|

اختصاصی گسترش‌نیوز:

افزایش تولید آهن اسفنجی در فولاد هرمزگان

مدیرعامل فولاد هرمزگان در گفت‌وگویی گزارشی ازعملکرد ۶ ماهه این شرکت در سال ۹۹ را بیان کرد.

معدن

مهندس فرزاد ارزانی مدیرعامل این شرکت در گفت‌وگویی صمیمانه ضمن ابراز رضایت از عملکرد تمامی واحدهای این شرکت گفت: هدف ما و همه کارکنان زحمت کش فولاد هرمزگان جهش تولید و دستیابی به رکورد تولید سالیانه با تولید یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن فولاد خام است که برای تحقق آن تمام تلاش خود را به کار خواهیم بست.

ارزانی

فرزاد ارزانی در ابتدای این گفت‌وگو با اشاره به نقش فولاد هرمزگان در امر اشتغالزایی در استان هرمزگان، تعداد نیروی انسانی شاغل در شرکت را ۱۵۳۲ نفر اعلام داشت و اضافه نمود ۲۱۰۰ نفر نیز به عنوان نیروی پیمانکار در فولاد هرمزگان مشغول به کارند وی درادامه از اهمیت رعایت نکات ایمنی و حفظ سلامت این کارکنان زحمت کش گفت و اظهارکرد: سال ۹۹ سالی بسیار متفاوت را آغاز کردیم، ظهور ویروس کرونا لازمه برنامه‌ریزی‌های جدیدی در فولاد هرمزگان بود با توجه به اهمیت سلامت کارکنان بلافاصله کمیته پیشگیری از شیوع بیماری کرونا با حضور واحد HSE و به ریاست مدیرعامل به صورت هفتگی دایر گردید.

 یکی از تصمیمات این کمیته، کاهش زمان و روزهای حضور کارکنان ستادی، تا اواخر اردیبهشت ماه بود. پس از آن نیز حفظ پروتکل‌های بهداشتی و فاصله گذاری‌های اجتماعی، از ورود کارکنان به سرویس‌های رفت و آمد تا حضور در محل کار را مد نظر قرارداده و به همین منظور کارکنان ستادی را به دو گروه A ، B تقسیم نمودیم تا به صورت روزهای زوج و فرد در محل کار حضور پیدا کنند و روزهای عدم حضور را به صورت دورکاری انجام وظیفه نمایند و با تقویت زیر ساخت‌های اطلاعاتی از قبیل راه‌اندازی سیستم غربالگری از طریق اپلیکیش‌های قابل نصب بر روی موبایل، تبلت، لپ تاپ و... و همچنین نصب دوربین‌های حرارتی جهت اندازه گیری دمای بدن کارکنان در هنگام ورود به شرکت و غیره اقدام گردید.

تولید انیمیشن و فیلم‌ها و پوسترهای اموزشی و توزیع ماسک، مواد ضد عفونی‌کننده و اقلام بهداشتی نیز یکی دیگر از مواردی بوده که انجام و تاکنون نیز ادامه دارد. رعایت تمام این موارد درصد ابتلای کارکنان به کرونا و همه گیری این ویروس در بین کارکنان و خانواده‌های آنان را بحمدا... به حد قابل توجهی تحت کنترل قرار داده است. نکته قابل توجه دیگر، کاهش چشمگیر روند ضریب تکرار و ضریب شدت حوادث شرکت در طی نیمه اول سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ بوده است به طوری که ضریب تکرار حوادث کل شرکت از ۰/۹۷ به ۰/۴۰ کاهش یافته است که بسیار حایز اهمیت است. در این رابطه می‌توان به کسب گواهینامه ایزو ۴۵۰۰۱ مربوط به استانداردهای ایمنی و گواهینامه ایزو ۱۴۰۰۱ مربوط به استانداردهای مدیریتی محیط‌زیست اشاره نمود.

ارزانی در بیان عملکرد تولیدی این شرکت گفت: با شروع شیوع ویروس کرونا در چند ماهه گذشته تاکنون، میزان تولیدات شرکت با رعایت تمامی پروتکل‌های بهداشتی ادامه داشته و به هیچ وجه شاهد کاهش تولید در شرکت نبوده‌ایم.

وی ضمن اظهار تحقق رکورد تولید ماهیانه تختال با تولید ۱۳۷.۳۹۱ تن در شهریورماه، از تولید ۶۸۷ هزار تن تختال در ۶ ماهه اول سال ۹۹ علیرغم کاهش تامین برق به دلیل کمبود آن، خبر داد.

رشد تولید ۲۷ هزار تنی آهن اسفنجی نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر خوب دیگری است که مدیرعامل فولاد هرمزگان به آن اشاره کرد. ارزانی در تکمیل این خبر گفت: واحد احیا مستقیم فولاد هرمزگان در مدت ۶ ماهه سال ۹۹ با تولید ۸۴۶ هزار تن آهن اسفنجی، نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳ درصد افزایش تولید داشته است.

ایشان در زمینه ارتقای کیفیت محصولات شرکت، درصد تولید ذوب‌های مطابق با سفارش در سال ۱۳۹۹ را ۹۹.۵۴ و درصد تولید تختال‌های سالم را ۹۸.۶۲ عنوان کرد و میانگین بسیار خوب درصد تولید تختال‌های غیر منطبق با سفارش را ۱.۳۸ درصد اعلام نمود

ارزانی روند کاهشی مصرف انرژی را بسیار ارزشمند اعلام کرد و گفت: در واحد احیا مستقیم میانگین مصرف ویژه انرژی الکتریکی از KWH/TON ۱۱۰ به KWH/TON ۱۰۷.۴ و در فولاد‌سازی میانگین مصرف گاز طبیعی از NM۳/TON ۸.۲ بهNM۳/TON ۶.۱ کاهش یافته است.

وی تامین مواد اولیه شامل گندله و آهن اسفنجی را یکی از چالش‌های شرکت‌های فولادی بیان کرد که البته فولاد هرمزگان با برنامه‌ریزی صحیح و عملکرد به موقع موجودی خود را طبق برنامه از پیش تعیین شده، حفظ کرده است. با توجه به تحریم‌های ظالمانه کشور امریکا برنامه‌ریزی‌های لازم جهت تامین سفارشات در واحد خرید و کلیه بخش‌های قطعات یدکی، مواد اولیه و مواد مصرفی به موقع انجام شده است و در این راستا، شرکت، اقدامات لازم را به عمل آورده است.

مدیرعامل فولاد هرمزگان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پروژه‌های در دست اقدام شرکت، اهم این پروژها را طرح توسعه فولاد هرمزگان بیان کرد و گفت: با حمایت‌های فولاد مبارکه مقرر شد که ظرفیت فولاد هرمزگان در زیر سقف موجود از ۱.۵ میلیون به ۲ میلیون تن افزایش یابد که عملیات افزایش ظرفیت، از ۱.۵ به ۲ میلیون تن آن در حال انجام می‌باشد. ضمن اینکه احداث یک خط ‌نورد ورق عریض (پلیت میل) و همچنین احداث یک واحد احیا مستقیم به ظرفیت ۹۰۰ هزار تن نیز در دستور کار شرکت قرارگرفته است.

با به بار نشستن خط ‌نورد ورق عریض در فولاد هرمزگان که ظرفیت آن ۱.۲ میلیون تن در سال است، ورق‌های خاص و API تولید خواهد گردید و به طبع، تنوع محصولات این شرکت، افزایش خواهد یافت. افزایش ظرفیت از ۱.۵ به ۲ میلیون تن در زیر سقف با انجام اصلاحاتی در واحد فولادسازی و ریخته‌گری و برخی زیرساخت‌های شرکت عملیاتی خواهد شد. در همین خصوص پروژه‌های متعددی در دست اقدام است و برخی از آنها نیز درآینده نزدیک شروع به کار خواهد کرد.

احداث واحد تولید ورق عریض، زمینه دستیابی به ارزش‌افزوده قابل‌توجهی برای کلیه ذینفعان در کشور ایجاد خواهد کرد. به عبارت دیگر، تختال فولاد هرمزگان در بخش دیگری از کارخانه به ورق عریض تبدیل خواهد شد.

بر اساس مطالعات صورت گرفته از تقاضای بازار، احداث خط پلیت میل مبتنی بر طراحی و تولید محصول متمایز به لحاظ ابعاد و کیفیت‌های خاص، به عنوان بهترین استراتژی توسعه سبد محصول گروه فولاد مبارکه در بازار در نظر گرفته شده و حضور پایدار شرکت را در بازارهای داخلی و صادراتی سبب خواهد شد و باعث افزایش قدرت رقابت و افزایش سهم بازار می‌گردد.

از طرفی با توجه به توسعه ظرفیت صنایع کشتی سازی، صنایع نفت و گاز، لوله سازی، صنایع پتروشیمی، پروژه عمرانی، ماشین‌آلات و... در سال‌های آتی نیاز این صنایع به ورق‌های عریض در کشور بیش از پیش با رشد قابل توجهی مواجه خواهد گردید و سهم شرکت فولاد هرمزگان در تأمین نیاز بازار تعیین‌کننده خواهد بود.

وی پروژهای دیگری را در دستور کار دانست که مهم‌ترین آنها را چنین بیان کرد:

احداث سیلو و تجهیزات ذخیره‌سازی آهن اسفنجی، افزایش ظرفیت غبارگیر کوره‌های فولادسازی و اصلاح و بهینه‌سازی غبارگیرهای موجودی، احداث واحد گاز زدایی VDOB، توسعه پست برق ۲۳۰، ایستگاه گاز شماره ۲، خط دوم انتقال آب، نصب لنس‌های اکسیژن در کوره‌های فولاد سازی، احداث تصفیه خانه جدید، احداث یک واحد تولید اکسیژن، اصلاحات لازم در ترانسفورماتورهای موجود و رزرو شرکت و ده‌ها پروژه دیگر.

ارزانی در ادامه اظهارکرد: شرکت فولاد هرمزگان به عنوان سازمانی مطرح در صنعت فولاد کشور، همواره سعی نموده است با به کارگیری رویکرد بهبود مستمر و استراتژی‌های توسعه سهم بازار، در راستای جلب نظر مشتریان بکوشد و اهداف خود را در زمینه برنامه‌های تولید و فروش با دقت بالایی تدوین می‌نماید.

وی در ادامه با اشاره به شرایط سخت تحریم‌های ظالمانه‌ای که صنعت فولاد هم از آنها بی‌بهره نبوده اظهارکرد: بدیهی است این تحریم‌ها هم حوزه تامین و هم حوزه فروش را نشانه گرفته است. در حوزه تامین از همان ابتدا با تشکیل کارگروه بومی‌سازی در کنار حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و پارک‌های علم و فناوری و دانشگاه‌ها سعی در تامین و بومی‌سازی اقلام در داخل کشور نموده و موفقیت‌های بسیاری نیز حاصل شد. در زمینه صادرات محصول اسلب به بازارهای جهانی، عملکرد صادرات شرکت طی شش ماهه ابتدای امسال مطلوب ارزیابی می‌گردد.

فولاد هرمزگان در جهت بهبود فاکتورهای قیمت، کیفیت و پایداری در تامین محصول، گام‌های زیادی برداشته است. سعی شده است تا با اخذ گواهینامه‌ها و استانداردهای بین‌المللی، کیفیت خود را به سطح مطلوب جهانی ارتقا داده و از این طریق به عنوان یک برند، خود را در سطح جهانی مطرح نماید که در این ارتباط شرکت می‌توان به اخذ گواهینامه‌های ایزو ۱۰۰۰۴ و ۱۰۰۰۲ در مورد رضایت مشتریان و رسیدگی به شکایت مشتریان اشاره نمود.

ارزانی ادامه داد: شرکت به منظور کسب بهترین نتیجه با توجه به شرایط پیش رو، سناریوهای مختلفی را جهت فروش محصولات خود در دستور کار قرار داده است. با این حال انتظار می‌رود با ارائه تسهیلات، تمهیدات و مشوق‌های صادراتی بیشتر توسط دولت، حمایت‌های لازم از صادرات محصولات فولادی به ویژه محصول اسلب به بازارهای جهانی به عمل آید، در زمینه تامین نیاز بازار داخل و پاسخ گویی مناسب به نورد کاران کشور که در نقشه استراتژی شرکت همواره به عنوان اولویت اول و یک شاخص اساسی، قلمداد شده، شرکت عملکرد بسیار مطلوبی داشته است به طوری که فروش و عرضه محصول اسلب طی سال‌های گذشته در بازار داخل هر ساله نسبت به دوره قبل با رشد قابل توجهی مواجه بوده است.

میزان فروش داخل در شش ماهه ابتدای سال ۹۹ نسبت به مدت مشابه سال قبل گواه این مطلب بوده و از رشد ۱۷ درصدی برخوردار بوده است و پیش‌بینی می‌گردد همین روند برای ماههای آینده ادامه داشته باشد. در این ارتباط، شرکت فولاد هرمزگان، نقشه استراتژی فروش خود را معطوف به تامین پایدار محصول اسلب و پاسخگویی حداکثری به نیاز نوردکاران داخلی نموده و بستر مناسبی را جهت افزایش ظرفیت تولید آنها و استفاده از تکمیل ظرفیت‌های خالی نورد کاران به‌وجود آورده است. در این راستا شرکت سعی نموده است تامین نیاز صنایع نوردکار به محصول اسلب کیفی خاص برای تحویل به صنایع پایین دستی کشور را مد نظر قرار دهد که باعث صرفه جویی ارزی، خودکفایی و عدم وابستگی به محصولات خارجی و کاهش واردات و لزوم رونق تولید در صنایع کشور خواهد شد.

از طرفی اتخاذ استراتژی فروش محصول اسلب کیفی به بازار داخل نیز برای شرکت باعث سود آوری، افزایش درآمد و ارتقا فناوری خطوط شرکت خواهد شد که تولید کپسول‌های گاز CNG، قطعات صنعتی با کربن بالا، ورق‌های رویه خودرو، صنایع کشتی سازی، فولاد‌های آلیاژی حاصل از نورد اسلب‌های کیفی و... از جمله این دستاوردها می‌باشد.

وی همچنین از رشد ۵۷ درصدی درآمد شرکت از محل فروش صادراتی و داخلی در شش ماهه سال ۹۹ در مقایسه با شش ماهه سال گذشته خبر داد.

ارزانی خبری هم برای سهامداران داشت و گفت: EPS شرکت به ازای هر سهم در شش ماهه نخست امسال ۸۴۷ ریال می‌باشد.

ایشان در ادامه تعهد فولاد هرمزگان به مسئولیت‌های اجتماعی را فرصتی برای خدمت به جامعه دانست و گفت: فولاد هرمزگان در خرداد، تیر و مرداد امسال نیز همچون سال‌های گذشته با کاهش تولید در کوره‌های فولاد‌سازی خود سبب افزایش تامین برق برای رفاه مردم شریف استان گردید.

 ضمن اینکه این شرکت با کمک انساندوستانه خود به دانشگاه علوم پزشکی در بحث تجهیز بخش‌های کرونایی، جشن گلریزان ستاد دیه و آزاد‌سازی زندانیان جرایم غیر عمد، طرح تکریم ایتام، پویش کمک‌های مومنانه و کمک‌های دیگر به بخش‌های فرهنگی و ورزشی استان و... همواره تلاش کرده تا به جامعه خود خدمت کند.

 

 

 

کدخبر: 130198

ارسال نظر

 

آخرین اخبار