|

خیاطان بی مجوز در شهر بیداد می‌کنند

رئیس اتحادیه خیاطان زنانه و مردانه تهران و حومه گفت: تعداد بسیار بالایی از خیاطی‌ها در منازل و مکان‌های غیرتجاری فعالیت می‌کنند که به‌هیچ‌عنوان امکان سرشماری آن‌ها وجود ندارد. اما پیش‌بینی می‌شود تعداد خیاطی‌های غیرمجاز با خیاطی‌های مجاز برابری کند.

حبیب طهماسبی نیک در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری گسترش در خصوص فعالیت‌های این اتحادیه اظهار کرد: این اتحادیه از سال ۱۳۲۴ افتتاح شد و با ۷۰ سال سابقه فعالیت یکی از قدیمی‌ترین اتحادیه‌ها است. حدود 50 سال است که ما برگزارکننده کلاس‌های آموزشی فنی هستیم. در این کلاس‌ها برش، دوخت و طراحی آموزش داده شده است.

وی افزود: با توجه به این‌که بیشتر افرادی که آموزش می‌بینند، جذب کار می‌شوند، بنابراین سالانه تعداد زیای خیاط آموزش‌دیده وارد صنعت خیاطی و کارگاه‌های تولیدی می‌شوند. برخی از این هنرجویان پس از آموزش، در کشورهایی همچون کانادا جذب بازار کار می‌شوند و این بدان معنا است که مدرک ارائه‌شده توسط اتحادیه خیاطان تهران مورد تایید کشورهای دیگر است.

طهماسبی نیک افزود: این اتحادیه حدود 4 هزار عضو دارد که به آن‌ها پروانه کسب داده‌ایم. همان‌طور که می‌دانید تعداد بسیار بالایی از خیاطی‌ها در منازل و مکان‌های غیرتجاری فعالیت می‌کنند که به‌هیچ‌عنوان امکان سرشماری آن‌ها وجود ندارد. اما پیش‌بینی می‌شود تعداد خیاطی‌های غیرمجاز با خیاطی‌های مجاز برابری کند.

وی در پاسخ به این سؤال که فعالیت خیاطی‌های بدون مجوز چه آسیبی‌هایی را در برداشته و چه نوع برخوردی با آن‌ها می‌شود، اظهار کرد: اتحادیه پس از شناسایی برخی از این خیاطی‌ها به آن‌ها اخطار می‌دهد که برای اخذ پروانه کسب اقدام کنند و در غیر این صورت این مراکز پلمپ می‌شود.

رئیس اتحادیه خیاطان زنانه و مردانه تهران و حومه گفت: اما مسئله اصلی این است که بسیاری از این خیاطان در منازل خود فعالیت می‌کنند و ما با هیچ توجیهی نمی‌توانیم به منازل شهروندان وارد شویم. اما مشتریان باید بدانند که هیچ‌کدام از خیاطان خانگی تحت پوشش و تایید اتحادیه خیاطان نیستند. به‌عبارت‌دیگر ما تنها به افرادی پروانه کسب می‌دهیم که در یک محیط تجاری فعالیت کنند. بنابراین توصیه می‌شود که مردم عزیزمان، برای سفارش‌های کلی و حتی تک‌دوزی‌ها تنها به خیاطی‌های دارای مجوز مراجعه کنند چراکه این پروانه‌های کسب به‌نوعی متضمن تخصص خیاطان هستند و علاوه بر این در صورت بروز هر نوع مشکلی با مراجعه به اتحادیه و طرح شکایت، ما به تخلف آن‌ها رسیدگی می‌کنیم.

وی تأکید کرد: اتحادیه خیاطان؛ کمیسیون شکایت دارد که موظف است به این مسائل رسیدگی کند. اگر خیاطی کاری که به او سفارش داده شده است را به‌درستی انجام ندهد، مشتریان می‌توانند از وی شکایت کنند. اما موضوع اینجا است که 95 درصد این شکایت‌ها مربوط به خیاطی‌های غیرمجاز است. به‌عبارت‌دیگر، بسیاری از لباس‌های بددوختی که در بازار می‌بینم در خیاطی‌های غیرمجاز تولید می‌شوند. مشتری پس از دوخت می‌بیند، لباس دوخته‌شده، کیفیت مناسبی ندارد و ازاین‌رو در برخی از موارد برای شکایت به اتحادیه مراجعه می‌کند.

طهماسبی نیک همچنین تصریح کرد: برای شناسایی خیاطی‌های مجاز، کافی است از آن‌ها خواسته شود که پروانه کسب خود را نشان دهند. در اغلب موارد خیاطی‌های مجاز، این پروانه‌ها را در کنار قیمت‌های مصوب در معرض دید همگان می‌گذارند.

کدخبر: 12569

ارسال نظر