|

سیل عشایر را عاصی کرد

رئیس سازمان امور عشایر ایران خاطر نشان کرد: عدم توان مالی عشایر باعث شده است که بخش قابل توجهی از عشایر نتواند خود را بیمه کنند.

گردشگری سیل عشایر را عاصی کرد

عباس پاپی‌زاده با بیان اینکه برآورد دقیق خسارت‌های ناشی از سیل به عشایر هنوز اعلام نشده است، گفت: درحال‌حاضر اولویت اول امدادرسانی و نجات جان عشایر و سرمایه‌های آنهاست.

این مقام مسئول ادامه داد: سیل عشایر ۱۱ استان را درگیر کرد که خسارت‌های وارده به استان‌های اصفهان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال بختیاری، کرمان، سیستان و بلوچستان و لرستان بیشتر از دیگر استان‌هاست.

این مقام مسئول عملکرد ستاد مدیریت بحران استان‌ها در روند آگاه‌سازی عشایر را مثبت دانست و افزود: عشایر از مناطق پرخطر دور شدند اما ذات زندگی عشایری متکی به مراتع و آب است و از آنجایی‌که این دو مهم در کف دره‌ها است محل اتراق عشایر در مسیر مسیل‌ها و رودخانه‌هاست.

پاپی‌زاده ادامه داد: خدمت‌رسانی به عشایر در استان‌ها جزو اولویت‌های سازمان امور عشایری است.

رئیس سازمان امور عشایر سرپناه‌های عشایر را غیر ایمن دانست و افزود: چادر، سیاه‌چادر و کپر نمی‌تواند در برابر بارندگی‌های سیل‌آسا مقاوم باشند و از بین می‌روند. در حال حضار سازمان تلاش دارد که زندگی عشایر را به حالت اولیه باز گرداند از این‌رو اقلام مورد نیاز عشایر در شرایط بحرانی از جمله آرد، چادر، نایلون و علوفه مورد نیاز دام ( که به صورت مستقیم در برابر بارش‌ها قرار نگیرند)، مورد نیاز عشایر را تامین و در اختیار آنها قرار دادیم. همچنین تعدادی از دام‌ها را به محل‌های امن جابه‌جا کردیم.

وی با بیان اینکه رسیدگی به مشکلات عشایر نیازمند همراهی دیگر ارگان‌هاست، افزود: وزارت کشور از محل مدیریت بحران تنخواهی در اختیار دارد که می‌توان بخشی از آن را برای حل مشکلات عشایر تخصیص داد. علاوه‌بر این با دستور وزیر کشاورزی از محل اعتبارات داخلی وزارت کشاورزی بخشی از آن را به جبران خسارت‌های ناشی از سیل تخصیص داد.

پاپی‌زاده در پاسخ به این پرسش که آیا عشایر بیمه دارند؟ گفت: عدم توان مالی عشایر باعث شده است که بخش قابل توجهی از عشایر نتواند خود را بیمه کنند.

این مقام مسئول در پایان بیان کرد: درحال‌حاضر هیچ دستگاهی نمی‌تواند آمار دقیقی از میزان خسارت‌های وارده به عشایر را ارائه بدهد چراکه پوشش مخابراتی در برخی از مناطق عشایری نیز قطع شده است و هنوز آماری از این مناطق به‌دست ما نرسیده است.

تخمیل خسارت سیل به عشایر کهگیلویه و بویراحمد

فضل‌الله آذرفر مدیر کل امور عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد حجم خسارت‌های ناشی از سیل به عشایر این استان را بالاتر از دیگر استان‌ها دانست و افزود: نیروهای سازمان عشایر در منطقه عشایری مستقر هستند و از آنجایی‌که سیل همچنان ادامه دارد در چند روز آینده می‌توان برآورد دقیق خسارت را اعلام کرد.

به گفته این مقام مسئول؛ تاکنون بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان خسارت به عشایر این استان وارد شده است.

مدیر کل امور عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: چادر، وسایل زندگی، آذوقه، دام، جاده‌های عشایری و خطوط انتقال آب عشایر در این استان آنها آسیب دیده‌اند.

به گفته وی، ادارت خدمات رسان مانند هلال احمر، ستاد اجرایی فرمان امام، سازمان امور عشایر برای خدمات رسانی به عشایر وارد عمل شدند و اقدام به واگذاری چادر و آذوقه به عشایر کردند.

آذرفر در پایان بیان کرد: کمتر از ۳۰ درصد از عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد بیمه هستند.

 

منبع: ایلنا
کدخبر: 270249
  • ناشناس ارسالی در

    بیش‌ترین اطلاعات خبری دروغ

ارسال نظر

 

آخرین اخبار