|

هشدار وزیر سابق آموزش و پرورش درباره طرح رتبه بندی فرهنگیان

وزیر سابق آموزش و پرورش گفت:نظام بودجه در کشور بسیار پیچیده است و متاسفانه ساختار بودجه آموزش و پرورش هم دچار اختلال جدی است .

آموزشی

 سید محمد بطحایی در نشست مجازی بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به اهمیت طرح رتبه بندی معلمان برای مدیریت منابع انسانی، اظهار داشت: رتبه بندی یکی از مترقی‌ترین و پیشرفته‌ترین نظامات در مدیریت منابع انسانی است که امروز نه در نظام آموزش و پرورش کشور ما بلکه در نظام‌ها و سازمان‌های مختلف و در کشورهای دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی بیان داشت: آنچه که مهم است، این است که این رتبه‌بندی با چه مولفه‌ها و چه مکانیزمی اجرا شود تا بتوانند به اهداف خود برسد، رتبه بندی نه تنها در آموزش و پرورش بلکه برای مدیریت منابع انسانی موجب ارتقای کیفیت و شایستگی نیروی انسانی است، این مکانیزم وضع شده تا انسان تلاش بیشتری برای ارتقاء خود کند و در حوزه انجام وظایف خود رشد کند.

وزیر سابق آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: رتبه بندی در تلاش است که نظام پرداخت‌ها اعم از حقوق، مزایا، پاداش و ... با میزان شایستگی افراد تناسب یابد، بدین معنا که هر قدر شایستگی یک کارمند افزایش پیدا کرد باید حقوق و مزایای آن افزایش یابد، این مقدمه اصلی است که نظام رتبه‌بندی دنبال می‌کند.

بطحایی با اشاره به اینکه اگر برای رتبه‌بندی ملاحظات لازم اتفاق نیفتد به شدت در معرض تهدید قرار خواهد گرفت، گفت: اولین پیش‌نیاز برای طرح رتبه‌بندی رساندن کارمند به یک سطح معیشتی مطلوب است و سپس اجرای رتبه بندی است تا بتوان نتیجه مطلوب گرفت.

وی با تاکید بر اینکه طرح رتبه‌بندی برای افزایش حقوق نیست، افزود: بلکه رتبه‌بندی با ارتقای شایستگی‌های کارکنان به دنبال افزایش کیفیت تعلیم و تربیت است، در محاورات بین معلمان رتبه بندی را افزایش حقوق می‌دانند که این خطر جدی است چرا که این طرح برای این موضوع نیست و متاسفانه چون معلمان از نظر معیشت به سطح درستی نرسیدند به دنبال افزایش حقوق خود هستند، بدین معنا که به ابعاد و فلسفه طرح رتبه‌بندی اصلاً توجه نمی‌شود.

وزیر سابق آموزش و پرورش با اشاره به سخت‌ترین مرحله اجرای رتبه بندی، تصریح کرد: سخت‌ترین مرحله اجرای این طرح، فرایند ارزیابی و تعیین رتبه‌های افراد است، تجربه گذشته نشان می‌دهد که این فرآیندِ بسیار مهم، دقیق و علمی به یک فرآیند سطحی و صوری تبدیل شده که این آفت رتبه‌بندی است و باید با ضوابط درستی رفع شود.

وی با اشاره به موضع خود نسبت به لایحه رتبه بندی معلمان، گفت: این لایحه علی‌رغم اینکه اشکال‌هایی دارد اما یک گام رو به جلو بوده که از این جهت شایسته استقبال و کمک است و نکته دوم اینکه در این لایحه به طور ناخواسته تنها انگیزه‌های مادی و اقتصادی مطرح شده است در حالی که همه انگیزه‌ها مادی نیست که این یکی از مهمترین نقطه ضعف لایحه رتبه بندی معلمان است.

وزیر سابق آموزش و پرورش با اشاره به نیاز آموزش و پرورش به یک نظام جامع مدیریت منابع انسانی، اظهار داشت: نظام آموزش و پرورش با وصله و پینه درست نمی‌شود، نظام بودجه در کشور بسیار پیچیده است و متاسفانه ساختار بودجه آموزش و پرورش هم دچار اختلال جدی است در چنین ساختار بودجه‌ای نمی‌شود گفت، اگر منابع بود ما این کار را می‌کنیم، در لایحه رتبه بندی آمده است که اعتبارات این طرح مشمول کسورات می‌شود!

بطحایی بیان داشت: در طرح‌ رتبه‌بندی یک فرض وجود دارد که اگر این فرض از بین رود خیلی از چیزها در رتبه‌بندی از بین می‌رود، این مفروض این است که اگر شما شایستگی نیروی انسانی را بالا بردید قطعاً کیفیت خروجی‌ها افزایش پیدا می‌کند.

وی با اشاره به اینکه حساس‌ترین مرحله اجرایی رتبه‌بندی ارزیابی شایستگی‌ها است، گفت: این مرحله باید در اختیار دانشگاه فرهنگیان باشد چرا که این دانشگاه مغز متفکر و مرکز اندیشه‌ورز نظام آموزش و پرورش است، دانشگاه فرهنگیان باید متولی اصلی مراکز ارزیابی صلاحیت‌های حرفه‌ای شود.

وزیر سابق آموزش و پرورش با تقدیر از مجلس برای طرح رتبه بندی، گفت: باید همه با هم تلاش کنیم تا اشکالات این طرح رفع شود اما باید یک نگاه واقع بینانه نسبت به شرایط و کشور داشت اگر فکر کنیم که کشور می‌تواند حقوق 30 درصد از معلمان را به اندازه 80 درصد اعضای هیئت علمی بالا برد این تصور بسیار غلطی است.

وی افزود: باید پذیرفت که هدف اصلی طرح رتبه‌بندی ارتقاء شایستگی است و آن کسی که شایستگی بیشتری را به دست می‌آورد نظام پرداخت‌ها و پرداختی بیشتری را خواهد داشت اما دولت سیزدهم باید به این مسئله توجه داشته باشد که اگر جامعه معلمین به حداقل معیشت نرسند اگر طرح‌هایی همچون طرح رتبه‌بندی بخواهد اجرا کند تنها اسم آن باقی می‌ماند و اثر وجودی آن بی‌خاصیت خواهد بود.

 

منبع: تسنیم
کدخبر: 206849
  • ایرانی ارسالی در

    بابا تو دیگه کی هستی؟(۱۰)

  • ف ارسالی در

    تو اگه آقای وزیر سابق اگه آدم کار بلدی بودی مشکل رو در دوران ریاست خودت حل میکردی لطفا سکوت

  • حبیب اختیاری ارسالی در

    بطحایی هم وزرات تو را دیدم هم تدریس تو رادر دانشگاه ،
    حیف نان حرام است اگر به تو بیشتر از حقوق یک کارگر ساختمانی بدهند

  • هموطن ارسالی در

    هر کسی که گفت سکوت ،ممنون الحق سکوت ودر ادامه خفه،شکم گرسنه حرف سرش تنمی شود اقای سیر وبرخوردار معلومه بارت برای هفت نسل بعدیت بستی ومیشینی حرف مفت می زنی معلم حتی دغه دغه ناهار شام چی بخورد دارد حقوقش نصف ماه را هم کافی نیست شما برادر محتر م کجای کاری،نهایت اظهار تاسف می کنی باید گریه کنی وبعدش استغفار،به ما که همسر یک معلم،دو فرزندم که از فقر خوراک،لباس،مناسب ندارند حقوق ما،امثال بنده که زیادند راراحت ندیده،پایمال،وبا اظهار تاسف همیشه جمع بندی کردید خدا خودش حقت را بدهد

  • معلم فراموش شده ارسالی در

    فقط خداوند میتونه حق شمارو کف دستتان بزا ره انشاالله نابود بشین این قدر معلم مسخر ه نکنین

ارسال نظر