|

معاون وزیر بهداشت: در تامین داروهای کرونا خودکفا شدیم

معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رییس سازمان غذا و دارو گفت: در حوزه داروهای مورد نیاز بیماری کووید - ۱۹، در کوتاه‌ترین زمان خودکفا شدیم.

جامعه

محمدرضا شانه‌ساز در جلسه استانی ستاد مدیریت بیماری کرونا اصفهان افزود: سال گذشته در چنین روزهایی مشکلاتی در تهیه مواد بهداشتی و ضدعفونی مورد نیاز برای مدیریت این بیماری داشتیم.

وی اضافه کرد: با این وجود، هر دارویی که برای درمان کویید- ۱۹ در سطح جهان مطرح شد، ظرف ۳ ماه در داخل بومی سازی و نیازمندی کشور در این زمینه برطرف شد به‌گونه‌ای که تلاش پژوهشگران ما نشان داد که به هرچه نیاز داشته باشیم، بطور قطع دست پیدا می‌کنیم.

شانه‌ساز با اشاره به آغاز واکسیناسیون در کشور اظهار داشت: مصرف اورژانسی واکسن کرونا در سازمان غذا و دارو ثبت شد و خرید واکسن‌های مُتعدد هندی، چینی، روسی و کره‌ای در دستور کار قرار گرفت.

معاون وزیر بهداشت اضافه کرد: پیش‌بینی می‌کنیم ۳ تا ۴ میلیون دُز واکسن تا پایان سال وارد کشور شود با این همه، امید ما به واکسن تولید داخل است.

وی تصریح کرد: نیاز جهانی ۱۶ میلیارد دُز واکسن است که ظرفیت و توان تولید آن در هیچ‌ کجای جهان وجود ندارد.

شانه‌ساز با بیان‌اینکه میزان نیاز به واکسن کرونا در داخل کشور سالانه ۱۲۰ تا ۱۶۰ میلیون دُز پیش بینی می‌شود، افزود: در حال حاضر ۱۵ پلات فرم تولید واکسن در کشور توسط ۱۰ شرکت دنبال می‌شود که سه واکسن به مرحله(فاز) مطالعات بالینی رسیده است.

رییس سازمان غذا و دارو اظهار داشت: ۲ مرحله از مطالعات بالینی واکس کوبایی در آن کشور طی شده و مرحله سومش با همکاری انیستیتو پاستور در کشورمان در حال پیگیریست که درواقع راه میانبُری برای کوتاه شدن مسیر رسیدن به واکسن کرونا محسوب می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: همچنین شرکت روسی تولیدکننده واکسن کرونا با یک شرکت ایرانی به توافق خوبی برای تولید ۲۰ میلیون دُز واکسن در سال در ایران رسیده است.

شانه‌ساز تاکید کرد: برآورد ما این است که تا قبل از زمستان سال آینده، همه جمعیت اصلی کشور واکسینه شوند که این مساله برای کشوری که تحت فشار ظالمانه است یک رُخداد بسیار بزرگ محسوب می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: اگرچه تولید واکسن در جهان سرو صدا کرده است ولی باید منتظر انواع و اقسام ویروس‌های جهش یافته کشورهای مختلف جهان مثل ویروس انگلیسی باشیم.

معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: باید توجه داشت که کماکان زدن ماسک باکیفیت، ضدعفونی کردن و فاصله گذاری اجتماعی از ابتلای به این بیماری پیشگیری می‌کند.

وی با بیان‌اینکه پیش از شیوع کرونا توان تولید ماسک در کشور ۱۵۰ هزار عدد بود، گفت: در زمان حاضر این میزان به ۴۵ میلیون ماسک رسیده است که اگر صحیح از آن استفاده شود، این تعداد ماسک نیز عدد زیادی نیست.

شانه‌ساز تصریح کرد: در سازمان غذا و دارو با همکاری وزارت کشور و بسیج ساماندهی، کیفی‌سازی ماسک‌های تولید داخل در دستور کار قرار گرفته چرا که حجم زیادی از ماسک‌های موجود در بازار بی‌کیفیت است که اطمینان بخشی لازم را ندارد و چه بسا افراد با اطمینان به اینگونه ماسک‌ها، فاصله مطمئنه را رعایت نمی‌کنند و در معرض خطر قرار می‌گیرند.

رییس سازمان غذا و دارو همچنین با اشاره به نقش اصفهان در تولید ملزومات بهداشتی موردنیاز شرایط کرونایی اظهار داشت: امروز ۲۵ تا ۳۰ درصد از تولید ماسک کل کشور در اصفهان تولید می‌شود و این استان در تولید ماسک‌های باکیفیت هم پیشتاز است.

معاون وزیر بهداشت و رییس سازمان غذا و دارو گفت: اصفهان، بخش عمده‌ای از نیازهای سایر استان‌های دیگر را از جمله در زمینه راه‌اندازی کارخانجات تولید الکل و ماسک برطرف کرده است.

وی ادامه داد: امروز کشور ما توانمندی‌های متعددی دارد که یکی پس از دیگری، تهدیدها را به فرصت تبدیل می‌کند.

 

منبع: ایرنا
کدخبر: 156208

ارسال نظر

 

آخرین اخبار