|

کاهش ضایعات برنج با افزایش واحدهای صنایع تبدیلی

نماینده سابق مردم تالش در دوره‌های پنجم، هفتم و هشتم مجلس شورای اسلامی گفت: اکنون میزان ضایعات برنج گیلان بالای ۴۰ درصد است و برخلاف اینکه دیگر کشورها با صنایع تبدیلی، این میزان ضایعات را کاهش داده و در قبال آن برنج خالص را افزایش می‌دهند اما اینگونه صنایع تبدیلی در گیلان که مرکز تولید برنج است، وجود ندارد.

بهمن محمدیاری در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری گسترش اظهار کرد: ظرفیت‌های خوبی در بخش‌های فرآوری و بسته‌بندی صنایع کشاورزی گیلان وجود دارد که بهره‌برداری مناسبی از آن به عمل نیامده است، علاوه براین، خلأهای زیادی برای بهره‌برداری از برنج در این استان وجود دارد. همچنین در مازندران صنایع تبدیلی برای کاهش ضایعات برنج ایجادشده است.

نماینده سابق مردم تالش در دوره‌های پنجم، هفتم و هشتم مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: هرچند در سال‌های اخیر؛ سردخانه‌های خوبی در استان ایجادشده اما با ظرفیت بالای تولید محصولات، این سردخانه‌ها جوابگوی نیاز کشاورزان نیست.

وی افزود: سودآوری هر نوع محصول کشاورزی به تکمیل فرآیند ارزش‌افزوده آن مانند تولید، نگهداری، فرآوری، بسته‌بندی و بازار بستگی دارد و در صورتی که هرکدام از این مراحل با مشکل مواجه شود به ارزش‌افزوده موردنظر برای آن محصول نخواهیم رسید.

محمد یاری معتقد است؛ محصولات باغی ازجمله پرتغال که مازندران مرکز آن به شمار می‌رود در فصل برداشت قیمت نزولی دارد درحالی‌که اگر بتوانیم با به‌کارگیری صنایع تبدیلی ارزش‌افزوده محصول را بالا ببریم می‌توان به سودآوری خوبی در قبال فروش محصولات تبدیلی دست‌یافت.

نماینده سابق مردم تالش در دوره‌های پنجم، هفتم و هشتم مجلس شورای اسلامی با ابراز امیدواری از اینکه صنعت فولاد گیلان در دو دهه گذشته رشد خوبی داشته است، بیان کرد: برای توسعه صنعت فولاد اکنون نیاز به استفاده از فناوری‌های روز داریم تا بتوان همانند گذشته این صنعت را رونق داد.

کدخبر: 16032

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین