اختصاصی گسترشنیوز:
چه چیزی باعث هوشمندسازی معادن میشود؟
تمامی معادن به دنبال راهی برای کاهش هزینههای خود هستند و در این راستا افزایش بهرهوری و ایمنی را نیز مد نظر قرار میدهند.اینترنت اشیا (IOT) ، پردازش ابری، هوش مصنوعی (AI)، تجزیه و تحلیل پیشبینانه و در نهایت چنین مواردی نقش مهمی در حرکت به سمت اتصال به اکوسیستم هوشمندسازی معادن را برعهده دارند.
تردیدی وجود ندارد که فرآیند دیجیتالسازی موجب انقلابی در صنعت معدن خواهد شد آخرین گزارشهای منتشر شده از سوی Berg Insight درباره اتصال بخش معدن به فرآیند دیجیتال موید این موضوع است که دیجیتالسازی عملیات معدنکاری تأثیر عمیقی بر میزان تولید و ایمنی خواهد داشت در همین ارتباط راب داو، مدیر ارشد فناوری در شرکت Hexagon Mining درباره هوشمندسازی معادن توضیح میدهد.
چه چیزی معادن را هوشمند میکند؟
تمامی معادن به دنبال راهی برای کاهش هزینههای خود هستند و در این راستا افزایش بهرهوری و ایمنی را نیز مد نظر قرار میدهند. من (راب داو) در امسال با بیش از ۵۰ مشتری ملاقات و دیداد داشته ام ضمن اینکه چشمانداز رسیدن صنعت برای اتصال به اکوسیستم فناوری نیز سخت نیست. ما درحالحاضر به طور فزایندهای شاهد ثبت و ضبط اطلاعات توسط تجهیزات و ارسال آنها به دفاتر کاری هستیم و میبینیم که بر مبانی اطلاعات دریافت شده تصمیمات سنجیدهای اتخاذ میشود.
اتوماسیون معدن فراتر از حملونقل و حفاری
اینترنت اشیا (IOT)، پردازش ابری، هوش مصنوعی (AI)، تجزیه و تحلیل پیشبینانه و در نهایت تمامی چنین مواردی نقش مهمی در حرکت به سمت اتصال به این اکوسیستم هستند. منظور من از اتوماسیون، حملونقل اتوماتیک یا حفاری خودکار نیست. اتوماسیون در واقع حرکت به سمت جمعآوری دادههای اطلاعاتی ارزشمند از ابتدا تا انتهای یک زنجیره و تطبیق آن با واقعیتهای موجود است. به عنوان مثال میتوان به مدلسازی زمینشناسی از طریق اجرای وظایف عملیاتی اشاره کرد.
شرکتهای بسیاری به دنبال استفاده از استراتژی دادههای مدیریتی هستند و درهمین راستا نیز کارهایی رو آغاز کردهاند چرا که این امکان را مییابند تا علاوه بر دسترسی به اطلاعات خود، بینیش بیشتری کسب کنند.علاوه بر این اقدامات، شرکتها نیز به دنبال بینش بیشتری از دادههای خود هستند و بر مطمئن شدن از اطلاعات خود نیز تمرکز یافتهاند.
درصنعت به طور جدی به موضوع امنیت سایبری پرداخته میشود به ویژه در معادنی که راهحلهای مستقل و نیمه مستقل را دنبال میکنند. در همین راستا نیز تغییر مدیریتی از اهمیت زیادی برخوردار است چرا که شرکتها علاوه بر چالش پذیرفتن فناوری در عملیات اجرایی خود با مسائلی همچون آشنایی مدیران با آن فناوری نیز مواجه هستند.
بر مبنای گزارش Berg Insight بیش از ۲۶ شرکت فناوری به دنبال یافتن راهحلی برای حل مشکلات معادن با بهرهگیری از فناوری هستند استخراج از معادن میتواند یک صنعت خاص با نیازهای ویژه باشد، اما چگونه یک شرکت فناوری در میان این همه رقابت خود را متمایز میکند؟
اهمیت یکپارچگی فناوری استخراج در معادن
من معتقدم برای دستیابی به یکپارچگی فناوری استخراج در معادن چند مسیر را میتوان دنبال کرد یکی از این راهها توانایی مشارکت با مشتری و ارائه ایدههای ارزشآفرین با فناوریهای موجود است.
یکی دیگر از این اقدامات، توانمندی در کمک به تکمیل فناوریهای موجود و اتصال آنها با برنامههای عملیاتی به منظور ایمنی و در نهایت استقلال و دریافت بازخورد آن در کل حلقه است.
هر شرکتی که بتواند سیستم یکپارچه فناوری خود را ارائه کند میتواند در بسته پیشنهادی خود خود ارزشهای بیشتری را برای مشتریان خود فراهم سازد و در صورتی این اقدام به طور ویژه و همراه با تغییرات استراتژیک مدیریتی به اثبات برسد باشد نمود بیشتری خواهد داشت.
کلیدهای یک معدن هوشمندتر
همه ما تمایل به سمت بهرهگیری از وسایل نقلیه خودکار را مشاهده کردهایم. به طور مشخص بهرهگیری از تجهیزات در ۲۴ ساعت هفته و ۳۶۵ روز سال یا تا زمانی که آن وسیله به پایان عمر خود برسد ما را قادر میسازد که بیشترین استفاده را از داراییهای گرانقیمت خود داشته باشیم و این امر تأثیرات ملموسی در بهرهوری و ایمنی برجای خواهد گذاشت.
کاستن از نیروی انسانی در سایتهای معدنی برای بسیاری از شرکتهایی که سعی در ایمنسازی و بهرهوری بیشتر در فعالیتهای خود دارند از اولویت بالاتری برخوردار است.
هنگامی که ما تمرکز خود را بر روی اتوماسیون قرار میدهیم تنها پرداختن به این موضوع نیست که این وسیله از نقطه A به نقطه B برسد بلکه در یک معدن هوشمندتر تمامی وسایل نقلیه باید با تمامی بخشهای آن اکوسیستم فناوری مطابقت داشته باشد بنابراین در یک فرآیند باید بازخورد آن را نیز مورد توجه قرار داد. از انتها به انتها ما میتوانیم به این موضوع برسیم که در برنامهریزی حملونقل و همچنین جریان انتقال ماده معدنی چه اصلاحاتی باید انجام شود.
سپس ما میتوانیم دیگر بخشهای ارزشمند زنجیره را در این فرآیند ادغام کنیم. به عنوان مثال، سیستم نظارت ژئوتکنیکی یا سیستم راداری ما تشخیص میدهد که در یک منطقه خاص از گودال معدنی خرابی دیوار خواهیم داشت. در همین راستا سیستم به صورت خودکار و با اتصال به اکوسیستم، به کامیونها هشدار میدهد که باید منطقه را تخلیه کنند.
ارسال نظر