ادغام نمادها به نفع بورس است؟
به نظر میرسد که بعد از ادغام بانکها این بار نوبت به ادغام نمادهای بورسی در بازار سرمایه رسیده است.
علی صحرایی مدیر عامل شرکت بورس و اوراق بهادار تهران در بازار سرمایه این موضوع را در قالب ابلاغیه به مدیر نظارت بر بورسها اعلام کرد.
این مسئله به وجود آمده سبب شد تا بعضی از سهامداران خُرد باز به تکاپو بیفتند به همین دلیل برای بررسی بیشتر این مسئله با چند کارشناس زبده در بازار سرمایه به گفت و گو پرداختیم؛
ادغام نمادهای معاملاتی در بلند عامل جهت دهی بازار سرمایه
علی عباسی کارشناس بازار سرمایه در تشریح فرآیند ادغام نمادهای معاملاتی در بازار سرمایه اظهار کرد: این گونه از تصمیمات به نحوی در یک ساعت گرفته می شود، چرا که معتقدند این گونه عملکردها به نفع بازار سرمایه است. اما این دسته از تصمیمات یک سری سلسله مراتب اقتصادی دارد به نحوی که شرکت های کوچک باید در درون شرکت های بزرگ قرار بگیرند، ما در سایر بازارهای جهانی نیز شاهد رخ دادن این قبیل اتفاقات هستیم.
بازار سرمایه دیگرکشورها
او افزود: ادغام نمادها در کوتاه مدت میتواند سبب بهبود و مهار بورس شود، اما در بلند مدت میتوان گفت که این خود سبب ایجاد مافیا و جهت دهی به بازار میشود، به علت آنکه دیگر شرکتهای کوچک تری را در امر رقابت نخواهیم داشت. البته باید گفت که طبق بررسیها طی ۲ ماه گذشته این نمادهای بزرگ بورسی بودند که عامل اصلی ریزش ۵۰ درصدی بازار سرمایه شدند.
زیان حاصل از ادغام نمادها غیر قابل جبران است
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: اگر بعد از ادغام نمادهای کوچک در نمادهای بزرگ، باز شاهد ریزش در بازار سرمایه باشیم، دیگر نمی شود زیان به وجود آمده را جبران کرد و سهامداران با ضرر مالی مواجه خواهند شد.
عباسی تاکید کرد: ناظران بر بازار سرمایه باید بعد از رخ دادن این امر با ابزارهایی که در دست دارند بازار را به درستی مدیریت کنند تا سهام داران با مشکل مواجه نشوند و همچنان بازار سرمایه محل امنی برای سرمایه های خود بدانند.
جداسازی سهام گروههای مختلف به نفع نهادها به ضرر مردم
عباسعلی حقانی نسب کارشناس بازار سرمایه به ابلاغیه مدیرعامل بورس تهران اینطور واکنش نشان داد و گفت: در گذشته متاسفانه یک اتفاقی افتاده بود که مسئولان بازار سرمایه آمدند و سهام گروه های مختلف که سهامداران بورس بودند را از یک دیگر جدا کردند و آن ها را در سه گروه اشخاص حقیقی، نهادهای مالی و کارگزاران قرار دادند نکته ای که باید به آن اشاره کرد این قبیل از دسته بندی تا حدودی به نفع نهاد های معاملاتی شد.
او افزود: در پی این امر سهامی که در دست اشخاص خُرد بود کم شد و همین امر به مرور سفته بازی را به وجود آورد و قیمت سهام های حاضر شرکت بورس را افزایش داد در حالی که اگر این سه دسته متذکر شده با یکدیگر ترکیب می شدند با چنین افزایش قیمتی در بازار سرمایه مواجه نبودیم.
ادغام نمادهای معاملاتی سبب افزایش شناوری بورس
این کارشناس بازار سرمایه گفت: قطع به یقین می توان گفت که اگر ادغام نمادها زیر نظر ناظران بازار به درستی صورت بگیرد قطع به یقین به سبب افزایش شفافیت به نفع باز سرمایه خواهد بود نکته حائز اهمیت این است که با رخ دادن این امر شاهد بهبود عمق بازار به منظور افزایش شناوری خواهیم بود.
در پایان باید گفت از مسئولان نهاد ناظر در بازار سرمایه خواهانیم تا نسبت تصمیمی که به تازگی توسط مدیر عامل شرکت بورس تهران ابلغ شده نظارت لازمه را داشته باشند تا ضمن ارتقااء بازار سرمایه شاهد زیان سرمایه گذارانی که بورس را محل امنی برای سرمایه ها ی خود می دانند نباشیم.
ارسال نظر