چرا برق قطع می شود؟
مجید گودرزی- فعال سیاسی
از چهارشنبه دو هفته گذشته تاکنون شاهد تشدید بحران خاموشی در کشور هستیم و این قطعی برق با اعلام قبلی و در مواقعی بدون اعلام قبلی رخ میدهد.
رفتار شرکت توانیر در حوزه قطعی برق بدون اطلاع قبلی زمینه بروز مشکلات گستردهای برای شهروندان را به وجود آورده است، به خصوص اینکه در شرایط کنونی، بسیاری از امتحانات آموزش و پرورش و آموزش عالی کشور نیز به صورت مجازی و با وابستگی ۱۰۰ درصدی به انرژی برق انجام میشود.
افزایش چند برابری نرخ ارز و بازگشت صنایعی که تولیداتشان صرفه اقتصادی نداشت ،به چرخه تولید و صادرات. این بخش خوب افزایش مصرف برق است.
بدهی سنگین ۳۰ هزار میلیارد تومانی وزارت نیرو به پیمانکاران و عدم همراهی پیمانکاران با وزارت نیرو بخاطر بدقولی های مکرر و عدم پرداخت مطالبات و صورتوضعیتهای تولید کنندگان و پیمانکاران
پرداخت یارانه از درآمدهای وزارت نیرو و عدم تخصیص اعتبار ردیفهای بودجهای
تعیین نرخ خرید برق و فروش آن زیر قیمت تمام شده بخصوص در بخش خانگی و کشاورزی
کاهش تولید برق آبی بخاطر کاهش بارندگی ها
نداشتن برنامه برای کاهش و بهینه ساختن مصرف( بجز سرویس رایگان کولرهای آبی! )
تحریم ها و مشکلات واردات ماشین آلات و قطعات نیروگاهها
هزینه دلاری و درآمد ریالی تولید کنندگان برق و عدم همکاری وزارت نیرو در خصوص ترانزیت برق سرمایه گذاران
قراردادهای یکطرفه و ظالمانه مثل ۳۱۰ ( تولید فقط در ۵ ماه سال)
پیوستن و تعهد دولت در معاهده آب و هوایی برای کاستن از انتشار گازهای گلخانه ایی
انجام کارهای نمایشی همانند هر هفته الف _ب ایران بجای توسعه زیر ساخت ها.
گسترش سریع استخراج رمز ارزها و همراهی غیر منطقی دولت. انهم در شرایط کمبود برق واحدهای تولیدی.
ظرفیتها در بخش انرژی در ایران بی نظیر است. دولت میتواند فقط با اصلاح مناسبات و قراردادها، کشور را به هاب انرژی منطقه تبدیل کند. نیاز به بودجه دولتی هم نیست. جذابیت و سود در این بخش بسیار بالاست.
ما بخوبی ظرفیتهای یک جهش بزرگ را در این بخش شناسایی کرده ایم و نباید تامین برق منوط به میزان نزولات آسمانی باشد. این نهایت عقب ماندگی در بخش برنامه ریزی است.
دولت تدبیر با نهایت بی تدبیری در وزارت نیرو رفتار کرد و بنظر می رسد کمبودهای فعلی اگر نگوییم عمدی بوده است، اما حتما با اطلاع قبلی بوده است. فشار بر وزارت نیرو یک فشار همه جانبه بوده است.
ارسال نظر