|

خبر مهم درباره رتبه بندی معلمان در دولت سیزدهم

نشست بررسی اولویت‌های آموزش و پرورش دولت سیزدهم به همت مجله تصویری فرهنگراه برگزار شد که در آن سجاد صدیقی، معلم و پژوهشگر حوزه تعلیم و تربیت به گفتگو با حسین باغگلی، وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش دولت سیزدهم پرداخت.

آموزشی

وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش دولت سیزدهم گفت: من مدیر مدارس خصوصی به این مفهوم نبودم، توضیح دادم، این یک گونه ای از مدارس هست که سود آوری موضوعیت ندارد، بنده مالکیتی نسبت به آن مدارس نداشتم تعارض منافع زمانی هست که باغگلی یکی از سهام داران آن مجموعه هست و سالانه از سود آن مجموعه دریافت می‌کند، این می‌شود یک منفعت برای بنده، یک وقت هست که باغگلی از آنجا انتفاعی نمی برد، جهت اطلاع من نیروی مامور از دانشگاه به مدارس امام رضا(ع) بودم.

باغگلی در ابتدا با اشاره به فراهم کردن امکانات برای معلمان گفت: برای خدمت  یک پزشک  متخصص در منطقه محروم تمام امکانات بسیج می‌شوند ولی به معلم میگویند برو فلان منطقه محروم  و خودت مشکل را حل کن این امکانات برای معلم را باید فراهم کرد.

حسین باغگلی در پاسخ به سوال مسئله رتبه بندی و افزایش حقوق معلمان گفت: نباید رتبه بندی را فقط محدود به افزایش حقوق کنیم؛ بلکه باید از آن به عنوان یک مسیر برای افزایش کیفیت آموزش استفاده کنیم. شاخص های رتبه بندی باید به نفع کیفیت بخشی باشد.

وی ادامه داد: اصل تصویب در مجلس است و تأمین آن از سمت دولت است. این هماهنگی اتفاق بیافتد اجرا خواهد شد و مشکلی وجود ندارد. ما از جامعه‌ی فرهنگی انتظار داریم درک کند که همه‌چیز دست یک نفر نیست. ما تاجایی که توان داریم برای افزایش حقوق تلاش خواهیم کرد.

وی در پاسخ به سوال مکانیزم‌های شما برای کنترل مدارس غیردولتی چیست، گفت: جریانی که در حوزه‌ی رتبه‌بندی مطرح شده است را ما باید باسرعت پیگیری کنیم و آنرا محدود به افزایش حقوق ندانیم.

باغگلی درباره راهکار مشکل کمبود معلم گفت: کمبود ۱۹۷ هزار نفری معلم چیزی نیست که ما امروز بتوانیم حل کنیم. دوستان در مجموعه پیش‌تر این موضوع را با استفاده از راه‌کارهایی همچون سرباز معلم‌ها و استفاده از معلمان بازنشسته حل کرده‌اند و مطمئن باشید کلاسی بدون معلم نخواهد ماند. کما اینکه سال‌های گذشته نیز مشکل کمبود معلم به همین صورت مرتفع شد، اما بدنبال راه حل ریشه ای تر برای حل این موضوع هستیم.

حسین+باغگلی

وی در پاسخ به سوال بودجه امسال به چه صورت است، تاکید کرد: تلاش من روی سیاست‌های بودجه‌ریزی است چراکه نمی‌توان روی بودجه ۷ ماه آینده اعمال نظر چندانی داشت اما تاجای ممکن سعی خود را می‌کنیم. بنده پیشنهاد ایجاد معاونت بهره وری اقتصادی در آموزش و پرورش را داده ام.

وی ادامه داد: کسری بودجه در آموزش و پرورش نگران کننده نیست قابل حل و مدیریت است. به عنوان فرمانده لازم نیست چالش ها را به بدنه منتقل کنیم. و اگر ده سال قبل طرح شهاب رو به خوبی اجرا می کردیم وضعیت معلمین و دانش آموزان ما بهتر از الان بود.

وی در پاسخ به این سوال چه برنامه ای درخصوص خصوصی‌سازی آموزش و پرورش دارد، گفت: رویکرد دولت حاضر عدالت و شفافیت است. به همین خاطر ما به طور شفاف و قاطع این موضوع را پیگیری می‌کنیم. ما پیشنهادمان این است که بخش قابل توجهی از مدارس غیردولتی‌های ما رویکرد سودآوری و پول‌سازی ندارند. بیشتر نگاه عام‌المنفعه و وقفی دارند. لذا می‌شود بعضی از این مدارس را توجیه کرد چراکه این مدارس در چرخه‌ی تولید پول نیست جایی ندارند.

وی گفت: سیستم جاری حال و حاضر آموزش و پرورش شبه خصوصی است اینکه به آموزش و پرورش بودجه‌ای داده بشود و بگوییم مدیریت کن، آموزش و پرورش عمومی نمی‌گویند. آموزش و پرورش ما مظلوم است و سال هاست با کمترین امکانات خدمات ارائه می دهد و همواره مورد نقد است. وقت آن رسیده که قیام کنیم و از دستگاه‌ها و وزارت‌خانه‌های مختلف مطالبه کنیم که سهم شما در موضوع تعلیم و تربیت چیست؟

باغگلی تصریح کرد: یک پارادوکسی وجود دارد، از طرفی می گویند همه مخالف باغگلی هستند، از طرفی می‌گویند کسی شما را نمی شناسد، این نکته شائبه ای را به وجود نمی آورد که اینها از یک کانال خاص دارند تغذیه می شوند برای مخالفت کردن با باغگلی، باتوجه به سواد رسانه ای اگر بخواهیم این موضوع را تحلیل کنیم، چه می گوییم.

در ادامه سوالی درباره تعارض منافع مطرح شد و بیان شد نکته ای که درباره تعارض منافع گفتید، یکی از شائبه هایی که امروز وجود دارد حضور شما به عنوان مدیر مدرسه خصوصی در صدر وزارتخانه است، به نظر شما این مورد تعارض منافع هست یا خیر؟

وی گفت: من مدیر مدارس خصوصی به این مفهوم نبودم، توضیح دادم، این یک گونه ای از مدارس هست که سود آوری موضوعیت ندارد، بنده مالکیتی نسبت به آن مدارس نداشتم تعارض منافع زمانی هست که باغگلی یکی از سهام داران آن مجموعه هست و سالانه از سود آن مجموعه دریافت می‌کند، این می‌شود یک منفعت برای بنده، یک وقت هست که باغگلی از آنجا انتفاعی نمی برد، جهت اطلاع من نیروی مامور از دانشگاه به مدارس امام رضا(ع) بودم.

در ادامه پرسشی پیرامون عقب ماندگی تحصیلی دانش آموزان در ایام کرونا مطرح شد که در پاسخ گفت: طبق آمار هایی که وجود دارد، حدود ۲ الی ۲.۱ میلیون نفر از دسترسی به شبکه شاد محروم شدند و گفته می شود تا حدود ۵ میلیون هم این عدد جابه‌جا شود. ما با یک بحران روبه رو هستیم که این بحران فقط مال ما نیست، کل دنیا با این چالش و بحران رو به رو هستند.

وی افزود: اگر بخواهم ایده پردازی کنم، ایده ام این هست که تصمیم گیری به بازگشایی مدارس رو واگذار کنیم به استان ها و شهرستان ها تا متناسب با شرایط و اختیاراتی که دارند تصمیم بگیرند از این گذشته ایده آموزش آفلاین و مرور دوره ای می‌تواند یک راهکار اولیه باشد،البته اینها امکاناتی نیاز دارد که بخشی از آن سال گذشته آماده شده و بخشی هم در سال پیش رو باید آماده بشود، ما در اینجا کمک ملی لازم داریم.

وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش دولت سیزدهم تاکید کرد: این محتوا را به دست معلمان شان می رسانیم و آنها به دانش آموزان می رسانند. می‌شود در یک DVD، فلشی یا تبلتی، معلم این محتوا را به دست دانش آموزان برساند، اینگونه لازم نیست دانش آموزان به مدرسه بیایند و می تواند معلم برود درب خانه دانش آموزان، ما بایک مسئله سخت و پیچیده ای مواجه هستیم.

وی در آخر گفت: این جمله ای که دانشگاه فرهنگیان می‌تواند ۶ ساله بشود یا ۸ ساله بشود، ایده خامی بود به عنوان اینکه به موضوعات می‌شود به گونه های دیگری هم فکر کرد و صرفا نیازی نیست اینگونه نگاه شود، ولی هر گونه ای که بخواهیم فکر کنیم در یک سازوکاری از از متولیان اجرایی از افراد ذی نفع سوال خواهد شد، سعی میکنیم تصمیم گیری های نهایی مان بر اساس خرد جمعی رقم بخورد.

منبع: خبرگزاری دانشجویان
کدخبر: 193392
  • معلم ارسالی در

    ؟!

  • محمد رضا ارسالی در

    مسئله اصلی در رتبه بندی معلمان اول بحث حقوق سپس شایستگی های شغلی است اگر بحث حقوق و مزایا نباشد چگونه می توان به شایستگی رسید
    با ۳۰ سال خدمت 6 میلیون دریافت میکنم این در حالی است که در بعضی ادارات بیش از ۵۰ میلیون دریافتی دارند .اگر من از نظر مادی تامین نباشم چطور میتونم به جامعه دانش اموز در سطح عالی تحویل بدم
    اکثر همکاران برای تامین مایحتاج روز مره زندگی دو شغلی هستن وفکر و ذهنشان با گرانی و تورم درگیر است و آزادی عمل ندارند

ارسال نظر