|

گفتگوی اختصاصی پایگاه خبری گسترش با مدیرکل دفترصنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت

نمایشگاه‌های استانی فرش ماشینی تقویت شوند

حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی جهت ورود به بازار‌های جدید با رویکرد کاهش هزینه، به عنوان یک ابزار بازاریابی حرفه‌ای است.

هدف اصلی شرکت در هر نمایشگاه داخلی و خارجی، در کوتاه‌مدت و بلندمدت، افزایش فروش تولیدات یا خدمات است. نمایشگاه فرش ماشینی برای نخستین بار در نمایشگاه بین المللی شهر آفتاب برگزار شد و مورد استقبال قرار گرفت. به همین بهانه گفتگویی داشتیم با افسانه محرابی مدیرکل دفترصنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت که در ادامه میخوانید.

وضعیت فرش ماشینی در کشور و صادرات آن به سایر کشورها به چه شکلی است؟

درحال‌حاضر تعداد ۹۵۰ واحد فعال به ظرفیت ۱۲۷ میلیون مترمربع در زمینه فرش ماشینی با اشتغال بیش از ۲۶ هزار نفر در سطح کشور مشغول به فعالیت می‌باشند. ایران در زمینه صادرات انواع کفپوش پس از کشور‌های چین، ترکیه، بلژیک و هند رتبه پنجم جهانی را به خود اختصاص داده است به طوری که فرش ماشینی به بیش از ۷۰ کشور جهان صادر می‌شود. عمده‌ترین مقاصد صادراتی درحال‌حاضر به ترتیب کشور‌های افغانستان (۴۰ درصد صادرات)، عراق (۳۵درصد صادرات) است که می‌توان صادرات را به کشور‌های دیگر همچون ترکمنستان، پاکستان، چین، امارات متحد عربی و سایر کشور‌ه گسترش داد.

صادرات انواع کفپوش نسجی در سال ۹۵ به ارزش ۳۱۶ میلیون دلار بوده که معادل ۴۰ درصد صادرات کل نساجی و پوشاک کشور است.

برگزاری نمایشگاه های فرش ماشینی چه پیامد‌های مثبتی می‌تواند برای این صنعت داشته باشد؟

هر نمایشگاهی که برگزار می‌شود اهداف خاصی را دنبال می‌کند اما هدف کلی این نمایشگاه معرفی محصولات و ارائه توانمندی‌های این صنعت برای جذب مشتریان، شناخت و اصلاح کانال‌های توزیع و ارتباط با آنهاست.

هدف اصلی شرکت در هر نمایشگاه داخلی و خارجی، در کوتاه‌مدت و بلندمدت، افزایش فروش تولیدات یا خدمات است و برگزارکنندگان نمایشگاه علاوه‌بر کسب و منافع و رسیدن به اهداف خود می‌بایست بیستر لازم را برای موارد فوق آمده نمایند. اما علاوه‌بر موارد مذکور، برگزاری یک نمایشگاه موفق و اصولی دارای مزایای زیادی برای گروه‌های مختلف است که می‌توان به اهم آنها به شرح ذیل اشاره کرد.

انجام بازارسنجی برای توزیع و فروش کالا در داخل و خارج از طریق نمایندگی‌های معتبر.

-‌ سنجش بازار مصرف کالا و استفاده از فرصت‌ها برای بهینه‌سازی.

-‌ جذب سرمایه‌گذاری

-‌ شناخت رقبا و ایجاد رقابت سالم

-‌ رونق اقتصادی

-‌ اشتغالزایی موثر

لازم به ذکر است با توجه به استقرار حدود ۸۵ درصد تعداد واحد‌های بافندگی ماشینی در استان اصفهان، به لحاظ سهولت در امر رفت‌وآمد و نیز حمل‌ونقل ماشین‌آلات و محصولات مرتبط به نمایشگاه‌، برگزاری نمایشگاه در شهرآفتاب را می‌توان مزیت برشمرد. البته پس از برگزاری و اجرای نمایشگاه، بیشتر می‌توان در این خصوص صحبت نمود.

برای ارتقای وضعیت صنعت فرش ماشینی باید چه اقداماتی انجام شود؟

در ابتدا یادآور می‌شود عواملی همچون طراحی، برندینگ، تبلیغات، مواد اولیه، بازار‌های خارجی و صادرات، تکنولوژی، عامل طراحی، نیروی کار و انرژی ازجمله پیشران‌های ارتقا صنعت فرش ماشینی محسوب می‌شوند. عامل طراحی، در تولید فرش ماشینی دارای نقش کلیدی و اساسی است چرا که ذوق و هنر ایرانی، صنعت فرش را در جهان زبان‌زد کرده است. بنابراین با تکیه بر این نقطه قوت و همچنین جذب سرمایه‌گذاری‌های مشترک و ارتقاء فناوری‌های نوین، می‌توان فرش‌هایی با طرح‌ها و تنوع بسیار که روح هنر ایرانی را در خود جای داده و براساس سلیقه مصرف‌کننده باشد را تولید کرد.

تولید فرش ماشینی باید ضمن تامین بازار داخلی، با در نظر داشتن نیاز و شناخت بازار‌های خارجی، صادرات محور بوده و با شیوه‌های بازار‌یابی نوین، ضمن حفظ بازار‌های همسایگان خارجی، به دنبال ایجاد بازار‌های صادراتی جدید باشند.

با عنایت به تقاضایی توسعه و سرمایه‌گذاری در حوزه صنعت فرش ماشینی کشور و اهمیت حمایت از این صنعت و همچنین وجود پتانسیل‌های کارگری، انرژی و... در کشور‌ ایران، پیشنهاد سرمایه‌گذاری با کشور‌های سازنده ماشین‌آلات ازجمله شرکت‌های بلژیکی و آلمانی به منظور انتقال تکنولوژی ساخت و تولید ماشین‌الات فرش‌بافی در ایران و حمایت از صنعت ماشین‌سازی، در ارتقاء صنعت مذکور تاثیر بسزایی خواهد داشت.

بازاریابی صنعت فرش ماشینی در بازار‌های هدف به چه شکلی است؟

شرکت در نمایشگاه‌های مختلف همچون نمایشگاه آلمان، ترکیه، چین، تهران و ارتباط و تبادل اطلاعات از طریق اتاق‌های بازرگانی مشترک با کشور‌های همسایه و همچنین بازدید تجار خارجی از شهر‌های صنعنی همچون کاشان و آران و بیدگل و عقد قراداد با شرکت‌های تولیدکننده ازجمله برنامه‌های بازریابی واحد‌های تولید و صادرات فرش ماشینی است که در این راستا سازمان توسعه تجارت ایران اعلام داشته که همکاری لازم نسبت به پرداخت یارانه نمایشگاهی جهت شرکت تولیدکنندگان فرش ماشینی در نمایشگاه‌های بین‌المللی ازجمله دموتکس را خواهد داشت.

با توجه به اینکه حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی جهت ورود به بازار‌های جدید با رویکرد کاهش هزینه، به عنوان یک ابزار بازریابی حرفه‌ای است، برپایی نمایشگاه‌های تخصصی فرش ماشینی در شهرستان‌های کشور همچون کاشان، تهران و... در فصول مختلف سال و اطلاع‌رسانی و دعوت از تجار کشور‌های خارجی و بازدید از نمایشگاه‌، ازجمله برنامه‌های جذب مشتری و بازاریابی فرش و محصولات فرش ماشینی است.

با تقویت رایزن‌های تجاری، آموزش و تقویت رایزن‌های بازرگانی و تهسیل در بروکراسی سفر بازرگانی ایران به کشور‌ های هدف می‌توان نقش و سرعت بازاریابی خارجی را تقویت نمود.

کدخبر: 13213

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین