|

گفت‌وگوی گسترش نیوز با قائم‌مقام خانه کشاورز؛

با مصرف این میوه‌ها جانتان به خطر می‌افتد

بر اساس دستورالعمل دانشگاه علوم پزشکی مازندران ضوابطی برای عرضه و صادرات مرکبات اعلام شد که بر اساس آن رنگ‌آمیزی مرکبات ممنوع است.

کشاورزی

هرسال برداشت مرکبات در مازندران از اواسط شهریورماه با برداشت نارنگی زودرس آغاز می‌شود اما برخی برای بازارپسندی و زیبایی محصول از دو روش رنگ‌زدایی مرکبات استفاده می‌کنند. یکی از این روش‌ها تغییر رنگ پوست میوه با استفاده از گاز اتیلن است که در آن پرتقال‌های نارس در معرض درصد پایینی از گاز اتیلن قرار می‌گیرند تا پوست آن‌ها تا حدودی از سبزی به زردی تغییر رنگ دهد.

گاز اتیلن گاز کاملاً طبیعی است و در بیشتر میوه‌ها در هنگام رسیدن متصاعد می‌شود. استفاده استاندارد و معقول از این گاز برای تغییر رنگ پوست پرتقال غیر مضر است و نشانه میوه‌هایی که با این روش رنگ آوری شده‌اند وجود دورنگ سبز و زرد به‌صورت هم‌زمان در پوست مرکبات است.

استفاده از رنگ‌های مصنوعی روش دیگری برای ایجاد رنگ زرد و نارنجی در پرتقال‌های سبز و نارس است که وزارت جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت و آموزش پزشکی و وزارت صنعت، معدن و تجارت این روش را مضر می‌دانند و معتقدند این کار اعتماد مشتریان را از بین برده و تقاضا را کاهش می‌دهد.

مدتی پیش عبدالله مهاجر رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مازندران در نشست با صادرکنندگان محصولات کشاورزی گفته بود: بر اساس دستورالعمل دانشگاه علوم پزشکی مازندران ضوابطی برای عرضه و صادرات مرکبات اعلام شد که بر اساس آن رنگ آمیزی مرکبات ممنوع است.

گسترش نیوز برای بررسی بیشتر این موضوع با قائم مقام خانه کشاورز به گفت‌وگو پرداخته است.

رنگ کردن مرکبات ممنوع شد

عنایت‌الله بیابانی، قائم‌مقام خانه کشاورز پیرامون این پاسخ که چرا فقط این قانون در رابطه با مرکبات اعمال‌شده است گفت: خانه کشاورز از گذشته در رابطه با عرضه زودتر خرمالو و مرکبات نارس که رنگ آمیزی می‌کنند با این بحث مواجه بوده است و اقداماتی برای این موضوع انجام داده است. در تمامی استان‌ها نیروهای خانه کشاورز ناظر و دست‌ اندرکار این موضوعات هستند و به سرعت از این اتفاقات مطلع می‌شوند. از گذشته این اقدام توسط افراد سودجو انجام می‌شد تا محصولات خود را سریع‌تر به فروش برسانند.

با رنگ‌آمیزی کیفیت میوه از بین می‌رود

وی ادامه داد: ازنظر مسائل بهداشتی ما به سرعت بررسی کردیم و مواد مضر را اعلام کردیم. یکی از این آثار مضر این است که کیفیت مفید میوه را از بین می‌برد و این رنگ‌دانه‌ها برای مردم مشکل ایجاد می‌کند. اما متأسفانه این افراد سودجو برای سود بیشتر از فروش مرکبات و خرمالو دست به این کار می‌زنند و باجان مردم بازی می‌کنند. این اتفاق آثار نامطلوبی را بر جای می‌گذارد که دولت به‌سرعت به این موضوع ورود کرد و تصمیماتی را برای جلوگیری از این کار اعمال کرده است. در سال جاری تا به امروز گزارشی پیرامون تخلفات داده نشده است اما به‌محض گزارش و رؤیت این کار به سرعت برخورد خواهد شد.

عنایت الله-بیابانی

بابائیان در خصوص اینکه با این عمل میوه نوبرانه دیگر نخواهیم داشت خاطرنشان کرد: میوه نوبرانه میوه نامطلوبی است و از کیفیت لازم برخوردار نیست. اگر مردم می‌خواهند میوه نامطلوب مصرف کنند منتظر نوبرانه باشند. یکی از وظایف جهاد کشاورزی نظارت، حراست و حمایت از تولید است. تولید باید در زمان مناسب خود وارد بازار شود تا بتواند کیفیت مناسب خود را داشته باشد و نظر مشتریان را جلب کند.

قائم‌مقام خانه کشاورز پیرامون رنگ شدن میوه‌ها و اینکه چگونه بر این عمل نظارت خواهد شد گفت: در صورت مشاهده به‌سرعت جلو این کار گرفته می‌شود و گزارش خواهیم داد تا مراجع انتظامی با متخلفان برخورد جدی داشته باشند تا با سلامت مردم دیگر بازی نشود.

وی اضافه کرد: برای صادرات، تولیدکننده استاندارد‌های لازم خود را عمل می‌کند و بر همان مبنا کشاورز می‌داند چه زمانی بار خود را وارد بازار کند. در بازار داخلی هم باید به این صورت باشد و هر میوه‌ای در زمان خاص خود عرضه شود.

بابائیان در پایان افزود: خوشبختانه محصول مرکبات در کشور ما پربار است. ۷ استان کشور امکانات تولید مرکبات دارند که بزرگ‌ترین این استان‌ها استان مازندران است. حتی باسیل اخیر ما بازهم توانایی این موضوع را داریم که علاوه بر بازار داخلی بخش صادرات را هم پوشش دهیم.

 

کدخبر: 274170 نعیمه صفری تبار

ارسال نظر