|

دولت با شایعه بورسی جدید چه می‌ کند؟

هرگونه صدمه مجدد به بازار سبب می‌شود که بی‌اعتمادی‌ها افزایش یابد پس بهتر است دولت به تعهداتش عمل کند تا مانع از شایع پراکنی‌های اخیر مبنی بر کلاه گذاشتن بر سر سهامداران شود.

بورس دولت با شایعه بورسی جدید چه می‌ کند؟

حدود یک هفته است که از تجمعات معترضان در مقابل بورس تهران و شرکت بورس می‌گذرد و گویا کاسه صبر تازه وارد‌ها در این بازار از ریزش ها، لبریز شده است.

حدود سه روزی است که از جریان تجمعات در مقابل سازمان بورس و شرکت بورس اوراق بهادار تهران به منظور عملکرد نادرست مسئولان سازمان بورس می‌گذرد، برای ساماندهی به این ماجرا دیروز جلسه‌ مشترک مجلس با وزیر اقتصاد و رئیس سازمان بورس برگزار شد.

در این جلسه محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در رابطه با پاسخگو بودن رئیس سازمان بورس و وزیر اقتصاد، تاکید کرد: اعتماد مردم، بزرگترین سرمایه نظام است و نباید آن را تخریب کرد و هرگونه اقدامی که موجب صدمه به این اعتماد عمومی شود، غیر قابل قبول است.

در ادامه باید گفت که صحبت‌ها و تصمیمات دیروز در مجلس نتوانست زیاد بر شاخص بازار سرمایه تاثیر بگذارد، به گونه‌ای که امروز شاهد بودیم که بازار سرمایه با گذشت سه ماه از اُفت شاخص همچنان با نوسانات مواجه بود و شاخص به یک میلیون و ۲۲۱ هزار واحد رسید.

این نوسانات بازار سرمایه امروز در حالی رخ داد که فرهاد دژپسند وزیر اقتصاد در حاشیه جلسه هیات دولت، در پاسخ به انتقادات افراد به ریزش‌ها بیان کرد: نوسان در ذات بازار سرمایه است، این بازار عمدتاً مبتنی بر رفتار سهامداران و عرضه‌کنندگان سهام است. دولت با قواعدی که تعریف می‌کند سعی دارد این نوسانات به سمتی برود که شاخص‌ها و فعالیت‌ها به یک بازار پایدار و در حال رشد تبدیل شود. همیشه در همه دوره‌ها دو طرف یعنی عرضه‌کنندگان و متقاضیان نقش موثری در چارچوب قواعد شورای‌عالی بورس دارند.

مقصران ضرر در بورس تنها مسئولان نیستند!

اما نکته‌ای که لازم که به آن بپردازیم این است که سهامداران نباید تمام تقصیر‌ها را برگردن وزارت اقتصاد بیاندازند به علت آنکه تمام مسئولان مربوط چندین بار گفتند که این بازار یک بازار تخصصی است و از ورود و خروج هیجانی خودداری کنند و با سرمایه‌های مازاد وارد این بازار شوند در حالی که در مدت اوج بازار شاهد آن بودیم که عده‌ای از سهامداران حقیقیِ خرد، وسیله نقلیه یا منازل خود را فروختند و مبلغ حاصل شده را در بازار سرمایه وارد کردند یا آنکه مدیریت سهام خود را بر حسب آشنایی به کسی سپردند که آگاهی چندانی از مدیریت سهام در بازار سرمایه را نداشته است، همین امر سبب شده تا این چند روز با تشکیل گروه‌های مختلف اقدام به تجمع در مقابل سازمان بورس کنند.

به گونه‌ای که یکی از سهامداران طی تماسی که با ما داشت بیان کرد: سهامی را که من خریده بودم ۱۰ میلیون تومان، ارزش داشت که هم اکنون ارزش آن نصف شده و به ۲ میلیون تومان رسیده است،

وقتی به او گفتیم که نام نمادی که خریداری کرده است را بگوید. ابراز بی‌اطلاعی کرد! در این جا مقصرها دو قشر هستند. علاوه بر خود خریدار سهام، سازمان بورسی است که بدون آموزش افراد تازه وارد را به بازار سرمایه راه داده است و حالا بعد از مرگ سهراب به فکر نوشدارو افتاده است.

علی احمدزاده اصل کارشناس بازار سرمایه در رابطه با اعتراضات اخیر در مقابل سازمان بورس اظهار کرد: اخیرا در فضای اقتصادی کشور مسئله بورس مورد توجه تمام ارکان‌های نظام اعم از حاکمیت، مجلس، قوه قضاییه و سایر نهادها قرار گرفته که علت اصلی را می‌توان ضریب نفوذ این بازار در سال ۹۹ دانست.

او بیان کرد: نیمه اول امسال شاهد رشد بی‌رویه بازار سرمایه بودیم به گونه‌ای که همه افراد ترغیب شدند تمام سرمایه‌های خود را وارد این بازار کنند و همین امر عاملی شد تا حجم نقدینگی در بازار سرمایه افزایش پیدا کند، اما متاسفانه سازمان بورس نتوانست ابزارهای لازم را در این رابطه طوری تنظیم کند که افراد سهامدار بتوانند از تمام ابعاد آن استفاده کنند.

بازار سرمایه مکانی برای حل اختلافات نیست

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: اختلافاتی که بین دولت و مجلس به وجود آمد عاملی شد تا بی‌توجهی در بازار افزایش پیدا کند به گونه‌ای که اکنون سهامداران، دولتیان و نمایندگان مجلس از این وضع موجود ناراضی باشند، به گونه‌ای که در این هفته شاهد تجمعات سهامداران مقابل سازمان بورس بودیم.

احمدزاده اصل در رابطه با تصمیمات اخیر کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی درباره بازار سرمایه، افزود: اکنون شاهدیم که سهامداران اعتمادشان را نسبت به این بازار از دست داده اند، مجلس به همین منطور باید سکوت کند و موضوعات خودش با دولت را از طریق بازار سرمایه دنبال نکند، بلکه مجلس باید به دنبال قوانین حمایتی از بازار سرمایه باشد و در رابطه با زیر ساخت ها، باید گفت مسئله را به خود بازار سرمایه بسپارد.

بازگشت اعتماد با حرف نیست!

او گفت: هرگونه صدمه مجدد به بازار سبب می‌شود که بی‌اعتمادی‌ها افزایش یابد پس بهتر است دولت به تعهداتش عمل کند تا مانع از شایع پراکنی‌های اخیر مبنی بر کلاه گذاشتن بر سر سهامداران شود.

این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: با بهبود زیر ساخت‌ها امیدواریم شاهد افزایش اعتماد سهامداران و همچنین بازگشت بازار به ثبات و آرامش باشیم.

محمد میرزایی کارشناس بازار سرمایه در رابطه با تجمعات اخیر در بازار سرمایه گفت: بورس و تحولات آن طی یک سال اخیر مورد توجه بسیاری از مردم و مقامات کشوری قرار گرفته، به طوری که در شش ماه اخیر بسیاری از مسئولان در رسانه‌ها افراد را برای سرمایه‌گذاری تشویق کردند و همین امر سبب شد که حجم نقدینگی زیادی به این بازار سرریز شود.

او بیان کرد: علی رغم تاکید بسیاری از کارشناسان بازار سرمایه به مسئولان برای کنترل ورود نقدینگی به بازار سرمایه به دلیل تخصصی بودن این بازار اما متاسفانه توجه چندانی به این صحبت‌ها نشد.

ورودی‌های مرداد ماه، بیشترین متضرران بازار سرمایه

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: افرادی که در اوایل مرداد وارد بازار سرمایه شدند به دلیل آنکه سهام‌ها را در بالاترین قیمت خود خریداری کردند بعد از اُفت بازار جزو زیان کننده‌های اصلی به شمار می‌آیند.

میرزایی گفت با توجه به این مسئله که اخیرا تنش هایی در بازار سرمایه به وجود آمده مسئولان بدین فکر افتاده‌اند که تصمیماتی را به منظور ارتقاء این بازار اتخاذ کنند، به طوری که دیروز شاهد تشکیل جلسه‌ای با حضور وزیر اقتصاد، رئیس مجلس و رئیس سازمان بورس بودیم.

این کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: در رابطه با تصمیمات اتخاذ شده باید دو نکته را یاد آور شد نخست بازگشت اعتماد مردم به بازار سرمایه تنها با حرف به‌دست نمی‌آید، بلکه نیازمند عمل است و دوم اینکه مسئولان نباید انتظار داشته باشند که اعتماد مردم دوباره بازگردد.

میرزایی اظهار کرد: با توجه به صحبت هایی که دژپسند وزیر اقتصاد در رابطه با تاثیر افزایش نرخ سود بانکی بر بازار سرمایه باید گفت که این حرف کاملا صحیح است به علت آنکه مردم بر اساس اخباری که می‌شنوند اقدام به کاری می‌کنند.

او در پایان بیان کرد: علاوه بر نوسانات شاخص بورس متاسفانه نوسانات در تصمیمات مسئولان هم دیده می‌شود به طوری که مسئولان سازمان بورس یک تصمیمی را می‌گیرند اما فردا بنا به دلایلی آن را لغو می‌کنند همین عوامل سبب آسیب به بازار می‌شود.

با توجه به اتفاقاتی که در بازار سرمایه اخیرا در حال شکل گیری بهتر است که مسئولان وزارت اقتصاد و سازمان بورس هرچه سریع تر برای بازگشت آرامش به بازار و جلب اعتماد مردم تصمیمات منطقی را اتخاذ کنند.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
کدخبر: 134312

ارسال نظر