|

این غار هر سال رنگ عوض می کند + تصاویر

جزیره هرمز یکی از مناطق جذاب و دیدنی ایران است که به دلیل خاک های رنگی توجه بسیاری از گردشگران و توریست ها را به خود جلب کرده است. علاوه بر این خاک های رنگی در این جزیره غاری نیز وجود دارد که با لایه های رنگی زیبایی به طور طبیعی تزئین شده است و جلوه ای شبیه به رنگین کمان دارد. برای آشنایی بیشتر با این جاذبه گردشگری با ما همراه باشید.

جزیره هرمز یکی از جزایر دیدنی استان هرمزگان است که در ۱۶ کیلومتری این استان واقع شده است. این جزیره به علت قرار گیری در تنگه هرمز از قدیم مورد توجه اهداف بازرگانی کشور های مختلف بوده است.

هرمز در ابتدا نام بندری در دهانه رودخانه میناب با خلیج فارس بود. شهر میناب بر روی خرابه های این بندر ساخته شده است. این بندر در قرن هشتم هجری توسط مغول ها اشغال شد و ساکنان آن به جزیره قشم پناهنده شدند و سپس به جزیره هرمز نقل مکان کردند.

این جزیره در قرن شانزدهم میلادی و در زمان شاه اسماعیل صفوی توسط پرتغالی ها اشغال شد و در زمان شاه عباس اول با تلاش های سردار نامی گرجی آن زمان امام قلی خان اوندیلادزه از چنگ پرتغالی ها در آمد و به ایران برگردانده شد.

جزیره-هرمز

جزیره هرمز امروزه علاوه بر جنبه استراتژیک از نظر گردشگری و زمین شناسی نیز دارای اهمیت است. عناصر موجود در این جزیره مانند انواع خاک ها و سنگ ها و غارها و دره های رنگارنگ این جزیره را به یک سایت زمین شناسی و مکانی جذاب برای علاقمندان به این رشته علمی تبدیل کرده است.

یکی از این جاذبه های زمین شناسی غار رنگین کمان است که به علت وجود لایه های رنگی بی نظیر به این نام معروف است.

جزیره هرمز به جزیره رنگها معروف است. این جزیره از خاکها و سنگ های رنگی پوشیده شده است. غار رنگین کمان بخشی از جاذبه ها و زیبایی های این جزیره است. اگر عاشق کوه نوردی و دره نوردی هستید به راحتی می توانید از این غار با شکوه دیدن کنید.

غار رنگین کمان اغلب با دره رنگین کمان اشتباه گرفته می شود. دره رنگین کمان دارای عمقی بین ۳۰ تا ۴۰ متر می باشد. این دره در نزدیکی غار رنگین کمان واقع شده است و شامل کوه های بلندی است که از خاک های رنگی تشکیل شده است.

غار-هرمز

غار رنگین کمان در نتیجه ی جریان آب به سمت دریا و عبور آن از زیر کوه نمکی ایجاد شده است. در بخشی هایی از این غار چند دالان وجود دارد که بر اساس تحقیقات زمین شناسی بر اثر عبور جریان آب تشکیل شده اند. سقف این غار در قسمت های مختلف  دارای ارتفاعات گوناگون است، به طوری که در برخی از قسمت ها ناچار هستید برای عبور سر خود را خم کنید.

این غار از سنگ های رسوبی و نمکی تشکیل شده است که به صورت لایه به لایه بر روی هم قرار گرفته اند. از کنار هم قرار گرفتن این سنگ های رنگی، یک سطح صاف مانند رنگین کمان ایجاد شده است. بخش انتهایی غار از جذاب ترین قسمت های این غار است زیرا در این قسمت رنگ ها به اوج زیبایی خود می رسند.

رنگ های این غار به دلیل وجود ترکیبات و مواد معدنی است. سنگ ها با فلزاتی مانند آهن ترکیب شده اند و بر اثر آن کانی های رنگی ایجاد شده اند.

در قسمت های ورودی غار سنگ های نمکی را مشاهده می کنید که به تدریج با رسیدن به انتهای غار این سنگ ها رنگ های جذاب تری به خود می گیرند.

غاری که هر سال رنگ عوض می کند

یکی از نکات جالب در مورد این مکان دیدنی این است که این غار هر سال رنگ عوض می کند. هر سال تابستان به علت افزایش رطوبت داخل غار مواد موجود در آن تحت تأثیر گرما قرار گرفته و با جذب رطوبت براق تر می شوند و طیف رنگی آنها تغییر می کند.

منبع: بیتوته
کدخبر: 232878

ارسال نظر