راهنمای خرید و تشخیص ایرادات پمپ روغن خودرو + قیمت
پیشرانه خودرو از قطعات مختلفی تشکیل میشود و باید نظارت مناسبی بر روی هر یک از این قطعات داشت. پمپ روغن یا پمپ روغن از جمله قطعاتی است که نقش بسیر حیاتی در سلامت پیشرانه دارد و توجه لازمی باید به آن داشت.
گسترشنیوز: قطعات مختلفی در پیشرانه وجود دارد که هر یک فعالیت خاصی انجام میدهند. اصطکاک میان قطعات متحرک پیشرانه عامل بسیار مهمی است که باید به آن توجه کرد چرا که افزایش اصطکاک بین قطعات میتواند خطرناک باشد. پمپ روغن در پیشرانه قطعهای است که نقش بسیار حیاتی دارد و میتوان فعالیت آن را به فعالیت قلب در بدن انسان تشبیه کرد. این قطعه توان خود را با واسطههایی از جمله میل سوپاپ میگیرد و روغن را برای روانکاری به بخشهای مختلف پیشرانه ارسال میکند. در صورتی که بخشهای مختلف پیشرانه به درستی روغنکاری نشود ممکن است پیشرانه اصطلاحا بسوزد. به همین دلیل باید توجه بسیار زیادی به عملکرد پمپ روغن در پیشرانه داشت و با علائم خرابی آن آشنا شد.
انواع پمپ روغن
به طور کلی پمپهای روغن به سه دسته تقسیم میشوند که پمپهای روغن دندهای، روتوری و سوزنی را شامل میشود. در پمپهای روغن دندهای، دو چرخدنده وجود دارد و توان خود را از میللنگ یا میلبادامک میگیرد. لازم به ذکر است که طرز کار پمپ روغن دندهای و روتوری نسبتا با یکدیگر مشابه است و در مدل روتوری به جای دو چرخدنده از یک عدد استفاده میشود که در داخل روتور دوران دارد. پمپ روغن سوزنی نیز عموما در موتورسیکلتها مورد استفاده قرار میگیرد. با توجه به نوع وسیله نقلیه ممکن است از پمپ روغن متفاوتی استفاده شود.
علائم خرابی و عیوب
در صورتی که پمپ روغن دچار مشکل شود، روغن به قطعات بالایی پیشرانه نمیرسد و در نتیجه سایش ان قطعات بالا خواهد رفت. اگر صداهای غیر عادی از پیشرانه بگوش رسید این امکان وجود دارد که پمپ روغن وظیفه روانکاری خود را به درستی انجام نمیدهد و در نتیجه شدت اصطکاک بین قطعات بالا میرود. در برخی خودروها نشانگر میزان فشار روغن روی پشت آمپر وجود دارد که تا حدودی میتوان از این طریق از صحت عملکرد پمپ روغن با خبر شد. برای این که پمپ روغن را عیبیابی کنند ابتدا آن را کامل باز میکنند و شستوشو میدهند. در این صورت خرابی بخشهای مختلف پمپ مشخص خواهد شد. هرگاه قطعات سالم باشند، لقی آنها توسط فیلر باید کنترل شود. به طور کلی میتوان گفت اگر پمپ روغن به مدت زمان کوتاهی نیز از کار بیفتد ابتدا پیشرانه یاتاقان میزند و سپس به سایر اجزا نیز آسیب میرسد.
مظنه بازار
پمپ روغن نیز ممکن است مانند سایر قطعات خودرو پس از مدتی خراب شود و در نتیجه باید آن را تعمیر یا کاملا تعویض کنید. قیمت پمپ روغن با توجه به نوع خودرو و شرکت سازنده آن میتواند کاملا متفاوت باشد. در حال حاضر در ارزانترین حالت ممکن قیمت این قطعه برای خودرویی مانند پراید حدود ۱۴۰ هزار تومان قیمت دارد. قیمت پمپ روغن برای محصولات داخلی به طور تقریبی بین ۱۴۰ الی ۲۰۰ هزار تومان است. این قطعه برای خودروهای وارداتی قیمت بالاتری دارد و تا یک میلیون تومان نیز ممکن است قیمت داشته باشد.
ارسال نظر