|

دریاها مقصر شیوع کرونا هستند؟

دانشمندان نمونه های بار ویروسی کرونا را از آب دریا کشف کردند. به این ترتیب ثابت شد که ویروس کرونا در آب هم وجود دارد اما آیا این مسئله می تواند نگران کننده باشد؟

دانشمندان موفق به کشف سطح قابل توجهی از «بار ویروس کرونا» در نمونه های گرفته شده از آب سواحل دریا شده اند.

این تیم تحقیقاتی از دانشگاه پزشکی مینه سوتای آمریکا مقادیر قابل توجهی از آب دریا را در بازه های زمانی مختلف مورد بررسی و پژوهش قرار دادند و متوجه شدند که در برخی از نمونه ها ویروس کرونا یافته شده است. این نمونه ها از هشت ساحل مختلف در نزدیکی دریاچه سوپریور که آبش را از دریا می گیرد گرفته شده.

 نمونه های آب چهار ساحل از این هشت ساحل یعنی برایتون ، ساحل ۴۲ خیابان شرقی ، ساحل فرانکلین پارک و ساحل پارک لیف اریکسون حاوی ویروس SARS-CoV-۲ بودند. این نمونه ها از یازدهم تا هجدهم سپتامبر به دست آمده است.

 اگرچه هیچ مدرکی وجود ندارد که ویروس از طریق آب دریاچه یا ساحل به انسان منتقل شود اما ممکن است حاوی سرنخی از نحوه انتشار ویروس در سراسر جامعه جهانی باشد.

 طبق بیانیه دانشکده پزشکی دانشگاه مینه سوتا محققان در هر لیتر بین ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ نسخه ویروس پیدا کردند.

 این حدود ۱۰ هزار برابر کمتر از میزان موجود در فاضلاب است ، یعنی آب توالت که از طریق سیستم زهکشی به یک مرکز تصفیه منتقل می شود.

 دکتر ریچارد ملوین ، استادیار دانشکده پزشکی در دولوت گفت که او معتقد است شناگران ویروس را به داخل آب ساحل منتقل می کنند.

 وی گفت: افراد آلوده به ویروس کرونا می توانند تا یک ماه پس از ناپدید شدن علائم ، ویروس را در مدفوع خود داشته باشند.

 ملوین افزود: سواحل آلوده به مدفوع انسانی هستند و این می تواند دلیل انتقال ویروس کرونا به آب ها باشد. همچنین ویروس کرونا از طریق تجمعات غیرقابل کنترل افراد در ساحل نیز به آب دریا انتقال می یابد.

 البته هنوز ثابت نشد که آیا ویروس کرونا از طریق آب دریا می تواند به انسان منتقل شود یا خیر. برخی از باکتری ها نظیر سالمونلا می تواند از طریق آب هم انسان را مبتلا کند.

 این پزشک همچنین اظهار داشت که مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا (CDC) هیچ گزارش علمی که نشان می دهد ویروس می تواند از طریق قرار گرفتن در معرض آب دریاچه به مردم سرایت کند ندارد و آگاهی در اینباره کامل نیست.

با این حال دانستن اینکه ویروس در آب شیرین یافت می شود می تواند سرنخی در مورد شیوع گسترده ویروس کرونا در آمریکا و سایر نقاط جهان باشد. آمریکا هم اکنون بزرگ ترین مرکز جهانی ویروس کرونا به شمار می رود.

 ملوین بگفت: درک اینکه کجا به دنبال ویروس بگردیم واقعاً کلیدی در نحوه مقابله با این نوع عفونت ها است. اکنون با دانستن اینکه می توانیم آن را در آب دریاچه پیدا کنیم ، می تواند شاخص دیگری از شیوع ویروس در جمعیتی باشد که در آن مکان زندگی می کنند.

 در همین حال دانشکده پزشکی دانشگاه مینه سوتا توصیه کرد هر کسی که به ساحل می رود از ماسک استفاده کند و فاصله اجتماعی را رعایت کند زیرا احتمال گسترش کووید۱۹ در خشکی بسیار زیاد است.

 

منبع: دیلی میلی
کدخبر: 126700

ارسال نظر

 

آخرین اخبار