس‌های طبیعی و همچنین ترکیبات رایحه مصنوعی بیشتر در دسترس هستند، که مورد دوم اغلب توسط افرادی که به عصاره‌های گیاهی حساسیت دارند استفاده می‌شود. دنیای رایحه‌ها خاطرات ما را باز می‌گرداند، بر خلق و خو و احساسات ما تاثیر می‌گذارد. رایحه‌هایی که معمولا به صابون‌ها اضافه می‌شود عبارتند از: مرکبات، گل، مشک، چوب و همچنین ادویه.

برای خرید روغن جوجوبا از کارشناسان ما مشورت بگیرید.

نگهدارنده ها - برای مبارزه با میکروب‌های بیماری زا

صابون‌ها حاوی آب هستند که محیط طبیعی برای رشد میکروارگانیسم‌ها است. به همین دلیل مواد نگهدارنده به‌عنوان یکی از انواع مواد اولیه‌ ای که در تولید صابون نقش بسزایی دارند، کاربرد پیدا می‌کنند. برای محافظت از محصول در برابر ظاهر و تکثیر باکتری‌ها، قارچ‌ها یا کپک‌ها استفاده می‌شود. به این ترتیب عمر مفید محصول می‌تواند طولانی شود. بدون نگهداری مناسب محصول، امکان تکثیر میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا وجود دارد که بر سلامت ما تاثیر منفی خواهد داشت.

سدیم لوریل سولفات و سدیم لورت سولفات

این ترکیبات با تشکیل کف بسیار خوب و خواص پاک کنندگی مشخص می‌شوند. آن‌ها نقش امولسیفایرها را در محصولات ایفا می‌کنند. اگر این مواد به صورت منفرد در قالب یک محلول و بدون افزودن مواد دیگر استفاده شوند، تحریک کننده خواهند بود. چنین تاثیری همچنین می‌تواند در صورت استفاده از آنها در غلظت‌های بیش از حد یا در صورت قرار گرفتن پوست در معرض تماس طولانی مدت با این ترکیبات رخ دهد. به همین دلیل همیشه به صورت ترکیبی استفاده می‌شوند.

قوام دهنده ها

قوام دهنده از انواع مواد اولیه‌ ای که در تولید صابون نقش بسزایی دارند شمرده می‌شوند. این مواد باعث کاهش محتوای کلرید سدیم در صابون‌ها و به‌دست آوردن محصول نهایی با قوام لازم می‌شود. یکی از این ترکیبات که با خواص فوق مشخص می‌شود، کوکامید DEA است که قوام صابون را با تشکیل میسل‌های مختلط بهبود می‌بخشد.

مواد کاهش دهنده pH - برای پوست‌های حساس

محلول‌های صابون با pH پایه ممکن است تاثیر منفی بر پوست انسان بگذارند که ماهیتی کمی اسیدی دارد. استفاده از آن‌ها ممکن است منجر به خشک شدن و تحریک شود. در این حالت کاهش دهنده‌های pH به صابون اضافه می‌شود. این گونه صابون‌ها عمدتا توسط افرادی با پوست حساس استفاده می‌شود.

حلال‌ها - اساس صابون‌ها

این‌ها گروه مهمی از انواع مواد اولیه‌ ای که در تولید صابون نقش بسزایی دارند، را تشکیل می‌دهند. از آنها برای حل کردن سایر مواد خام موجود در محصولات بهداشت شخصی استفاده می‌شود. مواد شیمیایی که به‌عنوان حلال طبقه‌بندی می‌شوند عبارتند از: آب، گلیسیرین، اتانول و گلیکول‌ها.

قوام دهنده ها

چربی‌های مورد استفاده در صابون‌های طبیعی

چربی‌ها را می‌توان به سخت و نرم تقسیم کرد. روغن‌های نرم در دمای اتاق به شکل مایع در می‌آیند، در حالی که روغن‌های سخت جامد می‌مانند. چند نمونه معمولی از روغن‌های مورد استفاده در تولید صابون‌های امروزی عبارتند از:

روغن نارگیل

این روغن یکی از محبوب‌ترین روغن‌ها است و در بسیاری از محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده می‌شود. نسبت به دماهای بالا حساس نیست، بنابراین خواص اولیه و ارزشمند خود را حفظ می‌کند. به محصولات خاصیت کف‌سازی، مراقبت، مرطوب کنندگی، ضدباکتری، ضدعفونی کننده و ضدقارچی می‌دهد. علاوه براین، دارای اثرات بازسازی کننده و تغذیه کننده روی اپیدرم است.

روغن زیتون

از انواع مواد اولیه‌ ای که در تولید صابون نقش بسزایی دارند، روغن زیتون است. فاقد خاصیت تشکیل فوم قوی است. با این حال، در میان چربی‌هایی طبقه بندی می‌شود که به صابون‌ها خاصیت مراقبتی، مرطوب کنندگی و تغذیه می‌دهند. علاوه بر این مانند یک فیلتر عمل می‌کند و از پوست در برابر اثرات منفی اشعه ماوراء بنفش محافظت می‌کند. همچنین حاوی مجموعه‌ای از ویتامین‌ها در ساختار خود است.

روغن کلزا

این صابون دارای خواص مرطوب کننده، مغذی، ضد باکتری و ضد قارچی است. علاوه بر این، حاوی ویتامین E است که رادیکال‌های آزاد را از بین می‌برد و نقش آنتی اکسیدانی را ایفا می‌کند. به دلیل این خواص، این چربی اغلب در صابون‌هایی که برای افرادی که مشکلات پوستی دارند استفاده می‌شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این‌باره به https://www.abtinchem.com/ مراجعه کنید.

جمع بندی

تولید صابون شامل ترکیبی از انواع مواد اولیه‌ ای که در تولید صابون نقش بسزایی دارند می‌شود. مواد اولیه ضروری شامل چربی‌ها، قلیاها، عطرها، رنگ‌ها و افزودنی‌های طبیعی هستند. هر عنصر به ویژگی‌های منحصربه‌فرد محصول نهایی کمک می‌کند و اهمیت انتخاب دقیق و فرمولاسیون در فرآیند ساخت صابون را برجسته می‌کند. در نهایت، درک این مواد امکان ایجاد صابون‌هایی با کیفیت بالا، موثر و از نظر زیبایی شناسی را فراهم می‌کند.

 

نویسنده: رپورتاژ
کدخبر: 340258

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین