|

هشدار ؛ کشور در آستانه خاموشی سراسری | توافق با آمریکا نجات‌بخش است ؟

استاد دانشگاه صنعتی‌شریف گفت: ناترازی برق در تابستان حداقل بین ۲۲ تا ۲۴ هزار مگاوات خواهد بود و اگر ۶۵ هزار مگاوات ظرفیت تولید داشته باشیم یعنی نمی‌توانیم بیش از یک‌سوم تقاضای برق کشور را پاسخگو باشیم.

اقتصاد

سیدهاشم اورعی درباره اوضاع ناترازی برق در فصل تابستان اظهار داشت: اکنون طبق آخرین اطلاعات از شرایط تولید برق نیروگاهی؛ ما امسال تنها امکان استفاده از یک‌سوم ظرفیت نیروگاه‌های برقابی را داریم، تعمیرات به تاخیر افتاده، ۸ هزار مگاوات از ظرفیت نیروگاهی به دلیل عمر بالایی که دارند، در تعمیرات بسر می‌برند و فعلا شرایط برای استفاده از نیروگاه اتمی بوشهر هم فراهم نیست؛ این اوضاع با برنامه ۱۴ مگاپروژه تامین برق و اینکه در سال ۱۴۰۵ ناترازی برق نداریم، در تناقض است.

وی افزود: در حال حاضر، در اواسط فروردین که از نظر تولید و مصرف برق بهترین زمان است یعنی نه هوا سرد است که کمبود گاز برای تولید برق داشته باشیم و نه هوا به قدری گرم شده که مجبور باشیم از وسایل سرمایشی استفاده کنیم اما با این شرایط برنامه محدودیت و قطعی برق شروع شده به عبارت دیگر در نیمه فرودین نه تنها برق به اندازه نیاز مردم نداریم و بلکه امکان اطلاع‌رسانی به‌موقع خاموشی را هم نداریم.

استاد دانشگاه صنعتی‌شریف با بیان اینکه روز بروز با گرمای هوا میزان تقاضای برق افزایش پیدا می‌کند، گفت: اکنون میزان تقاضا نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از ۶ درصد افزایش یافته اما نه تنها ۶ درصد افزایش تولید نداشته‌ایم بلکه اوضاع بدتر از پارسال هم شده است.

وی بیان داشت: میزان تولید برق در سال گذشته ۶۲ هزار و ۴۰۰ مگاوات بوده است و اگر همه چیز ایده‌آل باشد و در بهترین حالت این رقم به ۶۵ هزار مگاوات می‌رسد و این در حالی است که به گفته وزیر نیرو امسال ۸۵ هزار مگاوات تقاضا خواهیم داشت که ۶ درصد افزایش تقاضا را پاسخ نمی‌دهد به عبارت دیگر هر روز و هر ساعت در بخش برق عقب می‌مانیم.

اورعی تصریح کرد: در حوزه تجدیدپذیر نیز عنوان شده که تا پیک ۱۴۰۴؛ ۳۵۰۰ مگاوات ظرفیت جدید تجدیدپذیر اجرا می‌شود اما شاهدیم که در ۵ ماه ابتدای ۱۴۰۳؛ متوسط ماهانه فقط ۴۶ مگاوات و در ۷ ماهه دوم ماهانه ۵۷ مگاوات اضافه شده است.

به گفته وی؛ ناترازی برق در تابستان حداقل بین ۲۲ تا ۲۴ هزار مگاوات خواهد بود و اگر ۶۵ هزار مگاوات ظرفیت تولید داشته باشیم یعنی نمی‌توانیم بیش از یک‌سوم تقاضای برق کشور را پاسخگو باشیم.

این کارشناس ارشد حوزه انرژی با بیان اینکه تحریم و نبود سرمایه و فناوری معلول و مشکل اصلی برق مدیریت ناصحیح و دولتی است، گفت: اگر مذاکرات به نتیجه مثبت هم ختم شود قطعا برای سال جاری شرایط برق بهبود پیدا نمی‌کند، امور مربوط به احداث نیروگاه و حل مشکل صنعت برق ذاتا زمانبر است شاید در سال آینده بتوانیم از بدتر شدن وضعیت برق کشور جلوگیری کنیم.

وی خاطرنشان کرد: سال‌ها مسیر برق اشتباه بوده و با حل مشکل تحریم و رسیدن به توافق نهایی مشکل این صنعت یک‌شبه قابل حل نیست، اگر تفاهم ایجاد شود نه امسال و سال بعد؛ در سال‌های آتی می‌توان امیدوار بود که وضع حداقل کمتر بدتر شود.

اورعی یادآور شد: نباید انتظار داشته باشیم بعد از توافق به سرعت تزریق سرمایه صورت گیرد، سرمایه ترسو است، ضمن اینکه اگر مسیر باز شود مهمترین اقدام ما باید این باشد که قوانین و مقررات بخش برق را حل کنیم، باید از این صنعت دولت‌زدایی شود، ابتدا باید دست دولت از برق کوتاه شود، دولت نباید بنگاه‌داری کند، به عبارت دیگر ضمن اینکه تحریم به حل مشکل صنعت برق کمک می‌کند نگاه و روش مدیریتی هم باید اصلاح شود، اگر همچنان صنعت برق دولتی باشد راندمان سرمایه‌گذاری پایین خواهد بود، بنابراین ما باید در مدل صنعت برق بازنگری کنیم و وقتی تحریم برداشته شد و بلافاصله استفاده لازم را داشته باشیم.

 

منبع: ایلنا
کدخبر: 350306

ارسال نظر