|

گزینه اجباری خریداران موبایل بعد از گرانی

خرید قسطی گوشی موبایل هوشمند رواج پیدا کرده است. از یک سو افزایش قیمت موبایل در بازار و از سوی دیگر نیاز مردم برای خرید موبایل و تبلت جهت آموزش فرزندان باعث شده است که بسیاری از مردم به دنبال خرید اقساطی موبایل و تبلت باشند. اما چرا ۴۵ روز است که ارزی برای واردات موبایل اختصاص داده نشده است؟ آیا برنامه‌ای برای کنترل بازار موبایل و کاهش قیمت موبایل وجود دارد؟

اصناف

بازار گوشی موبایل در روز‌ها و ماه‌های اخیر همچون بازار سکه، طلا و ارز دچار نوسان بود و قیمت گوشی‌های تلفن همراه از هر نوع و مدل و برند به صورت نجومی افزایش پیدا کرد. در هفته گذشته نیز بار دیگر ۲۰ درصد به قیمت گوشی‌ تلفن همراه افزوده شد. بازار گوشی‌های هوشمند تلفن همراه به کجا می‌رود؟

این افزایش قیمت شامل اغلب گوشی‌های موبایل بوده و هر برند با تغییر قیمت جزئی یا زیاد، افزایش قیمت را تجربه کرده است. به طور مثال اکنون گوشی آیفون ۱۱ پرو (۶۴ گیگ دو سیم کارت) با ۴ میلیون افزایش قیمت با قیمت ۴۰ میلیون تومان در بازار معامله می‌شود.

یا گوشی سامسونگ مدل Note ۲۰ که تا یک هفته قبل با قیمت حدود ۲۰ میلیون تومان به فروش می‌رسید، اکنون با افزایش ۴ میلیون تومانی، ۲۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان معامله می‌شود. قیمت تلفن همراه هوشمند سامسونگ A ۱۰ S نیز با ۳۰ درصد افزایش قیمت بیش از ۴ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

افزایش قیمت دلار و سایر ارزها، تاثیر مستقیم و غیرمستقیم خود را بر روی کالا‌ها گذاشته است. خودرو، طلا، مواد غذایی، خانه و سایرکالا‌های مصرفی از جمله گوشی موبایل همواره تحت تاثیر قیمت ارز بوده و هستند و با نوسان در بازار ارز این کالا‌های مصرفی نیز دچار نوسان و افزایش قیمت می‌شوند.

عوامل تاثیرگذار بر قیمت تلفن همراه

قربانی رئیس کمیسیون تنظیم بازار انجمن واردکنندگان موبایل، درباره افزایش قیمت تلفن همراه اخیرا گفته بود: با توجه به افزایش بی‌رویه قیمت ارز، تخصیص نیافتن ارز در ۴۵ روز گذشته، اجرای قانون سقف و سابقه برای شرکت‌ها که آنها را عملا فلج کرده است، افزایش قیمت موبایل در مقایسه با لوازم دیگر بسیار بیشتر است. قیمت تلفن همراه، رابطه نزدیکی با بهای دلار دارد، البته که عوامل دیگری نیز در نوسان قیمتی این کالای مصرفی تأثیرگذار بوده‌اند.

قربانی درباره عوامل تاثیرگذار دیگر در گرانی تلفن همراه می‌گوید: عواملی همچون ایجاد تقاضای پیش‌بینی نشده به مناسبت بازگشایی مدارس و نیاز دانش‌آموزان و دانشجویان به موبایل و تبلت برای آموزش آنلاین، باعث شد که خرده‌فروشی بازار دچار شوک افزایش قیمت شود. از سوی دیگر در ۴۵ روز گذشته برای واردات تلفن همراه ارزی تخصیص داده نشده است و اختلال ۴۵ روزه در روند واردات، تأثیر خود را در ماه آینده نمایان خواهد کرد. به محض نزولی شدن قیمت ارز و گشایش واردات موبایل با تخصیص ارز، بازار تلفن‌همراه روند کاهشی قیمت خود را دنبال خواهد کرد.

مردم توان خرید موبایل ندارند

در همین رابطه به سراغ چند فروشگاه فروش گوشی تلفن همراه در سطح شهر تهران رفتیم تا از نزدیک در جریان مسائل بازار تلفن همراه قرار بگیریم. یکی از مغازه‌های موبایل فروشی می‌گوید: وضعیت بازار گوشی موبایل اصلا ثبات ندارد. خود ما که همیشه گوشی‌های نو و دست دوم خرید و فروش می‌کردیم اکنون با مشکل مواجه شده‌ایم.

وی افزود: بسیاری از گوشی‌های آیفون را موجود نداریم و به دلیل نوسان در قیمت‌ها بسیاری از مردم تمایل و امکانی برای تعویض یا فروش گوشی خود ندارند و برخی هم که می‌خواستند گوشی‌های خود را بفروشند منتظر هستند تا قیمت گوشی بالاتر برود و بعد اقدام به فروش کنند.

رواج فروش قسطی موبایل

این مغازه دار در ادامه می‌دهد: ما همواره خریدار موبایل داشتیم، اما این مدت که نوسان در بازار گوشی تلفن همراه زیاد شده مشتریان هم کم شده‌اند و بسیاری از مردم توان خرید ندارند و این روز‌ها متقاضیان خرید گوشی به صورت اقساطی هم زیاد شده است. بسیاری از خانواده‌ها برای فرزندانشان به دنبال خرید تبلت به صورت قسطی یا دست دوم هستند و این نشان می‌دهد که اصلا شرایط خوبی نداریم. بسیاری از مواقع سعی می‌کنم در حد توان برای خانواده‌هایی که برای فرزندانشان که می‌خواهند آموزش آنلاین ببینند گوشی و تبلت تمیز و با قیمت مناسب پیدا کنم.

شرایط بازار موبایل بهتر می‌شود

ابراهیم درستی عضو هیات رئیسه اتاق‌های اصناف ایران و تهران در این باره گفت: میزان ارزی که برای واردات گوشی تلفن همراه در گذشته اختصاص داده می‌شد، اکنون کم شده است. اکنون شرایط سختی را داریم و وارد‌کنندگان انتظار دارند ارز بیشتری برای واردات به آنها اختصاص داده شود.

وی ادامه داد: گوشی تلفن همراه کالایی نیست که حتی قاچاق آن در بازار باشد، اما با این وجود و با توجه به شرایطی که وجود دارد انتظار داریم که در هفته آینده شرایط بهتر شود.

درستی با تاکید بر اینکه قیمت گوشی وابسته به قیمت ارز است، تصریح کرد: قیمت ارز روی گوشی تلفن همراه تاثیر بسیار زیادی دارد و ۹۵ درصد گوشی‌های کشور وارداتی است و اگر قیمت ارز کاهش پیدا کند و یا به یک ثبات برسد، قیمت گوشی نیز کاهش پیدا خواهد کرد. ما به مردم توصیه می‌کنیم به دلیل بالا بودن قیمت گوشی در خرید گوشی مدیریت خرید داشته باشند.

 

منبع: اقتصاد ۲۴
کدخبر: 124524

ارسال نظر