|

تو خواه از سخنم پند گیر و خواه ملال

ناصر بزرگمهر-مدیر مسئول

۸ سال برای آقای رئیس‌جمهوری و آقای دولت یادداشت‌های مختلفی نوشتیم؛ خوانده شد یا نشد را نمی‌دانیم، اما اثری از آنها را در اعمال و رفتار هیچ مسئولی ندیدیم.

ناصربزرگمهر۶

ما وظیفه رسانه‌ای خود را با خیرخواهی کامل ملت و دولت انجام دادیم و آنها هم بالطبع در جایگاه خسروان، صلاح ملک و رعیت را آن‌گونه که می‌پنداشتند به سرانجام رساندند.

حالا دولت سیزدهم کارش را به‌زودی شروع خواهد کرد. آقای رئیس‌جمهوری که از قوه قضاییه تشریف آورده‌اند، حتما تحمل و توان خود را در مقابل پیشنهادات و نقدها افزایش خواهند داد و جای خوشحالی است که در همین ابتدا فرمودند از نقد‌ها استقبال خواهند کرد و شکایت‌های دولت قبلی را هم پس می‌گیرند.

به‌هر حال ما وظیفه خود را در قبال ملت و دولت و شخص رئیس‌جمهوری همچنان دنبال خواهیم کرد.

 سرمقاله ۲۳ مرداد ۱۴۰۰ روزنامه جمهوری اسلامی یادداشتی از جنس خیرخواهی با نکته‌های آموزنده بود. فکر کردم مگر چند نفر این یادداشت را در آن روزنامه خوانده‌اند؟

 

شاید گاهی ما هم باید در بازپخش یک نوشته ارزشمند در حد خودمان تلاش کنیم و برای همکاری دیگر دست بزنیم و مرحبا بگوییم.

با هم حرف‌های سرمقاله مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی را بخوانیم:

 «افرادی که در رسانه‌ها به رئیس‌جمهور، رئیسی توصیه‌هایی دارند را در یک تقسیم کلی می‌توان به دو دسته تقسیم کرد؛ عده‌ای تلاش می‌کنند به ایشان از گُل نازک‌تر نگویند تا مبادا خاطر آقای رئیس‌جمهور رنجیده شود و عده‌ای بدون چنین ملاحظاتی آنچه را که می‌فهمند و به صلاح کشور می‌دانند گوشزد و این بیت بسیار خیرخواهانه سعدی را نیز به آن ضمیمه می‌کنند که: «من آنچه شرط بلاغ است با تو می‌گویم / تو خواه از سخنم پند گیر و خواه ملال». روزنامه جمهوری اسلامی و شخص اینجانب، در دسته دوم قرار داریم.

نخستین توصیه به رئیس‌جمهور رئیسی این است که به توصیه‌ها و پیشنهادهای افراد دسته اول هم حتما توجه کنند اما با این پیوست که آنها در خوشبینانه‌ترین حالت با چشم و گوش بسته نظر می‌دهند و نمی‌توانند ناصحان و مشاورانی هوشیار باشند. آنها به ناصحان دسته دوم تهمت بدخواهی می‌زنند اما تاکید می‌کنیم که خیرخواهی واقعی را فقط از کسانی می‌توان انتظار داشت که آنچه را می‌فهمند بدون ملاحظه با شما در میان می‌گذارند، نه کسانی که اهل بله‌قربان‌گویی هستند.

توصیه دوم این است که در فهرست اعضای دولت پیشنهادی خود تجدیدنظر کنید. مطمئن باشید با این افراد نمی‌توانید دولتی قوی که شعارش را داده‌اید، داشته باشید. در میان افراد پیشنهادی شما کسانی وجود دارند که هیچ تناسبی با وزارتخانه مورد نظر ندارند و ابواب جمعی آن وزارتخانه نیز از صدر تا ذیل، اهلیت آنها را قبول ندارند. بعضی دیگر از افراد پیشنهادی شما اتهاماتی دارند که وجود آن اتهامات برای دور ماندن آنها از ساحت دولت کافی است. بعضی از این افراد سهمیه بعضی احزاب افراطی هستند و طبعا خواسته‌های آنها را دنبال خواهند کرد. افرادی نیز از بقایای جریان دولت‌های قبلی در فهرست شما حضور دارند که وجود آنها موجب شده منتقدین بگویند روح این جریان در کابینه پیشنهادی شما دمیده شده است.

اینکه پیشنهاد داده‌اید یکی از امضاکنندگان نامه مربوط به خودداری از وارد کردن بعضی از واکسن‌های خارجی در رأس وزارت بهداشت و درمان کابینه شما قرار بگیرد نیز اقدام خوبی نیست. موضوع بهداشت و درمان اکنون به‌دلیل طغیان کرونا اولویت اول کشور است و روشن است افرادی که مرتکب چنین اشتباه بزرگی درباره واکسن شده‌اند، تناسبی با مسئولیت وزارتخانه‌ای که متصدی موضوع مهم کروناست ندارند. در زمینه اقتصاد نیز که بعد از کرونا مسئله اول کشور است، امیدی به موفقیت دولت شما با تصدی وزارتخانه‌های اقتصادی توسط بعضی افراد پیشنهادی وجود ندارد. چنین کابینه‌ای نه قوی است و نه می‌تواند ضد فساد باشد.

توصیه سوم این است که در تفسیر جوان‌گرایی، قدری تامل نمایید و قدرت دولت را فدای جوان‌گرایی به هر قیمتی نکنید. جوانی که طرح تولید لامبورگینی می‌دهد یا شرکت‌هایی برای زوج‌های جوان با معافیت مالیاتی ۱۵ ساله در صورت تولید فلان تعداد فرزند طراحی می‌کند، روشن است که نمی‌تواند یک وزارتخانه کلیدی با صدها شرکت بزرگ و هزاران کارخانه مهم را مدیریت کند. نمی‌گویم سراغ پیرها بروید اما تاکید می‌کنم کیفیت را فدای شعار جوان‌گرایی نکنید.

و پنجمین توصیه این است که از همین آغاز کارتان درباره اجرای دقیق قانون سختگیر باشید. شما به‌عنوان رئیس‌جمهور طبق اصل ۱۱۳ قانون اساسی مسئولیت اجرای قانون اساسی را برعهده دارید. روح قانون اساسی، اجرای قانون در تمام اندام‌های نظام و کشور است.

درست همزمان با آغاز به‌کار شما در منصب ریاست‌جمهوری، شخصی خلاف قانون برای تصدی مسئولیت شهرداری تهران انتخاب شده و شورای شهر که انتخاب‌کننده است، اعلام کرده قانون را تغییر می‌دهیم تا این شخص بتواند شهردار تهران باشد. از هنگام تشکیل مجلس یازدهم اقدامات دیگری نیز خلاف قانون صورت گرفته که انتصاب رئیس دیوان محاسبات و ارجاع قانون صیانت از فضای مجازی به کمیسیون مشترک دو مورد از آنهاست.

شما به‌عنوان رئیس‌جمهور موظف هستید مانع این اقدامات خلاف قانون شوید. توصیه ما این است که نگذارید در دولت شما اقدامات خلاف قانون اتفاق بیفتد. اگر چنین کنید، از پشتیبانی مردم و رسانه‌ها برخوردار خواهید بود و دولت موفقی در مبارزه با فساد خواهید داشت. ما که این توصیه‌ها را صریحا، خیرخواهانه و مشفقانه با شما در میان گذاشته‌ایم، خواهان موفقیت شما هستیم، زیرا این موفقیت را به نفع کشور، ملت و نظام جمهوری اسلامی می‌دانیم.»

 

نویسنده: ناصر بزرگمهر
کدخبر: 195508

ارسال نظر