|

دستورالعمل آموزش و پرورش درباره تدریس معلمان

طبق دستورالعمل توسعه سنواتی وزارت آموزش و پرورش، دانشجو معلمان سال سوم و چهارم در صورت تمایل می‌توانند از مهر ماه امسال تدریس داشته باشند.

وزارت آموزش و پرورش دستورالعمل توسعه سنواتی را به استان‌ها ابلاغ کرد که بر اساس این بخشنامه به تلاش برای نگهداشت نیروهای واجد شرایط بازنشستگی به صورت اختیاری در مواقعی که منطقه با کمبود قابل ملاحظه نیروی انسانی مواجه است، تاکید شده است.

استفاده حداکثری از ظرفیت و توانمندی بازنشستگان در تأمین نیازهای آموزش و پرورش در چارچوب قانون، ممانعت از ماموریت با دریافت حقوق از مبدا به طور خاص و محدودیت در اعطای ماموریت به سایر دستگاه‌ها یا تغییر وضعیت و انتصاب معلمان در مشاغل دیگر، مدیریت تعداد کلاس‌های دایر در بخش دولتی در مناطق شهری و روستایی برپایه سیاست‌های راهبردی توجه ویژه به مناطق کمتر توسعه یافته، ساماندهی وضعیت کلاس‌های کم جمعیت، ادغام کلاس‌های کم جمعیت هم پایه در یک مدرسه همچنین تجمیع کلاس‌های تک پایه کم جمعیت و تشکیل کلاس‌های چند پایه؛ از جمله نکات مورد تأکید دیگر در این بخشنامه است.

حداکثر تعداد دانش‌آموزان در دبستان‌ها ۳۴ نفر

در این بخشنامه درباره حداقل و حداکثر تعداد دانش آموزان در کلاس‌های درس ذکر شده است: حداقل تعداد دانش‌آموزان در کلاس‌های درس مدارس ابتدایی مناطق شهری ۲۲ و حداکثر ۳۴ نفر است.

حداقل تعداد دانش‌آموزان در کلاس‌های درس مدارس متوسطه اول مناطق شهری ۲۰ و حداکثر ۳۶ نفر است.

حداقل تعداد دانش آموزان در کلاس‌های درس مدارس متوسطه دوم مناطق شهری ۱۴ و حداکثر ۳۶ نفر است.

با این وجود به گفته معلمان در شهر تهران جمعیت دانش آموزان در بیشتر کلاس‌های درس بیش از ۳۵ یا ۴۰ نفر است.

کلاس-بندی-ظرفیت

به جز در مورد حد نصاب تشکیل مدارس شبانه روزی، در شرایط خاص و متناسب با کمیت نیروی انسانی، وضعیت فضا و امکان دسترسی دانش آموزان به مدارس دیگر می‌توان:

حدنصاب استمرار فعالیت مدرسه را تا ۲۵ درصد کاهش داد.

حداقل تعداد دانش آموزان یک کلاس را تا ۲۵ درصد کاهش داد.

حداکثر تعداد دانش آموزان در کلاس را تا ۱۰ درصد افزایش داد.

هر  دانش آموز مشمول طرح تلفیقی در مدارس عادی از حیث شمارش در کلاس‌ها برای رعایت حد نصاب، معادل ۳ دانش آموز به حساب می‌آید.

بخشنامه توسعه سنواتی درباره به کارگیری نیروی انسانی اشاره می‌کند:

به کارگیری نیروی حق التدریس آزاد و آموزش‌دهنده نهضت سوادآموزی جدید ممنوع بوده و تخلف محسوب می‌شود.

تدریس معاونان مدارس

با توجه به کمبود نیروی انسانی و وظایف و مسئولیت‌های مدیر مدرسه ضروری است به گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که تمام معاونین آموزشی، پرورشی، فنی و مهارتی و هوشمندسازی، عمومی و اجرایی به جز دفترداران سابق که به معاون اجرایی تغییر سمت یافته‌اند به میزان ۶ ساعت در هفته به تدریس موظف در مدارس بپردازند.

تأمین معلمان مدارس نمونه دولتی مطابق برنامه هفتگی مدارس عادی

نیروهای آموزشی و پرورشی مورد نیاز مدارس نمونه دولتی بر اساس جدول و برنامه هفتگی مدارس عادی تأمین می‌شود.

نیروهای فوق برنامه این مدارس متناسب با نوع درس و میزان ساعات فوق برنامه از محل درآمدهای مدرسه و منحصراً با استفاده از ساعت غیر موظف نیروهای رسمی و پیمانی تامین می‌شود. هرگونه به‌کارگیری نیروهای آزاد ممنوع است.

حداکثر تعداد دانش‌آموز در کلاس درس مدارس شاهد ۳۰ نفر

نیروی مورد نیاز مدارس شاهد در هر یک از دوره‌های تحصیلی بر اساس برنامه هفتگی مربوط  تخصیص خواهد یافت.

تعداد دانش‌آموز در کلاس‌های مدارس شاهد حداقل ۲۰ نفر و حداکثر ۳۰ نفر خواهد بود.

نیروی مورد نیاز هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش شاهد همانند سایر هنرستان‌های عادی قابل تخصیص است.

فوق‌برنامه برای مدارس شاهد: به ازای هر کلاس در دوره ابتدایی ۲ ساعت و در دوره متوسطه اول و متوسطه دوم ۴ ساعت نیروی فوق برنامه اختصاص داده خواهد شد.

مدارس استعدادهای درخشان

نیرو های آموزشی و پرورشی مطابق برنامه درسی مدارس عادی دولتی تخصیص می‌یابد.

 فوق برنامه: به شرط رعایت ضوابط خاص این مدارس تخصیص نیروهای مورد نیاز برای فعالیت متناسب با نوع درس و میزان ساعات، طبق ضوابط مربوط از محل درآمدهای مدرسه و نیروهای رسمی یا پیمانی تامین می‌شود.

اختصاص نیرو به مدارس غیردولتی

به مدارس غیر دولتی در تمام دوره‌های تحصیلی به جز پیش دبستانی و بزرگسال یک نفر مدیر یا معاون از بین نیروهای واجد شرایط تخصیص داده خواهد شد حدنصاب دانش آموز جهت تخصیص نیرو در مدارس غیردولتی ۴۰ نفر و در مدارس آموزش از راه دور ۱۰۰ نفر است.

 با توجه به مفاد بند ۶ آیین نامه طرح طبقه بندی مشاغل معلمان مبنی بر تجویز به کارگیری نیروهای مازاد دوره متوسطه در دوره ابتدایی به ویژه ابتدایی دوره دوم ضروری است تلاش لازم برای به کارگیری نیروهای دوره متوسطه دارای کسر ساعات موظف در دوره ابتدایی انجام شود. در صورت انتقال تمام وقت نیروهای دوره متوسطه(فاقد تجربه خدمت در دوره ابتدایی) به دوره ابتدایی ترتیبی اتخاذ شود تا از انتصاب آنها به عنوان مدیر و معاون آموزشی مدارس ابتدایی ممانعت شود.

تمام نیروهای آموزشی که بعد از شروع سال تحصیلی واجد شرایط بازنشستگی می‌شوند، در صورت نیاز منطقه با درخواست خودشان زمان بازنشستگی آنها به پایان سال تحصیلی موکول شود.

به کارگیری دانشجومعلمان سال سوم و چهارم دانشگاه فرهنگیان و رجایی به صورت غیرموظف در شهر محل تحصیل خود با تایید دانشگاه مبنی بر عدم ایجاد اختلال در تحصیل آنها بلامانع است.

منبع: تسنیم
کدخبر: 263354

ارسال نظر

 

آخرین اخبار