|
کدخبر: 109019

بازار داغ خرید پوشاک قاچاق

مدیر طرح ملی تکاپوی وزارت کار بر این باور است که بالا بودن حاشیه سود تولید‌کننده داخلی و بستن تعرفه روی پارچه و پنبه موجب گران شدن پوشاک می‌شود و مردم را به سمت خرید کالای قاچاق سوق می‌دهد.

اصناف بازار داغ خرید پوشاک قاچاق

رضا تازیکی درباره آمار قاچاق پوشاک در کشور اظهار کرد: آمار رسمی را ستاد مبارزه با قاچاق اعلام می‌کند و ممکن است از این رقم بیشتر باشد ولی طبق آمار رسمی که به آن استناد می‌کنیم میزان قاچاق پوشاک حدود ۵/۲ میلیارد دلار است و پوشاک همیشه جزو رتبه‌های اول و دوم کالاهای قاچاق به کشور چه از لحاظ حجم و چه از لحاظ ارزش بوده است.او اضافه کرد: این مسئله نشان می‌دهد که بازار داخل ما کشش پوشاک قاچاق را دارد چون تولید داخلی ما به آن اندازه نیست که پوشش دهد. متاسفانه پوشاکی که به داخل کشور قاچاق می‌شود هم به لحاظ قیمت و هم به لحاظ کیفیت با پوشاک داخلی ما رقابت می‌کند بنابراین لازم است قیمت‌هایمان را جهانی کنیم و کیفیت تولیداتمان را بالا ببریم.به باور مدیر طرح ملی تکاپوی وزارت کار، وقتی قیمت تولید داخلی و حاشیه سود تولید‌کننده پوشاک در کشور گران باشد طبیعی است که مشتری نمی‌خرد. او تاکید کرد: تولید‌کنندگان ما به سود بالا و تولید کم عادت کرده‌اند در صورتی که اگر تولید را بالا ببرند و سود کم داشته باشند بازار را در اختیار می‌گیرند و به سود اصلی می‌رسند، در عوض قیمت تمام‌شده پایین می‌آید و مشتری برای خرید تولید داخل ترغیب می‌شود.

تازیکی تعرفه‌ها را از دیگر علل قاچاق پوشاک به کشور دانست و گفت: یکی از دلایل قیمت تمام‌شده، تعرفه‌هایی است که روی پارچه و پنبه بسته‌ایم و همین امر باعث گران شدن پوشاک در کشور شده است. طبعا وقتی پوشاک گران شود مردم به سمت کالای قاچاق و ارزان‌تر می‌روند.مدیر طرح ملی تکاپوی وزارت کار با تاکید بر اهمیت استانداردسازی پوشاک در کشور اظهار کرد: متاسفانه درحال‌حاضر صنعت پوشاک کشور استاندارد نیست و بخش اعظمی از فروش آنلاین پوشاک و کفش ما مشکل دارد چون سایزها درست نیست و تنها یک سایز مشخص داریم و مرکزی هم برای استاندارد‌سازی وجود ندارد بنابراین با چنین مسئله‌ای روبه‌رو هستیم.

او همچنین از راه‌اندازی آزمایشگاه مرجع نساجی و پوشاک کشور خبر داد و گفت: با توجه به اینکه چنین آزمایشگاهی در کشور وجود ندارد، ایجاد مرجع نساجی و پوشاک را در دستور کار قرار داده‌ایم. برابر آمار ستاد قاچاق کالا سالانه ۵/۲ میلیارد دلار قاچاق پوشاک در کشور وجود دارد که این میزان قاچاق به اندازه ایجاد ۸۰۰ هزار نفر شغل در کشور است.

 

 

منبع: جهان صنعت

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها