|

حاصلخیزترین خاک جهان | خاک این مناطق طلا است

خاک یکی از عوامل کلیدی و تأثیرگذار در رشد و حیات گیاهان به شمار می‌آید. هر گیاهی که در اطراف خود یا در جنگل‌ها و مناطق سرسبز مشاهده می‌کنیم، به دلیل وجود خاک حاصلخیز رشد کرده است. انسان‌ها نیز تمامی محصولات کشاورزی خود، از جمله میوه‌ها و سبزیجات، را در خاک کشت می‌کنند و این فرآیند در زمین‌هایی با مواد مغذی و غنی انجام می‌شود.

کشاورزی

خاک‌ها دارای ویژگی‌های مختلفی هستند که می‌توانند به تقویت یا تأثیرگذاری بر رشد گیاهان کمک کنند. با بهبود ویژگی‌های خاک مانند سطح pH، حفظ رطوبت و زهکشی، می‌توان کیفیت خاک را افزایش داد. یکی دیگر از روش‌های تقویت انواع خاک، تأمین اکسیژن برای آن از طریق افزودن مواد ارگانیک است. در این گزارش به بررسی انواع خاک و  معرفی کشورهایی که خاک غنی دارند می پردازیم.

انواع خاک 

خاک دارای مواد مغذی گوناگونی است. زمین مناسب برای کشت گیاهان؛ دارای ۴۵٪ مواد معتدنی مثل خاک رس؛ سیلت؛ و ذرات شن و ماسه و آب و هوا است. بافت خاک ها گونه های مختلفی دارند و با هم بسیار تفاوت دارند. بنابراین، بافت و خواص خاک موجود در یک منطقه با بافت خاک منطقه دیگر، بسیار متفاوت است. فعالیت های ساختمانی غالباً خاک را بسیار دگرگون می کنند که با خاک اصلی بسیار متفاوت است. معمولاً موجب کاهش مواد آلی و حاصلخیزی خاک می شود. انواع خاک از نظر بافتی به شش  دسته : ماسه ای (شنی)؛ سیلتی؛ رسی؛ لومی؛ پیتی و گچی تقسیم بندی می شوند.

مدیریت-منابع-خاک

حاصلخیز ترین خاک ایران

کشور ما ایران دارای مناطق وسیع و سر سبزی زیادی است که می توان در آن کشت و کار زیادی انجام داد. برای مثال در مناطق جلگه ای و جاهایی که به ردیا ورود ها نزدیک است؛ امکان کشت و کار زیادی وجود دارد؛ البته این را هم باید در نظر گرفت که وجود خاک حاصلخیز  برای کشت بسیار مهم است. در کشور ما مناطق مختلفی مثل بوئین زهرا؛ قزوین؛ خوزستان؛ خاک های بسیار حاصلخیزی برای کشاورزی دارند.  مناطق غرب و جنوب غربی کشور نیز خاک  دارای مواد مغذی است . بی آبی یکی از معضلات مهم  بر سر راه کشاورزان و مناطق دارای خاک غنی می باشد. حتی اگر خاک غنی داشته باشیم ولی آب مناسب برای کشت نداشته باشیم؛ با مشکل مواجه می شویم. 

رده-بندی-خاک

خاک حاصلخیر؛ طلاست

طبق گزارش فائو، ۱۰ کشور در جهان وجود دارد که «بهترین خاک حاصلخیز برای کشت» را دارا هستند. فهرست کشورهای دارای خاک حاصلخیز شامل بنگلادش، هند، اوکراین، مولداوی، مجارستان، دانمارک، رواندا، کومور، توگو و گامبیا است. با این حال کشورهایی که بیشترین سطح زمین زراعی را دارند، به ترتیب شامل هند، آمریکا، روسیه، چین و برزیل است. در کشورهایی مثل اوکراین و بنگلادش  که خاک مناسب کشاورزی دارد؛ با توجه به اهمیت مواد معدنی در کشت و کار؛ خاک غنی و حاصلخیز  را  هم ارزش طلا می دانند.  خواص خاک می تواند از یک مکان به مکان دیگر حتی در فواصل کوتاه بسیار متفاوت باشد. در عین حال ممکن است ویژگی‌های خاک در پهنه وسیع منطقه‌ای یکسان باقی بماند.

خاک-حاصلخیز

در علم خاک‌شناسی، یا رده‌های خاک بر اساس ویژگی‌های مورفولوژیکی (ریخت شناسی)، فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی خاک تعریف می‌شوند که به طور کلی در اثر فرآیندهای خاک‌زایی و تحت تاثیر عوامل مختلفی مانند آب و هوای موجود در خاک، موجودات زنده درون خاک و مواد تشکیل دهنده خاک شکل می‌گیرند. هر نوع خاک شامل انواع مختلفی از مواد مغذی است که به رشد و سلامت محصولات کشاورزی کمک می کند.

کدخبر: 340647

ارسال نظر

 

آخرین اخبار