|

کشف مخزن اسرار مخفی فرعون

باستان‌شناسان مصری می‌گویند موفق به کشف مقبره‌ای شده‌اند که مربوط به ۴۳۰۰ سال پیش است. نتایج تحقیقات این تیم باستان‌شناسی نشان می‌دهد این مقبره متعلق به یک مرد به‌نام مِهجه‌جو است، مقامی رسمی وابسته به دربار وقت که ادعا می‌شود به اسناد محرمانه سلطنتی دسترسی داشته است.

باستان‌شناسان مصری می‌گویند موفق به کشف مقبره‌ای شده‌اند که مربوط به ۴۳۰۰ سال پیش است. نتایج تحقیقات این تیم باستان‌شناسی نشان می‌دهد این مقبره متعلق به یک مرد به‌نام مِهجه‌جو (Mehtjetju) است، مقامی رسمی وابسته به دربار وقت که ادعا می‌شود به اسناد محرمانه سلطنتی دسترسی داشته است.

این مقبره به‌فاصله نزدیکی از «هرم پلکانی جوزِر» قرار دارد که در واقع نخستین پیرامید (هرم پلکانی) ساخته شده توسط مصری‌های دوره باستان به‌شمار می آید. جوزر یکی از فراعنه بزرگ و پادشاهی مورد احترام بوده است.

گفته می‌شود که اغلب مقامات درباری حتی در دوره‌های بعدی آرزو داشتند در جوار او دفن شوند. مقبره این فرعون نامی حدود ۴۷۰۰ سال پیش در«سقاره» ساخته شده بود. سقاره یک محوطه بزرگ باستانی در مصر و محل خاک‌سپاری بسیاری از بزرگان دوران باستان در این کشور است.

کمیل کوراش‌کیوویچ، استاد دانشکده شرق‌شناسی دانشگاه ورشوی لهستان با استناد به نشانه‌های موجود در کتیبه‌های هیروگلیف این مقبره با تاکید بر اینکه نزدیکی این مقبره به پیرامید جوزرتصادفی نیست، به نشریه «لایوساینس» (Live Science) می‌گوید: «این شخص بزرگ که اسمش مِهجه‌جو بوده، از جمله مقامات رسمی بوده که به اسناد و مدارک مهر و موم شده و محرمانه سلطنتی دسترسی داشته است.»

گمان می‌رود که این فرد در دوره فرمانروایی ۳ فرعون اول از دودمان ششم زندگی کرده باشد و در دستگاه دست‌کم یکی از آن‌ها خدمت کرده باشد. از عناوین دیگر او می‌توان به «بازرس املاک سلطنتی» اشاره کرد.

باستان‌شناسان تاکنون تنها ورودی و نمای بیرونی این مقبره را مورد کاوش قرار داده‌اند و موفق به کشف کتیبه‌های هیروگلیف، نقاشی‌ها و تصاویر برجسته‌ متعددی شده‌اند. هنوز اتاق‌های دفن بررسی نشده‌اند، با این حال به‌نظر می رسد که این مقبره بخشی از یک مجموعه بزرگ‌تر باشد که حاوی بقایای اعضای خانواده او هم باشند.

موقعیت بالای اجتماعی این فرد می‌تواند این موضوع را ثابت کند که او قادر بوده برای ساخت مقبره خود معماران و کارگران ماهری استخدام کند. کیفیت طراحی‌های نمای بیرونی مقبره این ادعا را ثابت می‌کند. با این حال برخی از سنگ‌ها در مقایسه با سنگ‌های دیگر فرسایش بیشتری پیدا کرده‌اند که می‌توان نشانه‌ای بر وقفه در ساخت این مقبره هم باشد.

منبع: برنا
کدخبر: 262263

ارسال نظر

 

آخرین اخبار