|

دبیرکل انجمن صنایع نساجی ایران خبر داد

تفاوت فاحش آمارهای رسمی و غیررسمی واردات پوشاک

دبیرکل انجمن صنایع نساجی ایران گفت: تفاوت فاحشی بین میزان ورود واقعی پوشاک به ایران و آمار های رسمی وارداتی وجود دارد.

محمد مهدی رئیس زاده در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری گسترش درباره راه اندازی و اقدام مرکز تجاری ایران- ترکیه در خیابان الهیه تهران و عمده فروشی محصولات نساجی ترکیه و تاثیر آن بر تولیدات نساجی ایران گفت: در خصوص میزان مصرف سالانه مردم ایران در حوزه پوشاک آمارهای مشخصی وجود ندارد و در خصوص ورود پوشاک خارجی به ایران نیز آمار دقیقی موجود نیست.

وی افزود: آمار رسمی گمرکات ما در سال گذشته ارزش واردات در این حوزه را ۶۰ میلیون دلار نشان می دهد. سال ۹۴ اما میزان واردات در این حوزه حدود ۱۰ میلیون دلار بوده است. به عبارتی دیگر آمارهای رسمی واردات محصولات صنایع نساجی به کشور افزایش داشته است. اما با مقایسه آمار رسمی ایران با آمار های صادراتی پوشاک از کشور های چین، ترکیه، امارات به ایران اختلاف قابل توجهی در حد میلیارد دلار مشاهده می شود. به عبارت دیگر هر چه این کشور ها به ایران پوشاک صادر کنند در آمار های رسمی و آمار های WTO ثبت می شود. آنها چیزی به اسم قاچاق به ایران ندارند و این در حالیست که بخش عمده ای از این واردات در آمارهای رسمی کشور ثبت نشده و از واردات این اجناس در قالب قاچاق یاد می شود.

رییس زاده در ادامه توضیح داد: آمار های رسمی ایران چیزی را نشان می دهد که معادل آن حقوق ورودی اخذ شده باشد. پوشاک مشمول تعرفه ۵۵ درصدی است. اما به واسطه تعرفه ترجیحی که ما با ترک ها داریم ۴۰ درصد تخفیف می خورد. بنابراین وقتی ۴۰ درصد تخفیف را روی ۵۵ درصد اعمال کنیم، حدود ۳۳ درصد می شود. به عبارت دیگر بر روی پوشاک وارداتی از این کشور، باید حداقل حقوق ورودی ۳۳ درصد اعمال شده باشد. این در حالی است که به تازگی متوجه شده ایم که همین پوشاک از مناطق آزاد با حقوق ورودی ۱۲ تا ۱۳ درصد قابلیت ورود به سرزمین اصلی را دارد.

وی افزود: پوشاکی که وارد می شود چه در مرکز تجاری ترک ها به فروش برسد و چه در مراکز توزیع یا فروشگاه های پراکنده در سطح شهر به فروش برسد تفاوتی نمی کند. اگر این ها از مبادی قانونی وارد ایران شده باشد، فرایند قانونی را طی کرده باشد و حقوق ورودی قانونی را پرداخت کرده باشد، هیچ محل ایراد و اشکالی ندارد چرا که ما درصدی کمبود برای تامین نیاز های جامعه داریم.اما ولی وقتی به آمار ها مراجعه می کنیم متوجه این نکته می شویم که تفاوت فاحشی بین آمار رسمی و آنچه وارد ایران می شود وجود دارد.

کدخبر: 11855

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین