|

دوبی چقدر از «اکسپو ۲۰۲۰» سود می‌برد؟

انتظار می‌رود اکسپوی ۲۰۲۰ دوبی که سال بعد گشایش خواهد یافت بتواند ۱۲ میلیون بازدیدکننده داشته باشد و رقمی حدود ۳۰ میلیارد یورو به اقتصاد امارات کمک کند. حدود ۱۹۰ کشور در این رویداد ۶ ماهه شرکت خواهند داشت و ۸۰ کشور نیز خودشان غرفه‌های خود را در این مجموعه طراحی و بنا می‌کنند.

گسترش‌نیوز: اخیرا و پس از چند سال ساخت‌وساز، ۸۰۰ تیم سازنده برای مأموریت خاصی گرد هم آمدند، یعنی برای سوارکردن گنبد عظیم این مجموعه که بنای اصلی اکسپو ۲۰۲۰ خواهد بود، گنبدی با ۱۳۰ متر پهنا و ۶۷ متر بلندا.

گرچه طرح این گنبد عظیم، که بیش از ۷۰۰ هزار متر مکعب حجم دارد، جسورانه است اما ایده ساخت آن ملهم از زندگی روزمره است.

گوردون جیل، معمار امریکایی درباره فضای زیر گنبد این پروژه می‌گوید: «هنگام ارائه طرح پروژه، اینجا را به‌عنوان فضای عمومی نمایشگاه تعریف کردیم. در نظر گرفتن یک باغ، داخل فضایی با این ابعاد، بسیار خاص و نادر است. این فضا تجربه‌ای ۳۶۰ درجه‌ دارد، چراکه گنبد تا حدودی شفاف است، چون از فایبرگلاس ساخته شده و نور از آن عبور می‌کند، نکته‌ای که تک است. فناوری این طرح، خاص است و چنین کاری، پیش از این جایی انجام نشده است.»

پروژه ساخت تا کنون با بودجه پیش‌بینی شده یعنی ۶.۲ میلیارد یورو تطابق داشته است و با آنکه برخی شهرها هنوز از مزایای بلندمدت چنین نمایشگاه‌هایی بهره‌مند نشده‌اند، دوبی امیدوار است که استثنا باشد. کارشناسان پیشبینی می‌کنند که این نمایشگاه بتواند تولید ناخالص داخلی امارات را ۱.۵ درصد افزایش دهد.

شان وورستر از دفتر مشاوره مالی «ارنْست‌اند یانگ» می‌گوید: «ما برای ۲۵ میلیون بازدید برنامه داریم. این تعداد یعنی تمام جمعیت کشوری مانند استرالیا در یک دوره شش ماهه از یک مکان بازدید کند. انتظار ما تا این حد بلندپروازانه است.»

نیوزیلند؛ امیدوار به توسعه صادرات در دوبی

اما بهره تجاری شرکت‌کنندگان در این نمایشگاه در چیست؟ به سراغ نماینده نیوزلند رفتیم تا ببینیم چرا کشورش امید زیادی به اکسپوی دوبی دارد.

۱۹۲ کشور بناست در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۰ شرکت کنند. نیوزیلند برای دیده شدن در این نمایشگاه چه برنامه‌ای دارد؟

«ما خود را خلاق و نوآور می‌دانیم. برای مسائل به دنبال راه‌حل‌هایی هستیم که برای دنیا خوب باشد. خواسته‌ایم که ارزشهای مردم بومی نیوزلند یعنی مائوری‌ها در کانون پیام ما باشد. کشور ما فقط در پی حفظ زیست‌بوم نیست، بلکه ما زیست‌بوم و مردم را در پیوند ژرف با یکدیگر می‌دانیم. و اگر مراقب هم باشیم، برای نسل‌های آینده هم مفید است.»

امارات دهمین شریک بزرگ تجاری شماست. مایلید چطور این رابطه تجاری را تقویت کنید و پیش ببرید؟

«امارات نه فقط برای محصولاتی که اینجا می‌فروشیم بلکه برای صادراتمان به شمال افریقا و آسیای میانه و اروپا اهمیت دارد. بنابرین رشد و توسعه‌اش برایمان واقعا مهم است.»

بخش عمده صادرات شما را محصولات لبی، گوشت و شراب تشکیل می‌دهد. برای توسعه صادرات خود به‌دنبال چه صنایع و فناوری‌هایی هستید؟

«صنعت فیلم‌سازی بسیار عظیمی داریم. همچنین مایلیم که شاهد رشد در بخش‌های آی.‌تی، بهداشت، آموزش و فناوری باشیم. نمی‌خواهیم که از دیگر بخش‌ها کم کنیم. اما به‌ دنبال این هستیم که دیگر بخش‌ها را هم تقویت کنیم. معتقدیم نیوزیلند راه‌حل‌های شگفت‌انگیزی برای مسائل دارد که نه فقط برای ما که برای دنیا هم خوبند. این‌ها چیزهایی است که ما به این اکسپو می‌آوریم.»

پایایی و میراث اکسپو ۲۰۲۰

اینکه در برپایی یک نمایشگاه بین‌المللی عظیم فقط موفقیت اجرا مطرح نیست، مهم آن است که از آن چه به‌جا می‌ماند. پایا بودن، از ابتدا بخش مهمی از این پروژه بوده است. میراث نمایشگاه ۲۰۲۰ از ابتدا در این پروژه بوده و برای استفاده از فضای نمایشگاه پس از برگزاری، برنامه‌ریزی شده، بناست ۸۰ درصد از این بنا به شهرک هنری ۲۰۲۰ تبدیل ‌شود. خالد شرف، مدیر روابط تجاری اکسپو ۲۰۲۰ می‌گوید: «آنچه می‌سازیم در واقع مجموعه‌ای است برای میزبانی یک رویداد مهم. اما بعد از برگزاری نمایشگاه، این مجموعه به شکل فضایی در می‌آید برای میزبانی استارتآپ‌ها و شرکت‌های کوچک و بزرگ تا نوعی فضای شبیه سیلیکون ولی بسازد.» این نمایشگاه در یک منطقه آزاد تجاری ساخته شده، تا حضور و فعالیت شرکت‌های خارجی را تسهیل کند.

برنامه‌ «اکسپو لایو» با بودجه‌ای معادل ۹۰ میلیون یورو، از پروژه‌هایی حمایت می‌کند که هدف آنها تقویت پایایی بوده، با شعار نمایشگاهی «پیوند اذهان، آفرینش آینده» هماهنگ هستند. دوبی با تمام توان تلاش دارد تا ساخت مجموعه نمایشگاهی ۲۰۲۰ تمام شود در حالیکه همزمان می‌خواهد در راستای توسعه پایدار حرکت کند.

کدخبر: 69243

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین