|

سامانه جامع مراکز درمان اعتیاد راه اندازی می شود

علی محمد قادری گفت: برای راه اندازی این سامانه کمیته محتوایی تشکیل می‌شود تا هم به لحاظ زیرساختی و هم به لحاظ محتوایی همه دستگاه‌ها بتوانند در این زمینه اطلاعات خود را تبادل کنند.

اجتماعی

وی افزود: باید همسویی و هم افزایی میان همه دستگاه‌ها ایجاد و امکان بهره برداری از اطلاعات برای همه دستگاه‌های همکار ایجاد شود.

قادری با بیان این که در سامانه جامع تنها نباید به دنبال ثبت پذیرش و ترخیص باشیم، گفت: موضوعات زنجیره توانمندسازی از منظر قوانین بالادستی و ... نیز باید در این سامانه ثبت شود و بتوان میزان بهره وری سیستم را اعلام کند و پنجره واحدی برای آگاهی از آخرین وضعیت پذیرش ماده ۱۶ و اقدامات صورت گرفته به صورت شفاف برای دستگاه‌های فعال در این حوزه باشد.

سرپرست مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور نیز در کمیته تخصصی ماده ۱۶ از ارائه خدمت به ۱۰۵ هزار و ۲۵۶ معتاد متجاهر خبر داد.

فاطمه عباسی با بیان این که در سال ۱۴۰۰ در مجموع ۸۷ هزار و ۷۷۵ نفر در مراکز بهزیستی پذیرش شده اند، تشریح کرد: پذیرش تبصره دو ذیل ماده ۱۶ در سال ۱۳۹۹ تعداد ۲۵ هزار ۳۴۹ نفر بوده که این میزان در سال ۱۴۰۰ تعداد ۵۰ هزار و ۳۸۸ نفر یعنی دو برابر سال گذشته بوده است.

سرپرست مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی کشور گفت: در سال ۱۳۹۹ حدود ۳ میلیون و ۸۲۹ هزار ساعت نفر و در سال ۱۴۰۰ میزان ۶ میلیون و ۵۰۷ هزار ساعت نفر به معتادان متجاهر خدمت ارائه شده که این میزان نیز دوبرابر شده است.

عباسی تعداد مراکز ماده ۱۶ تحت پوشش سازمان بهزیستی در کل کشور ۳۵ مرکز عنوان کرد و گفت: مراکز ماده ۱۶ تحت نظارت سپاه پاسداران ۸ مرکز، تحت نظارت سازمان زندان‌ها سه مرکز، تحت نظارت نیروی انتظامی یک مرکز و سه مرکز هم تحت نظارت شهرداری تهران در حال فعالیت هستند.

وی در مورد چالش‌های حوزه معتادان متجاهر گفت: تخصیص دیرهنگام بودجه، عدم تعریف تجاهر، عدم تامین نیروی حفاظتی توسط نیروی انتظامی در بعضی از استانها، عدم رعایت تبصره سه ماده ۱۶ ارجاع معتادان دارای خانواده به این مراکز توسط قضات، عدم تامین دارو در مرکز زخم باز توسط وزارت بهداشت و متناسب نبودن تعرفه با هزینه‌های مراکز را از مهمترین چالش‌های این حوزه عنوان کرد.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما
کدخبر: 260571

ارسال نظر

 

آخرین اخبار