|

نائب رئیس اول اتحادیه کشوری فرش دستباف ایران:

هدر رفت گسترده «پشم»، واردات را رقم زد

نائب رئیس اول اتحادیه کشوری فرش دستباف ایران گفت: طرح ایجاد کارخانه‌های پشم‌شویی در کنار چرم شهر نا فرجام مانده است.

محمدعلی زرینه کفش در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری گسترش اظهار کرد: اگرچه در سال‌های گذشته طرحی تصویب شد که کارخانه‌های پشم شویی در کنار چرم شهرها ایجاد شوند و از تخریب پشم‌ها در چرم شهر جلوگیری کنند اما این طرح هنوز اجرایی نشده است.

وی افزود: اگر محاسبه کنید که هر روز چه میزان گوشت گوسفند در ایران تولید می‌شود خواهید دانست که چه میزان پشم در کنار تولید گوشت به هدر می‌رود. این در حالی است که ما برای تأمین نیاز فرش‌بافان به نخ، پشم وارد می‌کنیم.

عضو هیات مؤسس اتحادیه تولیدکنندگان و بافندگان فرش دستباف تهران خاطرنشان کرد: چند سال پیش پشم‌های دباغی وارد بازار شد؛ این در حالی است که در فرش‌بافی نباید از پشم دباغی استفاده کرد.

وی دربار پشم دباغی شده این‌گونه توضیح داد: کشتارگاه‌ها بعد از ذبح گوسفند، بدون آن‌که پشم را از پوست جدا کنند، پوست را برای چرم شهر می‌فرستادند. به‌این‌ترتیب، پشم با اسید جدا می‌شد. این پشم، پشم دباغی نامیده می‌شود. حال این‌که اگر این پشم ظرف یکی دو روز به کارخانه‌های پشم شویی ارسال شود، می‌توان از هدر رفت پشم جلوگیری کرد و این هدر رفت را از ۹۰ درصد به ۵ درصد رساند. اما آنچه اتفاق افتاد این بود که پشم‌ها بعد از این‌که چندین ماه به حال خود رها شده بودند با قیمت‌هایی ارزان، برای تبدیل‌شدن به نخ به کارخانه‌های ریسندگی فروخته می‌شدند.

وی افزود: به‌این‌ترتیب، به دلیل این‌که نخ‌های تولیدی از این پشم‌ها استحکامی نداشت، فرش‌ها نیز طی دو یا سه سال از بین می‌رفتند. البته این اتفاق همه‌گیر نشد و تنها در چند شهر اتفاق افتاد که اتفاق نامیمونی بود. تعدادی از این فرش‌ها صادر شد اما زمانی که مسئولان متوجه این امر شدند از صادرات آن جلوگیری کردند.

رئیس اتحادیه صنفی تولیدکنندگان، بافندگان فرش دستباف تهران تصریح کرد: حال این‌که برای جلوگیری از هدر رفت پشم و رسیدن به خودکفایی و ممانعت از واردات طرحی در دولت به تصویب رسید که در کنار چرم شهرها، کارخانه پشم شویی داشته باشیم. این طرح قرار بود اجرایی شود و نیازمند حدود ۲۰ میلیارد تومان حمایت دولتی بود اما انجام نشد.

کدخبر: 12060

ارسال نظر