|

خروج بافندگان فرش از گردونه تولید با پرداخت یارانه نقدی

رییس مرکز ملی فرش گفت:پرداخت یارانه نقدی باعث خروج بخشی از قالیبافان از گردونه تولید شد.

حمید کارگر در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری گسترش در خصوص میزان صادرات فرش ایرانی گفت: صادرات فرش ما در اوایل دهه ۷۰ ارقام بالای یک میلیارد دلار را تجربه کرده که البته بخشی از این صادرات، صادرات واقعی و بر اساس نیاز بازار نبود، چرا که حتی ایران خودرو هم فرش صادر می کرد. اما بعد از آن و از دهه ۸۰ به روند با ثباتی رسیدیم و سالانه حدود 500 میلیون دلار صادرات فرش داریم.

وی افزود: کل تقاضای بازار جهانی یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار تا یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار است و حدود ۸ کشور تولید کننده اصلی فرش هستند که در راس آن ها ایران قراردارد و این رتبه حتی در بدترین سال های صادراتی ما حفظ شده است.بعد از ایران به فاصله نزدیکی هندوستان قرار دارد و بعد از آن پاکستان، افغانستان و ... .

به گفته رییس مرکز ملی فرش ایران؛ در دهه اخیر از متوسط صادرات ۵۰۰ میلیون دلارفاصله گرفتیم و به صادرات 300 میلیون دلاری رسیدیم که این امر متاثر از عوامل مختلفی است.

وی در تشریح این دلایل تصریح کرد: بخشی از کاهش صادرات فرش متاثر از تحریم مستقیم آمریکا از سال ۲۰۱۰ است که این کشور رسما ورود هر فرشی که مبدا تولید آن ایران باشد را به آمریکا ممنوع کرد. این در حالی است که پیش از آن ایران ۸۰ میلیون دلار مستقیم به آمریکا فرش صادر کرده بود که این رقم،‌ ۱۶.۵ درصد از کل صادرات فرش ایران را تشکیل می داد.

رییس مرکز ملی فرش ایران افزود: آمریکا بزرگترین وارد کننده فرش دستباف دنیا است. در حال حاضر آمریکا سالانه ۲۰۰ میلیون دلار فرش دستباف وارد می کند که سهم ما در این دوران به صفر رسید.

کارگر گفت: بخشی دیگر از مشکلات صادراتی فرش به نوسان نرخ ارز و دشواری های صادرات بود و علاوه بر آن ما شاهد افزایش ناگهانی قیمت مواد اولیه فرش بودیم تا جایی که بین سال های ۹۰ تا ۹۲ قیمت مواد اولیه ۱۰ برابر شد.

وی تاکید کرد: پرداخت یارانه نقدی نیز موجب شد تا قالیبافان زیادی از گردونه تولید خارج شوند و این نیز از عوامل دیگر کاهش صادرات فرش در سالهای اخیر است.

کدخبر: 14458

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین