|

برای نجات کره زمین نیاز به همراهی دنیا داریم

کارشناس اقتصاد محیط‌زیست معتقد است؛ در چند سال اخیر ایران یکی از کشورهایی بوده که بیشترین ضرر را از گرم شدن زمین و تغییرات اقلیمی ناشی از آن دیده است.

محمدابراهیم رئیسی، در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری گسترش با اشاره به اعلام رسمی امریکا برای خروج از موافقت‌نامه پاریس، اظهار کرد: این موافقنامه در ادامه پیمان کیوتو (Kyoto Protocol) و برای کاهش انتشار گاز‌های گلخانه منعقد شد.

وی افزود: براین اساس، تا سال ۲۰۲۰ میلادی که تاریخ پیمان کیوتو به اتمام می‌رسد، موافقت‌نامه پاریس جایگزین آن خواهد شد، بنا بر موافقت‌نامه پاریس هر کشوری می‌تواند به صورت داوطلبانه میزان کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای خود را اعلام کند. در این راستا، ایران در کنار ۱۹۵ کشور آمادگی خود را برای کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای اعلام کرده‌است.

به گفته رییسی، البته شروط ایران برای کاهش گاز‌های گلخانه‌ای به این قرار است که اگر تحریم‌ها برداشته شود،‌ ایران میزان کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای خود را به شرط کمک‌های مالی دیگر کشور‌ها ۱۲ درصد کاهش دهد و در غیر این صورت تنها تا ۴ درصد گاز‌های گلخانه‌ای را کاهش خواهد داد.

این کارشناس اقتصاد محیط‌زیست معتقد است؛ فارغ از تعهدات بین‌المللی ایران، مقام معظم رهبری تاکید بر کاهش ۵۰ درصدی در شدت مصرف انرژی‌ دارند و این امر به معنی میزان کاهش انتشار گلخانه ای به مقادیری بسیار فراتر از تعهدات داوطلبانه ایران در موافقت‌نامه پاریس است.

رییسی بابیان اینکه کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای تا ۴ درصد برای ایران عدد قابل توجهی نیست، گفت: درحال‌حاضر میزان انتشار گاز‌های گلخانه‌ای ایران حدود ۸۰۰ میلیون تن است که این مقدار تا سال ۲۰۳۰ میلادی به حدود یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تن می رسد و تعهد ۴ درصدی ایران برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای برابر با ۷۲ میلیون تن تا آن زمان خواهد بود.

این کارشناس اقتصاد محیط زیست به خطرات ناشی از افزایش انتشار گازهای گلخانه‌ای برای محیط‌زیست اشاره کرد و افزود: با افزایش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای و گرم شدن زمین با پدیده‌هایی همچون خشکسالی، سیل و بارش‌های ناگهانی مواجه خواهیم بود.

وی افزود: عضویت امریکا در این پیمان خیلی تأثیرگذار نخواهد بود و مهم این است که چین با بیشترین انتشار گاز‌های گلخانه‌ای برای عضویت اعلام آمادگی کرده‌ است.هر چند شورای نگهبان نیز با عضویت ایران در این پیمان موافقت رسمی خود را اعلام نکرده است بااین‌حال با عضویت در این پیمان می‌توان برخی از منابع مالی برای کاهش انتشار را برای کشورمان کسب کرد.

گفتنی است، خروج از پیمان پاریس یکی از وعده‌های انتخاباتی «دونالد ترامپ» بود که مدعی است مشارکت امریکا در کاهش میزان تولید دی‌اکسیدکربن به اقتصاد کشورش آسیب می‌زند.باوجود این، در این نامه وزارت خارجه امریکا تصریح شده که واشنگتن تا زمان خروج نهایی از این پیمان (۲۰۱۹) در مذاکرات مربوط به این معاهده جهانی حاضر خواهد شد.

ارسال این نامه کتبی به سازمان ملل متحد اگرچه از ادامه پافشاری ترامپ بر تصمیمش برای خروج از پیمان پاریس خبر می‌دهد اما در عمل جنبه سمبولیک دارد؛ چراکه خروج رسمی امریکا از این پیمان نمی‌تواند پیش از چهارم نوامبر سال ۲۰۱۹ آغاز شود و پس‌ازآن هم‌روند خروج امریکا از آن حدود یک سال طول خواهد کشید.

بدین ترتیب، خروج امریکا از پیمان پاریس در اجرا نمی‌تواند پیش از اواسط پاییز سال ۲۰۲۰ روی دهد و این همزمان با آغاز به کار دو دوره بعدی رئیس‌جمهوری در امریکاست که ممکن است با انتخاب مجدد ترامپ همراه شود و یا شخص دیگری برنده انتخابات نوامبر سال ۲۰۲۰ شود که در این صورت رئیس‌جمهوری جدید قادر خواهد بود دوباره امریکا را به پیمان اقلیمی پاریس متعهد کند.

کدخبر: 12275

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین