|

نابودی چندین شغل با صادرات سنگ آهن

منوچهر میرزایی، مدیر فروش فولاد گیلان گفت: بحث تامین مواد اولیه در زنجیره فولاد را اگر با مهندسی معکوس هم در نظر بگیریم متوجه می‌شویم که کل زنجیره با مشکل مواجه است. ما ظرفیت خالی بسیاری در کل زنجیره داریم اما سنگ آهن برای تولید کم است.

گسترش‌نیوز: صادرات مواد اولیه اجحافی در حق نسل آینده است. سنگ آهن توسط شرکت‌های دولتی و خصوصی به راحتی صادر می‌شود اما برای عرضه در بازار داخلی با هزاران مشکل مواجه می‌شود.

میرزایی افزود: دو دلیل برای این رفتار اقتصادی وجود دارد: یکی نبود زیر ساخت لازم و مورد دوم توزیع نشدن عادلانه سود حاصل از این فرآیند است. یعنی یک ماده معدنی استخراج می‌شود و در نهایت به میلگرد یا تیرآهن و پروفیل تبدیل می‌شود. یعنی با توجه به فرآیند تولید و هزینه‌ای که بابت این فرآیند انجام می‌شود سود به صورت مناسب تقسیم نمی‌شود.

وی تصریح کرد: در صورت صادرات سنگ آهن چندین شغل از بین می‌رود. با صادرات سنگ آهن، آن شرکتی که آهن اسفنجی تولید می‌کند یا کنسانتره تولید متوقف خواهد شد. همچنین ذوب آهن و نورد و پروفیل همگی متوقف خواهد شد.

میرزایی در خصوص اینکه برخی‌ها درباره صادرات کنسانتره مدعی هستند که این دیگر ماده خام نیست و فرآوری شده است، گفت: اگر بخواهیم کنسانتره را فرآوری شده در نظر بگیریم پس سنگ آهن هم فرآوری شده است. چرا که باید از کوهی از سنگ، سنگ آهن استخراج کرد. روی این سنگ عملیات ناریه، حفاری، جدایش و دانه‌بندی انجام شود پس سنگ آهن هم دیگر ماده خام نیست. اما من معتقدم که هم این و هم کنسانتره ماده خام است.

چیزی که به عنوان مواد اولیه در نظر گرفته شود و در محصول نهایی نباشد خام فروشی است. شمش درحال‌حاضر صادر می‌شود. شمش یک محصول میانی است و تا رسیدن به محصول نهایی دو عملیات دیگر باید روی آن انجام شود. اگر این محصول را بفروشیم یعنی خام فروشی کرده‌ایم.

مدیر فروش فولاد گیلان در پایان گفت: من با تعرفه ۲۵ درصد فعلی کاری ندارم. شرایط این تعرفه باید به گونه‌ای باشد که برای معدن‌کار توجیه نداشته باشد. سنگ آهن باید فرآوری شود و محصول نهایی صادر شود. اما چون سود در زنجیره تقسیم نشده، استخراج‌کننده معدن به سراغ صادرات مستقیم می‌رود.

کدخبر: 69877

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین