|

ضرورت آمایش سرزمین برای عبور از بحران کم‌آبی

عضو هیات مدیره خانه کشاورز قم گفت: درباره آمایش سرزمین بسیار ضعیف عمل کرده‌ایم و این امر در حد چند تا دستورالعمل باقی مانده است. آمایش سرزمین به معنای شناسایی استعدادها در منطقه است و پیش‌نیاز برون‌رفت از بحران آب شناخته می‌شود.

احمد قزآنی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری گسترش اظهار کرد: در ایران آمایش سرزمین انجام نشده است و این بدان معنی است که ما نمی‌دانیم در نقاط مختلف کشور با میزانی مشخص از بارندگی چه محصولی کشت کنیم. بنابراین شاهد کشت محصولات پر آب‌بر در مناطقی که مشکل کمبود آب دارند، هستیم.

عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی قم گفت: کشاورز مسئول سیاست‌گذاری نیست، همچنین کشاورز مسئول شناسایی گیاهان کم آب‌بر نیست. ما باید این سیاست‌گذاری‌ها را در سطح کلان داشته باشیم تا کشاورز اجرا کند.

وی افزود: اگر ما روی آمایش سرزمین کار کنیم می‌توانیم بسیاری از مشکلات را پوشش دهیم یعنی اگر بتوانیم استعدادهای مناطق مختلف را شناسایی کنیم درمی‌یابیم که کجا کشت کنیم. کجا باغ داشته باشیم، کجا کارخانه پر آب‌بر و کجا کارخانه کم آب‌بر تاسیس کنیم.

قزآنی گفت: آمایش سرزمینی می‌تواند تقسیم جمعیتی هم گونی ایجاد کند و علاوه بر آن می‌تواند تقسیم متوازن و درست ثروت در نقاط مختلف کشور را رقم زند. آمایش سرزمین می‌تواند از هدر رفت آن دسته از منابع ملی که بازیافتشان به‌سادگی امکان‌پذیر نیست، جلوگیری کند و بهترین نتیجه را برای ما در پی داشته باشد.

وی تصریح کرد: وقتی می‌گوییم که شرایط بحرانی است و ما در شرایط بحران قرار داریم یعنی در خطر از دست رفتن زندگی در بسیاری از نقاط کشور هستیم. پدیده‌ای که مهاجرت را رقم می‌زند. بنابراین باید تصمیم‌گیری‌ها در مراجع تصمیم گیر انجام شده و نباید به مراکز اجرایی واگذار شود چراکه آن‌ها نمی‌دانند به چه شکل اجرا کنند.

عضو هیات مدیره خانه کشاورز قم گفت: اگر آن‌ها برنامه‌ریزی، دخالت و بر اساس یک اصول صحیح برنامه‌ریزی کنند، بقیه مجبور به تبعیت هستند و بسیاری از وقایع پیش‌بینی‌شده، به تأخیر می‌افتد. در بسیاری از کشورها با چنین اقداماتی، بحران آب مهارشده و یا حداقل به تأخیر افتاده است. رسانه‌ها باید در شرایطی که با بحران آب مواجه هستیم، تأکید بیشتری بر آمایش سرزمین داشته باشند.

کدخبر: 13484

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین